Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Päiväkotien rakennuslupa-asioista lisää päätöksiä

Jaa

Helsingin kaupunki jatkaa päiväkotien rakennuslupapuutteisiin liittyviä selvityksiä ja päätöksentekoa. Ankkalampi Oy:tä kehotetaan kiireellisiin toimenpiteisiin Punavuoressa, Pakilassa ja Toukolassa.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto käsittelee perjantaina 15.2.2019 päiväkoti Punavuoren Ankkalampea (os. Pursimiehenkatu 12) koskevaa esitystä. Esityksen mukaan päiväkodin toiminta nykyisissä tiloissa on lopetettava 1.4.2019 mennessä, ellei tiloille ole siihen mennessä haettu ja myönnetty rakennuslupaa sekä toteutettu sen määräyksiä.

Päiväkoti Punavuoren Ankkalampi on toiminut nykyisissä tiloissaan liikehuoneistossa vuodesta 2012 lähtien. Tilojen muuttamiseksi päiväkotikäyttöön on myönnetty vuonna 2012 rakennuslupa, joka on rauennut vuonna 2015. Rakennusvalvonta ei ole saanut selvitystä kohteessa tehdyistä muutostöistä.

Rakennusvalvonta on antanut 8.2.2019 määräyksen myös päiväkoti Pakilan Ankkalammen (Koulumestarintie 15 / Piikintie 18) toiminnan kieltämisestä 1.4.2019 alkaen, jollei rakennusluvan määräyksiä noudateta. Kohteella on voimassa oleva rakennuslupa, mutta sen mukaisia muutostöitä ei ole tehty.

Toukolassa sijaitsevalle Arabianrannan Ankkalampi -päiväkodille (Hämeentie 124) on haettu rakennuslupaa toiminnan aloittamisen jälkeen. Hakemus on evätty 5.2.2019, koska esitetyt suunnitelmat eivät täytä paloturvallisuussäännöksiä. Jos päiväkodille ei pian haeta ja myönnetä uutta rakennuslupaa sekä toteuteta sen määräyksiä, niin rakennusvalvonta esittää ympäristö- ja lupajaostolle, että toiminnan lopettamiseksi asetetaan velvoite ja uhkasakko.

Ankkalampi-päiväkotiketjun on todettu toimivan Helsingissä kymmenessä toimipisteessä ilman asianmukaisia tiloihin liittyviä rakennuslupia. Ankkalampi on sulkenut kohteista yhden, Lauttasaaressa sijainneen Vattu2:n. Muiden kuuden kohteen osalta rakennusvalvonnan selvitykset ovat vielä kesken.

Helsingin kaupunki selvittää päiväkotien rakennuslupatilanteen

Helsingin kaupunki suhtautuu vakavasti esille nousseeseen ongelmaan, jossa päiväkoteja on toiminut luvattomissa tiloissa. Kaupunki tekee parhaillaan perusteellista selvitystä, jonka tavoitteena on tutkia päiväkotien rakennuslupatilanne myös kaupungin omissa kohteissa.

Yksityisen palvelun tuottaja vastaa kaikista päiväkodin toimintaan ja tiloihin liittyvistä luvista. Kaupungin sisäisiä käytäntöjä on jo tarkennettu ja varmistettu, ettei päiväkotitoimintaa ole jatkossa mahdollista aloittaa ennen kuin päiväkodin tilat ovat asianmukaiset ja kaikki muutkin vaatimukset toiminnalle ovat kunnossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt medialle

Rakennusvalvonta
Sara Rintamo, rakennuslakimies
puh. 040 656 5223, sara.rintamo@hel.fi
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Varhaiskasvatus ja esiopetus
Järvenkallas Satu, varhaiskasvatusjohtaja
09 310 43368, satu.jarvenkallas@hel.fi
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tiedotteen lähettäjä:
Kaupunkiympäriston viestintäpalvelut
kymp.viestinta@hel.fi, 09 310 79528

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme