HUS

Päivystyksen toimintatapa muuttunut Raaseporin sairaalassa

Jaa

Hätätilanteessa ei pidä enää mennä Raaseporin sairaalaan vaan on soitettava hätänumeroon 112. Muissa äkillisissä terveysongelmissa tulee soittaa Päivystysapuun 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista.

Tulevan kesän päivystystoimintaan Raaseporin sairaalassa vaikuttaa erityisesti koronavirusepidemiaan liittyvä varautuminen. Tästä syystä Raaseporin sairaalassa ei ole mahdollista ylläpitää kesällä anestesialääkärin takapäivystystä. Kompensaationa on sisätautien takapäivystäjän vasteaikaa nopeutettu ja myös kirurgian takapäivystys jatkuu kesän yli ennallaan.

Muutosten vuoksi ei hätätilanteessa enää pidä mennä suoraan Raaseporin sairaalaan vaan on soitettava hätänumeroon 112. Näin varmistetaan nopea hoitoon pääsy, sillä ambulanssien vasteaika on Länsi-Uudenmaan alueella hyvä. Hätätilanteita ovat muun muassa äkillinen kova rintakipu tai hengitysvaikeus sekä aivoverenkiertohäiriöön viittaavat uudet halvausoireet, kuten äkillinen raajan velttous tai toimintakyvyttömyys tai puhevaikeudet.

Muissa äkillisissä terveysongelmissa tulee soittaa Päivystysapuun 116 117, jossa terveydenhuollon ammattilaiset neuvovat 24 tuntia vuorokaudessa miten hoitoon tulee hakeutua tai antavat ohjeita itsehoitoon. Näitä lievempiä äkillisiä terveysongelmia ovat pienet vammat (ruhjeet, nyrjähdykset, haavat, joissa verenvuoto on tyrehtynyt), infektio-oireet (kuume, flunssa), raaja- ja selkäkivut, päänsärky tai nenäverenvuoto.

Lisätietoa:
Raaseporin sairaalan nettisivut
Ensihoito ja päivystys HUSissa

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme