Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Päiväkotien rakennuslupa-asiat kunnossa Helsingissä

Jaa

Pormestari Jan Vapaavuoren tammikuussa 2019 käynnistämä työ, jonka tavoitteena oli selvittää ja pistää kuntoon kaupungissa toimivien yksityisten ja kaupungin päiväkotien tilojen rakennuslupa-asiat, on valmistunut.

Kaupunki on tehnyt ison työn, mutta se on ollut välttämätöntä. Nyt tarvittavat luvat ja tilojen muutostyöt ovat kunnossa. Olemme myös lupaprosessejamme muuttamalla varmistaneet, että päiväkoti ei voi aloittaa toimintaansa, ennen kuin rakennuslupa-asiat ovat täysin kunnossa”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

Selvityksen aikana tutkittiin kaikkien 703:n Helsingissä sijainneen päiväkotitilan rakennuslupatilanne. Suurimmassa osassa päiväkodeista rakennuslupa-asiat olivat täysin kunnossa, eikä välittömiä terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyviä riskejä ole havaittu.

Puutteita, jotka liittyivät rakennuslupaan, muutostöiden toteuttamiseen tai tilojen luvattomaan käyttöönottoon, löytyi 84 toimipisteestä. Näiden tilojen omistajat ja yksityiset päiväkodit velvoitettiin hoitamaan lupa-asiat kuntoon.

Kartoituksen aikana päiväkodit poistivat eri syistä käytöstä 12 päiväkotitilaa.

Rakennusvalvonta arvioi, että vanhoissa rakennuksissa olevien päiväkotien suurimmat haasteet olivat ilmanvaihdon, ääneneristyksen ja poistumisteiden parantamisessa nykyvaatimukset täyttäviksi.

Yksi kaupungin ryhmäperhepäiväkoti toimii tiloissa, joihin ei ole tehty tarvittavia muutostöitä. Se muuttaa toiseen paikkaan syksyn aikana.

Helsingin rakennusvalvontapalvelujen laatima loppuraportti ”Luvattomat päiväkodit” esitellään kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaostolle 24.9.2020. Raportti on luettavissa verkossa kokouksen päätösasiakirjoissa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektipäällikkö Sara Rintamo
puh. 09 310 26485, sara.rintamo@hel.fi
kaupunkiympäristö / rakennusvalvonta

varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas
puh. 09 310 43368, satu.jarvenkallas@hel.fi
kasvatus ja koulutus / varhaiskasvatus ja esiopetus

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 27.10.202027.10.2020 18:11:58 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 27.10.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 22.10.202022.10.2020 18:22:06 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 22.10.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 5.11.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme