Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Päiväkoti Touhula monipuolistaa TTY:n kampuksen palveluita

Jaa

Varhaiskasvatuspalveluita tarjoava Touhula avasi uuden päiväkodin Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) kampukselle Hervantaan tammikuussa 2018. Päiväkoti sijaitsee Konetalossa noin 800 neliömetrin tiloissa, ja siinä toimii viisi lapsiryhmää.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) kehittää vetovoimaisia kampuksia ja luo mahdollisuuksia kasvulle yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen sekä elinkeinoelämän ja eläväisen kaupungin. Touhula monipuolistaa entisestään Hervannan kampuksen palveluita ja tekee kampuksesta entistä enemmän elinikäisen oppimisen paikan.  

– Päiväkoti on erinomainen lisä kampuksen jo ennestään kattaviin palveluihin ja se toimii palveluna koko alueelle yhdistäen kampusta ympäröivään kaupunkirakenteeseen, sanoo johtaja Juha Uotila SYK:sta.

– Perheiden arjen helpottamisen lisäksi päiväkodin sijainti yliopiston kampuksella tukee myös Touhulan pedagogista toimintakulttuuria. Luomme maailmaan tilaa lapsuudelle, uteliaisuudelle ja luovuudelle. Tarjoamme lapsille maailman ilmiöt ja ihmeet nähtäville ja tutkittavaksi ja uskon että juuri yliopiston kampuksella toimiminen ja mahdollinen yhteistyö tukevat tätä, kertoo Touhulan toimitusjohtaja Virpi Holmqvist.

Hervannassa Päiväkoti Touhulan arjessa toteutetaan pienten lasten Kide Science -tiedekasvatusta. Monikulttuurisessa päiväkodissa lasten kieli- ja vuorovaikutustaidot kehittyvät leikkien, lukuhetkien sekä lorujen ja laulujen kautta, liikunnan ja seikkailuiden siivittämänä. Päiväkoti käyttää digitaalista Moomin Language School -oppimisympäristöä englannin kielen opetuksessa yli 3-vuotiaille.

– Kansainvälinen päiväkoti on tärkeä osa uudenlaista, elävää yliopistokampusta. Sen myötä olemme entistä houkuttelevampi yliopisto huippuosaajille, joilla on päiväkoti-ikäisiä lapsia, sanoo Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula.

– SYK remontoi tilat lapsille sopivaksi. Huomioimme esimerkiksi tilavat aulatilat, joihin mahtuu isokin porukka, jakotilat, joihin voi jakautua pieniin ryhmiin puuhastelemaan sekä pikkulapsille sopivat wc-tilat, Uotila kertoo.  

Touhula on Suomen suurin yksityinen päiväkotipalveluja tarjoava yritys, jolla on valtakunnallisesti yli 150 päiväkotia.

Lisätietoja:

Juha Uotila
johtaja, kampuskehitys ja markkinointi
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
puh. 050 492 9653
juha.uotila@sykoy.fi

Virpi Holmqvist
toimitusjohtaja
Touhula Varhaiskasvatus Oy
puh. 040 537 6133
virpi.holmqvist@touhula.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
PL 310
33101 Tampere

http://www.sykoy.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme alueellisen kasvun mahdollisuuksia yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja elävän kaupungin. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen, yritysten ja palveluntarjoajien käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Yhtiön tasearvo on noin miljardi euroa, ja se koostuu yliopistojen 310 rakennuksesta. Vuoden 2016 liikevaihto oli 147,6 miljoonaa euroa.
www.sykoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Tervetuloa tutustumaan Medisiina D -rakennukseen 3.10.201824.9.2018 10:00Kutsu

Turun Kupittaalle keväällä valmistunut moderni monikäyttäjärakennus, Medisiina D, on nyt kokonaisuudessaan valmis. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n rakennuttama rakennus on lääketieteen kehittämisen kohtaamispaikka, joka palvelee Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP), Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun tarpeita. Medialla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan rakennuksen tiloihin, joihin yleisöllä ei ole normaalisti pääsyä.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n tulos kasvoi maltillisesti22.5.2018 16:43Tiedote

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) varsinainen yhtiökokous pidettiin 22.5.2018 Tampereella. Yhtiökokouksessa vahvistettiin vuoden 2017 tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle. Yhtiökokous päätti jakaa omistajille osinkoa 5,90 euroa osakkeelta eli yhteensä 14,9 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 emoyhtiön liikevaihto kasvoi 2,5 miljoonaa euroa edellisvuodesta ja oli 150,1 miljoonaa euroa (147,6 milj. €). Yhtiön liikevaihdon kehitys on ollut maltillista ja ennusteen mukaista ja tilikauden tulos oli 24,7 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 valmistuneet tärkeimmät perusparannus- ja uudisrakennushankkeet olivat Oulun yliopiston hammaslääketieteen Dentopolis-uudisrakennus, Jyväskylän yliopiston päärakennus C:n korjaus sekä Itä-Suomen yliopiston Metria-rakennuksen vanhan osan ja Turun yliopiston Calonia-rakennuksen peruskorjaukset. Rakli ry myönsi SYK:lle Vuoden rakennuttaja 2017 -palkinnon. Myös SYK:n energianhallintatyö sai tunnustusta, kun työ- ja elinkei

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme