Vaasan kaupunki - Vasa stad

Paikallisliikenteen linjoja supistetaan hiihtolomaviikolla

Jaa

Vaasan joukkoliikenteen linjoja supistetaan hiihtolomaviikoksi 1.3.-7.3.2021. Koronaviruspandemian takia joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat olleet viime vuonna noin 40 % alhaisemmat vuoteen 2019 verrattuna. Tavanomaisesti koululomien aikana matkustajamäärät vähenevät entisestään.

Muutos koskee linjoja 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9. Linjojen 7 ja 9 reitti kulkee tällä ajalla Tammikartanon kautta. Hiihtolomaviikon aikataulut ja reitit löydät täältä.

Wasa Citybus Oy toimii THL:n ohjeiden mukaisesti koronaviruksen leviämisen estämiseksi, ja kuljettajat siirtyvät altistumistilanteissa hyvin nopealla aikataululla karanteeniin. Tämän vuoksi ylityökuormitus työntekijöiden kesken on ollut suuri.

Poikkeusolosuhteissa monet kuljettajat eivät ole ehtineet pitää lomiaan ja kuljettajien riittävyys talviliikenteen aikataulujen hoitamiseen on ollut äärirajoilla. Siirtymällä viikoksi poikkeusaikatauluihin pyritään helpottamaan kuljettajien pandemian aiheuttamaa ylityökuormitusta, ja turvaamaan jatkossa kysynnän mukainen peruspalvelutaso joukkoliikenteessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund, Puh.+358405788499, anastassia.backlund@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme