Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pakarinen: Hävikistä voidaan oppia kouluissa

Jaa
”Koulussa ruokahävikin välttäminen on oppimisen paikka”, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen blogissaan. Keskustelu koulujen ruokahävikistä on edelleen ajankohtainen.

Helsingissä tarjoillaan noin 523 000 kouluateriaa vuodessa ja yhden aterian keskimääräinen hinta oppilasta kohden on kaksi euroa. Kun viisi prosenttia ruoasta menee hävikkiin, tulee poisjätetyn ruoan hinnaksi vuodessa miljoona euroa ja se on paljon.

”Ruokahävikin ehkäisemisestä voi tehdä oppimistilanteen, jos oppilaat voivat esimerkiksi seurata biojäteastian painon kehittymistä. Oppilaiden osallisuudesta ja ruokaraatitoiminnasta ruokalistojen kehittämisessä on jo hyviä kokemuksia.”, toteaa Pakarinen. 

Apulaispormestari painottaa blogissaan myös rauhallisten ja miellyttävien ruokailuhetkien merkitystä: ”Jokaiselle oppilaalle pitää taata rauhallinen ruokailuhetki”.

Lue koko blogi osoitteessa: https://www.hel.fi/blogit/fi/kirjoitukset/pia-pakarinen

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Syötävä Helsinki valtaa kaupungin touko-kesäkuussa17.4.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa järjestettävät Syötävä Helsinki -ruokaviikot kutsuvat tutustumaan Helsingin monipuoliseen ruoka- ja juomatarjontaan 24.5.–16.6.2024. Paikallisten ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alojen toimijoiden yhteistyöllä on saatu kokoon lähes sadan tapahtuman kattaus, josta löytyy herkullisia maistiaisia niin fine diningin, burgereiden, perinteisten ja etnisten makujen kuin juomakulttuurinkin ystäville.

Feast Helsinki to shine a light on local food scene in May and June17.4.2024 09:30:00 EEST | Press release

This summer, the City of Helsinki is joining operators in the local restaurant, tourism and event sectors to arrange a celebration of the capital’s unique culinary culture. Scheduled for 24 May to 16 June 2024, the Feast Helsinki food festival will showcase the city’s eclectic range of delicious food and beverages. A programme of close to 100 events has been put together offering taste experiences for lovers of fine dining and burgers as well as traditional and ethnic dishes.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye