Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pakarinen: Hävikistä voidaan oppia kouluissa

Jaa

”Koulussa ruokahävikin välttäminen on oppimisen paikka”, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen blogissaan. Keskustelu koulujen ruokahävikistä on edelleen ajankohtainen.

Helsingissä tarjoillaan noin 523 000 kouluateriaa vuodessa ja yhden aterian keskimääräinen hinta oppilasta kohden on kaksi euroa. Kun viisi prosenttia ruoasta menee hävikkiin, tulee poisjätetyn ruoan hinnaksi vuodessa miljoona euroa ja se on paljon.

”Ruokahävikin ehkäisemisestä voi tehdä oppimistilanteen, jos oppilaat voivat esimerkiksi seurata biojäteastian painon kehittymistä. Oppilaiden osallisuudesta ja ruokaraatitoiminnasta ruokalistojen kehittämisessä on jo hyviä kokemuksia.”, toteaa Pakarinen. 

Apulaispormestari painottaa blogissaan myös rauhallisten ja miellyttävien ruokailuhetkien merkitystä: ”Jokaiselle oppilaalle pitää taata rauhallinen ruokailuhetki”.

Lue koko blogi osoitteessa: https://www.hel.fi/blogit/fi/kirjoitukset/pia-pakarinen

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme