Kustannusosakeyhtiö Otava

Pajtim Statovcin Bolla on herättänyt poikkeuksellisen laajaa kiinnostusta – näytelmä tulossa 2021

Jaa

Pajtim Statovcin Finlandia-palkittu romaani Bolla on herättänyt valtavaa kiinnostusta Suomessa ja kansainvälisillä areenoilla. Kirjan dramatisointioikeudet menivät lopulta Helsingin Kaupunginteatterille, jossa Bolla kantaesitetään syksyllä 2021.

Pajtim Statovcin kolmas romaani Bolla sai Finlandia-palkinnon tänä syksynä.
Pajtim Statovcin kolmas romaani Bolla sai Finlandia-palkinnon tänä syksynä.

”Olemme erittäin onnellisia ja ylpeitä, että meillä on mahdollisuus esittää tämä palkittu merkkiteos ensimmäisenä teatterina Suomessa”, iloitsee teatterinjohtaja Kari Arffman Helsingin Kaupunginteatterilta.

Elokuussa ilmestyneen Pajtim Statovcin Bollan käännösoikeuksia on myyty laajasti keskeisimpien kirjamarkkinoiden johtaville kustantamoille. Bolla oli lokakuussa Frankfurtin kirjamessujen puhutuimpia teoksia, ja Saksassa teoksen julkaisee arvostettu Luchterhand.

Esimerkiksi Alankomaissa ja Isossa-Britanniassa kustantajat kävivät romaanin oikeuksista kilpailua. Statovcin uusi brittiläinen kustantaja Faber & Faber on teoksen julkaisemista innoissaan; talon kirjailijoihin kuuluvat muun muassa Sally Rooney, Hanif Kureishi, Rachel Cusk ja Kazuo Ishiguro.

Yhdysvalloissa Bolla ilmestyy vuonna 2021. Teoksen julkaisee jälleen maailman suurimpaan Penguin Random House -kustantamokonserniin kuuluva Pantheon, joka on maan maineikkaimpia kustantajia. Teoksen käännösoikeuksista neuvotellaan parhaillaan lukuisissa maissa.

"Olen hyvin otettu ja kiitollinen lukijoiden, teatterintekijöiden ja ulkomaisten kustantajien kiinnostuksesta minua ja työtäni kohtaan", kirjailija Pajtim Statovci sanoo.

"Saada nähdä kirjansa elävän toisten mielissä, eri maissa ja lavoilla on kirjailijan unelma. Olen todella onnellinen siitä."

Suomessa Bolla-romaania on myyty pelkästään kovakantisena jo yli 30 000 kappaletta.

Pajtim Statovci (s. 1990) on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä kirjailijoita. Kissani Jugoslavia ja Tiranan sydän ovat saaneet englanninkielisessä maailmassa haltioituneen vastaanoton. Hänen teostensa käännösoikeuksia on myyty yli 20 kielialueelle. Statovci palkittiin esikoisromaanistaan Kissani Jugoslavia Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla, ja Tiranan sydän oli arvostetun National Book Award -palkinnon finalisti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pajtim Statovcin kolmas romaani Bolla sai Finlandia-palkinnon tänä syksynä.
Pajtim Statovcin kolmas romaani Bolla sai Finlandia-palkinnon tänä syksynä.
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme