Työterveyslaitos

Päivitetty FireFit motivoi pelastajia työkyvyn ylläpitämiseen

Jaa

FireFit-menetelmällä on arvioitu ja seurattu pelastajien fyysistä toimintakykyä jo viidentoista vuoden ajan. Tavoitteena on tukea pelastajan työkykyä koko työuran ajan. Jatkuvasti kehittyvässä menetelmässä on nyt uutuutena oma viitearvoaineisto yli 60-vuotiaille ja naisille sekä päivitetty savusukellusta simuloiva rata.

Työterveyslaitoksen mediatiedote 11.1.2023

FireFit-menetelmä on pelastushenkilöstön fyysisen toimintakyvyn arviointi-, palautteenanto- ja seurantamenetelmä.Arviointiin kuuluvat hapenottokykyä ja lihaskuntoa testaavat osiot, joiden pohjalta syntyy pelastajan fyysistä toimintakykyä ja pelastustoimikelpoisuutta arvioiva FireFit-indeksi. Arvioinnin pohjalta testattava saa yksilöllisen palautteen ja henkilökohtaisen harjoitusohjelman.

Lisäksi FireFitissä testataan erikseen pelastajan motoriikkaa ja liikkuvuutta sekä annetaan harjoitteluohjeita. Motoriikka ja liikkuvuus tukevat työkykyä, mutta näillä testeillä ei arvioida pelastustoimikelpoisuutta. Toimintakyvyn seurantaa tehdään FireFitissä säännöllisesti.

Yli 60-vuotiaille ja naisille omat vertailuryhmät

FireFitin antamassa palautteessa käytetään apuna aiempien testitulosten viitearvoaineistoa. Tuorein aineisto koostuu lähes 10 000 pelastajan testituloksista, jotka on jaettu viiteen eri ikäluokkaan.

– Yhä suurempi osa pelastajista on yli 60-vuotiaita. Koettu työkyky on voimakkaasti yhteydessä ikään, joten haluamme auttaa pitämään heidät työkykyisinä. Nyt heille on FireFitissä oma viitearvoryhmä, jonka avulla omia testituloksia voi verrata muihin samanikäisiin. Lisäksi laadimme omat viitearvot erikseen päätoimiselle ja sopimuspalokuntien henkilöstölle sekä naisille. Tavoitteena on, että pelastaja pyrkisi hyvään fyysiseen toimintakykyyn ja säilyttäisi hyvän tason mahdollisimman pitkään, kertoo erityisasiantuntija Janne Halonen Työterveyslaitoksesta.

Viitearvoja käytetään ensisijaisesti motivoimaan omatoimiseen fyysisen toimintakyvyn ylläpitoon ja kehittämiseen.

Savusukellusta simuloiva rata arvioi kuormittumista ja työtaitoa

Savusukellusta simuloivalla radalla pelastajan fyysistä toiminta- ja työkykyä voidaan arvioida työomaisissa tehtävissä. Se ei suoraan arvioi kelpoisuutta, vaan yksilöllistä kuormittumista savusukellusvarustus päällä toimittaessa.

Testirata on hyvä tapa arvioida kuormittumista ja työtaitoa esimerkiksi sairausloman jälkeen. 1990-luvulta peräisin oleva testirata on nyt päivitetty vastaamaan tämän päivän tarpeita ja muuttuneita varusteita.

– Kyseessä ei ole kilpasuoritus, vaan simulointiradalla jokaisella on sama määrä aikaa ja suoritusta verrataan omaan maksimisykkeeseen. Rataan on lisätty kokonaan uutena osiona letkunvetotehtävä, jotta rata vastaisi mahdollisimman paljon oikeaa savusukellustyötä, kertoo johtava tutkija Sirpa Lusa Työterveyslaitoksesta.

Uudistettua savusukellusta simuloivaa rataa suositellaan käytettäväksi työkyvyn edellytysten arvioimiseen työnomaisessa tehtävässä.

Testitulokset yhteydessä työkyvyn kehitykseen

FireFit-menetelmän motorisen toimintakyvyn ja liikkuvuuden testejä ja harjoitteluohjeistuksia pidetään kyselyn mukaan hyödyllisinä tukemaan pelastajan työkykyä. Seurantatutkimuksen tulokset vahvistivat FireFitin motoriikka- ja liikkuvuustestien luotettavuutta arvioida ja seurata eri-ikäisten pelastajien työssä tarvittavaa tasapainonhallintaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa.

– Seurantatutkimuksemme tukee suuntaa-antavasti FireFitin motoriikka- ja liikkuvuustestitulosten yhteyttä työkyvyn muutokseen. Kun pelastaja seurannan alussa suoriutui hyvin esimerkiksi dynaamisen tasapainon testistä, jossa kävellään 10 cm korkean ja 10 cm leveän puomin päällä, hänen itseraportoima työkykynsä kahdeksan vuoden seurannan jälkeen oli useimmiten myös parempi, kertoo johtava tutkija Anne Punakallio Työterveyslaitoksesta.

FireFit5-hanke 2020–2022

Lisätiedot

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Hietanenmediaviestinnän erityisasiantuntijaTyöterveyslaitos | Finnish Institute of Occupational Health | Arbetshälsoinstitutet

Puh:+358504773267juha.hietanen@ttl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työterveyslaitos
Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41 b
00250 Helsinki

+35830 474 1https://www.ttl.fi/

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.

Visiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Henkilöstön määrä on noin 500.

Lisätietoja:
Tietoa meistä
Medialle-sivulta löydät asiantuntijoiden yhteystiedot ja aiemmat tiedotteemme
Aineistopankki (logot, asiantuntijoiden kuvat)

Twitter: @tyoterveys (fi), @FIOH (en)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Utnyttja kontorsmiljöns möjligheter och öka kontorets attraktionskraft och personalens välbefinnande26.1.2023 09:45:52 EET | Tiedote

I och med distansarbetets stigande popularitet funderar man på många arbetsplatser hur kontoren kan göras mer attraktiva och hur arbetsmiljön kan stödja personalens välbefinnande. Planeringen av en kontorsmiljö som stöder välbefinnande grundar sig på att mängden belastningsfaktorer minskas och resursfaktorerna ökas. Resursfaktorer är till exempel lösningar som ökar återhämtningen och trivseln. Enligt Arbetshälsoinstitutets översikt har kontorsmiljöer mycket välbefinnandepotential som ännu inte utnyttjats. Fokus har legat på belastningsfaktorer i stället för resursfaktorer. Resursfaktorer kan ökas experimentellt och med små resurser.

Hyödynnä toimistoympäristön mahdollisuudet ja lisää toimiston vetovoimaa ja henkilöstön hyvinvointia26.1.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Etätyön lisääntymisen myötä monilla työpaikoilla pohditaan, miten toimistoista saisi vetovoimaisempia ja miten työympäristö voisi tukea henkilöstön hyvinvointia. Hyvinvointia tukevan toimistoympäristön suunnittelu perustuu kuormitustekijöiden vähentämiseen ja voimavaratekijöiden lisäämiseen. Voimavaratekijöitä ovat esimerkiksi palautumista ja viihtyisyyttä lisäävät ratkaisut. Työterveyslaitoksen katsauksen mukaan toimistoympäristöissä on vielä paljon hyödyntämätöntä hyvinvointipotentiaalia. Huomio on kiinnitetty kuormitustekijöihin voimavaratekijöiden sijasta. Voimavaratekijöitä voitaisiin lisätä kokeilevasti ja pienillä resursseilla.

Det behövs nu stöd för ork inom social- och hälsovården och kommunsektorn25.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Oron över arbetsmängdens tillväxt över toleransen inom social- och hälsovården är större än vid tidigare mätningar enligt både arbetshälsoundersökningen Mitä kuuluu? och Kommun10-undersökningen. Trots anledningarna till oro visar flera indikatorer i båda undersökningarna positiv utveckling och lösningsmöjligheter gällande förbättring av social- och hälsovårdens håll- och attraktionskraft.

Extensive survey: Service sectors need to invest in work orientation – new guide offers solutions24.1.2023 13:30:01 EET | Press release

Service sector employees’ experiences regarding the quality of work orientation has decreased. Nearly two out of three employees have considered changing employers. The experience of hurry has also grown significantly. These are among the results of an extensive research survey. Specifically the labour-intensive service sectors, which employ a lot of young people and people with immigrant background, need support when it comes to work orientation. A new digital guide by the Finnish Institute of Occupational Health offers solutions.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme