Kustannusosakeyhtiö Otava

Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia Dublinin kansainvälisen kirjallisuuspalkinnon ehdokkaaksi

Jaa

Pajtim Statovcin romaani Kissani Jugoslavia on ehdolla Dublinin kansainvälisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Palkinto on yksi suurimmista englanninkieliselle teokselle jaettavista kirjallisuuspalkinnoista.

Pajtim Statovcin (s. 1990) Kissani Jugoslavia ilmestyi suomeksi vuonna 2014, ja se palkittiin Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnolla.

Romaani julkaistiin englanniksi David Hackstonin kääntämänä viime vuonna, ja se nousi poikkeukselliseksi arvostelumenestykseksi Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

Kissani Jugoslavia on saanut ylistävät arviot englanninkielisen maailman merkittävimmissä lehdissä, kuten The New York Timesissa ja The Guardianissa.

Dublinin kirjallisuuspalkinnon longlistille on valittu tänä vuonna 141 teosta, joista 39 on käännösromaaneja. Kirjallisuuspalkinnon ehdokkaaksi on tänä vuonna nostettu Statovcin lisäksi muun muassa Paul AusterArundhati Roy ja Jussi Valtonen.

Palkinnon shortlist julkaistaan 4. huhtikuuta, ja palkinnon voittaja julkistetaan 12. kesäkuuta. Voittajan valitsee vuosittain vaihtuva kansainvälinen raati.

Dublinin kirjallisuuspalkinto tunnettiin vuoteen 2015 saakka Dublinin kansainvälisenä IMPAC-kirjallisuuspalkintona. Palkinnon longlistin valitsevat kirjastot ympäri maailman, ja palkintosumma on 100 000 euroa.

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Vedos- ja haastattelupyynnöt: piia.vaisanen@otava.fi, p. 050-5204699

Pajtim Statovci: TwitterInstagram

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutuuskirja bujon kehittäjältä – menetelmä syntyi, kun Ryder Carroll yritti selviytyä arjestaan vakavan keskittymishäiriön kanssa22.11.2018 08:47Tiedote

Ryder Carrollin uutuuskirja “Bullet Journal -metodi” kertoo aktivoivasti ja hauskasti, kuinka päästä sisälle kaikkien aikojen suosituimpaan muistikirjailmiöön. Kirjan neuvojen avulla sekä vasta-alkajat että kokeneet bujoilijat oppivat hyödyntämään menetelmää entistä paremmin. Esipuheessa Carroll valottaa myös huippusuositun menetelmän syntyhistoriaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme