Kustannusosakeyhtiö Otava

Päivi Lipposen dramaattisessa historiallisessa romaanissa rakkaimmat muistot ovat kaikkein kielletyimpiä

Jaa

Päivi Lipposen toisessa romaanissa “Toivon että tapaamme” vanheneva Sofia tarkastelee mennyttä elämäänsä, pohtii täyttymätöntä rakkauttaan ja on aikalaistodistaja 1900-luvun Venäjän poliittisissa kuohuissa. Romaani on faktafiktiota, jonka historiallinen miljöö pohjautuu perinpohjaiseen tutkimustyöhön.

Helsinki 1958. Elannon leipätehtaalla vuosikymmeniä työskennellyt Sofia huomaa mustan Pobeda-auton ilmaantuneen tehtaan portille. Työvuoron päätyttyä KGB:n nahkatakkiset miehet laittavat Sofian selkä seinää vasten: hänen on kohdattava oma menneisyytensä, omat valintansa nuoruudessa keskellä Venäjän vallankumousta, rakastuneena ja tulevaisuuteen uskoneena. Pietarin jäljet eivät ole koskaan poistuneet Sofiasta, mutta ne jäljet ovat pakottaneet hänet elämään varjoelämää, tekemään itsensä näkymättömäksi. 

Sofia saa KGB:ltä tehtävän viedä merkillinen kirjepaketti Leningradiin, kaupunkiin, jonka hän koki kymmeniä vuosia sitten tsaarinajan Pietarina, kaupunkiin, jossa hän palveli Jusupovien palatsissa ja rakastui vallankumoukselliseen Borikseen, hevosrenkiin, joka muutti maailmaa. 

Vuonna 1958 KGB:n virkailijat vakuuttavat Boriksen olevan yhä elossa. Paluusta Leningradiin muodostuu Sofialle hänen elämänsä mittainen matka halki Venäjän vallankumouksen, Stalinin valtaannousun, kommunismin rakentamisen ja hetkien, jolloin vallankumous söi omat perillisensä. 

Päivi Lipponen on filosofian tohtori, toimittaja, historianopettaja, yhteiskuntaopin opettaja, kansanedustaja (2007–2015) ja kunnanvaltuutettu (1996–2015). Hän julkaisi esikoisromaaninsa Ihmisyyden vuoksi vuonna 2018. 

TERVETULOA KIRJAN JULKISTAMISTILAISUUTEEN  

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen, joka pidetään Otavalla (Uudenmaankatu 10, Helsinki) keskiviikkona 24.8. klo 17–19. Ilmoittautumiset sähköpostitse: adele.couavoux@otava.fi 

 

Toivon että tapaamme on arvostelu- ja käsittelyvapaa 17.8.2022 Teos ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Erja Manton lukemana äänikirjana.  

 

Päivi Lipposen haastattelupyynnöt ja kirjan pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Päivi Lipponen. Kuva: Jonne Räsänen, Otava
Päivi Lipponen. Kuva: Jonne Räsänen, Otava
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme