SDP EuroopassaSDP Euroopassa

Paikkansa europarlamentissa uusineen Miapetra Kumpula-Natrin tiimiin uusia avustajia

Jaa

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin poliittiseksi avustajaksi on valittu Aleksi Kuusisto. Kumpula-Natrin uusi kotimaan avustaja on puolestaan heinäkuun alusta lähtien helsinkiläinen Jutta Kaskimäki

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin poliittiseksi avustajaksi on valittu Aleksi Kuusisto, VTK, MA. Kuusiston, 41, vastuulle siirtyy Kumpula-Natrin avustaminen teollisuus-, tutkimus-, digi- ja energiavaliokunnassa.

– Odotan innolla alkavaa yhteistyötä Aleksin kanssa. Uusi parlamenttikausi sekä Suomen EU-puheenjohtajuuskausi ovat käynnistyneet ja edessä on paljon tärkeitä, tulevien vuosikymmenien suuntaa viitoittavia päätöksiä etenkin ilmastonmuutoksen ja digitalisaation saralla. On hienoa saada Aleksin vankka ja laaja-alainen osaaminen käyttöön, toukokuun eurovaaleissa paikkansa europarlamentissa uusinut Kumpula-Natri kertoo.

Kuusisto on johtanut vuoden 2017 alusta lähtien Suomen ammattiyhdistysliikkeen EU-edustustoa FinUnionsia Brysselissä. Sitä ennen hän toimi SAK:ssa kansainvälisten asioiden asiantuntijana, keskittyen erityisesti kauppapolitiikkaan. Kuusisto aloittaa Kumpula-Natrin avustajana Matti Niemen siirryttyä Eurooppa-ministerin erityisavustajaksi.

– Todella hienoa päästä tekemään töitä Miapetran kanssa eurooppalaisten hyvinvoinnin eteen. Hänen vastuuvaliokunnallaan on kriittinen rooli alkaneella parlamenttikaudella EU:n talouden kilpailukyvyn varmistamisessa. EU säilyy teknologiajohtajana Aasian ja USA:n paineessa kun investoimme tulevaisuuden teknologioihin ja eurooppalaisten osaamiseen, Kuusisto kuvailee.

Kumpula-Natrin uusi kotimaan avustaja on heinäkuun alusta lähtien helsinkiläinen Jutta Kaskimäki. Kaskimäki, 33, siirtyy tehtävään SDP:n eurovaalikoordinaattorin tehtävästä. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen maisteri. Kaskimäki on aiemmin toiminut mm. lainsäädäntösihteerinä ulkoministeriössä. 

Kotimaan avustaja toimii europarlamentaarikon yhteyshenkilönä Suomessa vastaten muun muassa kotimaan tapahtumista ja sidosryhmäyhteistyöstä.

– Miapetra on valtavan aikaansaava meppi, joka kiertää paljon kohtaamassa ihmisiä ja tuo aktiivisesti viestiä kotimaahan suoraan eurooppalaisista päätöksenteon pöydistä. On ilo päästä mukaan edistämään tätä vuoropuhelua, Kaskimäki toteaa. 

– Suomalaiset ja etenkin nuoret näkevät tutkitusti eurooppalaisen yhteistyön ja EU:n myönteisenä ja itseään hyödyttävänä. Tästä huolimatta etenkin nuorten ja opiskelijoiden tavoittaminen ei aina ole politiikassa helppoa. Jutan avustuksella ja verkostoilla saamme varmasti edistettyä entisestään yhteistyötä Suomen ja Brysselin välillä, Kumpula-Natri iloitsee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Miapetra Kumpula-Natri
+358505113004

Tietoja julkaisijasta

SDP EuroopassaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Euroopassa

Kutsu medialle: Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin ”State of European Union” -seminaari torstaina 26.09.2019 klo 17 Helsingissä23.9.2019 11:13:55 EESTKutsu

EU:ssa eletään mielenkiintoisia aikoja, kun uusi parlamentti on valittu ja komissaarikandidaattien kuulemiset lähestyvät europarlamentissa. Vahvistuuko vai mureneeko Euroopan Unioni? Olette lämpimästi tervetulleita europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri järjestämään perinteiseen ”State of European Union” -seminaariin torstaina 26.09.2019 klo 17 alkaen Helsingissä Allas Sea Poolilla.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: "Tämä on tärkeää kuulla, ennen kuin päätän, mitä nappia EU-komission kohtalosta painan"17.9.2019 14:45:00 EESTTiedote

Europarlamentti hyväksyy tai hylkää lokakuussa Ursula von der Leyenin komission ja sen ohjelman. Ennen lopullista äänestystä europarlamentti ja mepit tenttaavat tiukasti komissaarikandidaatteja. Europarlamentaarikko, Suomen S&D delegaation puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri peräänkuuluttaa nimitettyjä komissaariehdokkaita esittelemään konkreettiset askeleet Ursula von der Leyenin kesällä esittelemistä lupauksista.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: Euroopalle demarisuuntaa komission kautta3.9.2019 15:01:11 EESTBlogi

Viime viikolla umpeutui EU:n jäsenvaltioiden määräaika esittää komissaarikandidaattinsa. S&D-ryhmän Suomen delegaation puheenjohtaja, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri iloitsee kirjoituksessaan, miten EU-komissaariehdokkaista peräti kymmenellä on suurella todennäköisyydellä poliittinen koti sosialidemokratiassa. Kumpula-Natrin analyysi on seuraava: EU:ssa päästään aimo harppaus kohti tasapainoisempaa politiikkaa.

MEP Eero Heinäluoma parlamentin demariryhmän johtoon19.6.2019 17:39:53 EESTTiedote

Vastavalittu Euroopan parlamentin jäsen Eero Heinäluoma (sd.) valittiin tänään yksimielisesti Sosialistien & Demokraattien -ryhmän taloudenhoitajaksi ja byroon jäseneksi. Heinäluoma nousee näin parlamentin toiseksi suurimman poliittisen ryhmän johtoryhmään ja yhdeksi parlamentin vaikutusvaltaisimmista suomalaisista. - Uutena meppinä olen iloinen, että minut on nimitetty tähän vastuulliseen tehtävään ja pääsen heti kiinni Euroopan parlamentin poliittisen toiminnan ytimeen, toteaa Heinäluoma. - Vastuullinen varainhoito on vastuullista EU-politiikkaa. On tärkeää, että EU:n resurssit tukevat kestävää kehitystä ja oikeudenmukaista ja solidaarista Eurooppaa. 156 jäsenisen S&D-ryhmän johtoryhmään kuuluu ryhmän puheenjohtajaksi eilen valittu espanjalainen Iratxe García Pérez, yhdeksän varapuheenjohtajaa sekä taloudenhoitaja. Johtoryhmä vastaa S&D-ryhmän politiikasta ja toiminnasta seuraavien vuosien aikana. Äänikuninkaaksi noussut Heinäluoma valittiin Euroopan parlamenttiin toukokuussa 2019. H

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme