Lapinjärven kunta

Päiväleiritoimintaa alakouluikäisille Lapinjärvellä

Jaa

Pienessä kunnassa perheitä palvellaan ihmislähtöisesti. Kesäkuun ensimmäisen kolmen viikon ajan on arkipäivisin Lapinjärven nuorisotilassa pyörinyt alakouluikäisten päiväleiri. Ohjattua toimintaa on klo 9-15 välisenä aikana ja mukana on ollut joka päivä 11-15 lasta. Toivomus leiriin tuli huoltajilta, joilla oli haasteita keksiä miten järjestää lapsille mielekästä tekemistä koulujen loma-ajaksi kun itse ovat töissä.

Nuorisotoimi toimi viikon Lapinjärven kunnan kiertävän Lapinjarvistories-Instagram-tilin päivittäjänä ja raportoi sinne myös kesäleiritoiminnasta.
Nuorisotoimi toimi viikon Lapinjärven kunnan kiertävän Lapinjarvistories-Instagram-tilin päivittäjänä ja raportoi sinne myös kesäleiritoiminnasta.

–Leirille on pitänyt ilmoittautua etukäteen ja on voinut ilmoittautua koko viikoksi tai yksittäisiksi päiviksi. Mikäli vanhemmat ovat esimerkiksi vuorotöissä ja on mahdollisuus olla lasten kanssa kotona, niin totta kai tarjoamme mahdollisuuden yksittäisiin päiväleiri-päiviin, toteaa etsivä nuorisotyöntekijä Markku Vilonen

Idea leirin järjestämiseen on lähtenyt lasten vanhemmilta muutama vuosi takaperin.

–Pari vuotta sitten leiri järjestettiin ensimmäistä kertaa perheiden toivottua vastaavanlaista toimintaa kesälle. Pyrimme muutenkin rakentamaan nuorisopalveluiden toimintaa toiveiden ja tarpeiden mukaiseksi. Aikaisempina vuosina leiri on ollut maksuton, jolloin lapset ovat ottaneet omat eväät mukaan. Tänä vuonna leiri on maksullinen ja hintaan sisältyy toiminnan lisäksi lounas ja välipala joka päivä, kertoo Vilonen.

Panostusta samalla kesätyöllistämiseen

Lapinjärven kunnan kesätyökampanjan avulla on päiväleirille palkattu kolme apuohjaajaa. 

– Tänäkin vuonna kunta työllistää koko ikäluokan, tänä vuonna 2002 syntyneet, kesätöihin ja onneksemme mekin saimme oman osamme tästä. Kolme apuohjaajaa on ollut suunnaton apu meille aikuisille ja toki suuri ohjaajien määrä mahdollistaa monipuolisemman toiminnan järjestämisen lapsille. Lapset ovat saaneet tehdä toiveita mitä leirillä tehdään ja näitä toiveita ollaan mahdollisuuksien rajoissa toteutettu, kertoo Vilonen.

Päiväleirin lisäksi nuorisopalvelut ovat pitäneet perjantai-iltaisin kesäkuun ajan nuorisotila Nuokkua auki.

-Perjantain Nuokun ikäraja on ollut K-13. Meillä on täällä hyvät tilat ja tänne kyllä mahtuu laajalla ikähaarukalla porukkaa ja on ollut hauskaa että myös täysi-ikäisiä nuoria käy meidän toiminnoissa, täydentää Vilonen.

Lapinjärven kunta kehittää Suomen ensimmäistä ihmislähtöistä kuntaa. Lue lisää ihkulapinjarvi.blogspot.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nuorisotoimi toimi viikon Lapinjärven kunnan kiertävän Lapinjarvistories-Instagram-tilin päivittäjänä ja raportoi sinne myös kesäleiritoiminnasta.
Nuorisotoimi toimi viikon Lapinjärven kunnan kiertävän Lapinjarvistories-Instagram-tilin päivittäjänä ja raportoi sinne myös kesäleiritoiminnasta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

Yhteisöllistä asumista Husulanmäellä- Rakentajia haetaan uudelle asuinalueelle itäiselle Uudellemaalle19.7.2018 09:00Tiedote

Aktiivinen Lapinjärven kunta itäisellä Uudellamaalla kaavoittaa parhaillaan uutta yhteisöllistä asuinaluetta Husulanmäkeä. Tulevia rakentajia eli alueen uusia asukkaita etsitään jo kaavoitusvaiheessa, jotta asukkailla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan uuden asuinalueensa kaavaan. Nykyaikaisen perinnepuurakentamisen alueen ympäristö ja yhteisöllisyys tekevät alueesta poikkeuksellisen.

Hyvää elämää omassa talossa kirkonkylän keskellä - Ensimmäiset Lapinjärvitalot valmistuvat tänä vuonna9.7.2018 08:00Tiedote

Itäuusmaalainen Lapinjärven kunta on kehittänyt ikääntyneiden asumiseen oman talotyypin ja aikoo rakennuttaa ensimmäiset neljä taloa vuoden 2018 aikana. Talotyypin ideasuunnitelmat syntyivät vuoden 2017 aikana yhteistyössä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) ja Aalto-yliopiston Sotera-instituutin sekä Arkkitehtuurin laitoksen kanssa. Rakentajakumppaniksi valikoitui keväällä kouvolalainen yritys Elementit-E, jonka kanssa suunnitelmia kehitellään eteenpäin. Hankkeessa ovat olleet tai ovat mukana myös Työterveyslaitos, Muistiliitto ja Lapinjärven vuokrataloyhtiö Labyrintti. Lapinjärvitalon ohessa Lapinjärven kirkonkylästä kehitetään muistiystävällistä taajamaa Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamassa kärkihankkeessa, joka jatkuu marraskuun 2018 loppuun.

Pienillä muutoksilla iso muutos kuntalaisten arkeen - Lapinjärven kunta kuuli liikuntapajaan osallistuneiden toiveen4.7.2018 13:00Tiedote

Lapinjärven kunnan tekninen toimi ja sivistystoimi järjestivät keväällä kaikille avoimen liikuntapajan, jossa kuultiin kuntalaisten toiveita liikuntapaikkojen suhteen. Liikuntapajassa tuli esiin muun muassa, ettei urheilukentän välineitä, kuten aitoja tai kuulia, voi käyttää omatoimisesti, koska kentällä ei ole työntekijää koko ajan paikalla. Lisäksi teknisen toimen vakituisten työntekijöiden työaika päättyy yleensä jo 15:30.

Lapinjärven kunta kilpailutti kaikki kuljetukset kilpailullisella neuvottelumenettelyllä2.7.2018 08:00Tiedote

Uusi kilpailutusmalli toimi paremmin kuin hyvin. Lapinjärven kunta kilpailutti kaikki kunnan kuljetukset (oppilaskuljetukset, ateriakuljetukset, asiointikuljetukset sekä vanhustenkuljetukset) kevään ja alkukesän 2018 aikana. Kilpailutus toteutettiin kilpailullisella neuvottelumenettelyllä, joka on harvemmin käytetty kilpailutusmenettely. Menettely voidaan valita, jos hankintaan kuuluu suunnittelua tai innovatiivisia ratkaisuja tai jos hankintayksikön tarpeita ei voida täyttää olemassa olevia ratkaisuja mukauttamatta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme