Postimuseosäätiö sr

Paketoidut unelmat -luentosarja etäkaupan ilmiöistä ja kuluttamisen muutoksesta

Jaa
Postimuseon Paketoidut unelmat -näyttelyyn liittyvä maksuton luentosarja alkaa keskiviikkona 15. maaliskuuta kello 18 Vapriikin auditoriossa. Eri alojen asiantuntijat kertovat etäkaupan ilmiöistä ja kuluttamisen muutoksesta. Ensimmäisellä luennolla Kirsi Salonen Eettisen kaupan puolesta (Eetti) ry:stä kertoo vaatetuotannon vastuullisuudesta. Muilla luennoilla Rami Mähkä Turun yliopistosta avaa postimyynnin historiaa ja toimittaja Juuso Pekkinen Yleltä valottaa logistiikan eri puolia.
Eettisen kaupan puolesta ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Salonen
Eettisen kaupan puolesta ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Salonen

Ensimmäisellä luennolla avataan vaatetuotannon vaikutuksia ympäristöön ja ihmisoikeuksiin. Eetti ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Salonen kertoo, miten voimme vaikuttaa vaatealan rakenteisiin muuten kuin kuluttamalla, ja kuinka vaateyritykset voivat parantaa vastuullisuuttaan.

Toisella luennolla tarkastellaan postimyynnin historiaa, sen kehitystä ja vakiintumista osaksi suomalaisten arkea. Filosofian tohtori Rami Mähkä Turun yliopistosta käsittelee ajanjaksoa suomalaisen postimyynnin varsinaisesta alusta 1900-luvun alkupuolelta sen vakiintumiseen 1960-luvulla.

Kolmannella luennolla Yle Tieteen toimittaja Juuso Pekkinen kertoo tarinoita logistiikasta Räjäytyskuva-podcastinsa pohjalta: Miten “maailman tylsin aihe” alkoi kiinnostaa kaikkia koronapandemian tai Ukrainan sodan myötä, kun tavaroiden saatavuus ei ollut enää itsestäänselvyys?

Paketoidut unelmat -luentosarja museokeskus Vapriikin auditoriossa, ensimmäinen kerros. Alaverstaanraitti 5, Tampere. Luennoille on vapaa pääsy.
Paketoidut unelmat -näyttely 17.9.2023 asti Postimuseossa, Vapriikin toisessa kerroksessa.

Paketoidut unelmat -luentosarja:

  • 15.3. klo 18 toiminnanjohtaja Kirsi Salonen (Eetti ry): Vaatekauppa vastuulliseksi yksi ostos kerrallaan?
  • 22.3. klo 18 FT Rami Mähkä (Turun yliopisto): Suomen postimyynnin alkuvuosikymmenet
  • 29.3. klo 18 toimittaja Juuso Pekkinen (Yle tiede): Tarinoita logistiikasta, eli miten “maailman tylsin aihe” alkoi kiinnostaa kaikkia

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Eettisen kaupan puolesta ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Salonen
Eettisen kaupan puolesta ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Salonen
Lataa
Rami Mähkä, FT, Turun yliopisto.
Rami Mähkä, FT, Turun yliopisto.
Lataa
Juuso Pekkinen, Yle tiede toimittaja. Kuva: Jukka Lintinen / YLE.
Juuso Pekkinen, Yle tiede toimittaja. Kuva: Jukka Lintinen / YLE.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Postimuseosäätiö sr
Häkiläpolku 3
33100 Tampere

http://www.postimuseo.fi

Postin ja viestinvälityksen historiaa 1600-luvulta nykyisyyteen ja tulevaan.

Postimuseo luo ymmärrystä ja merkityksiä viestintäkulttuurista ja yhteiskunnan perustoiminnoista: viestien ja tavaroiden liikkumisen historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Postimuseo tallentaa ja välittää tietoa, aineistoja ja elämyksiä kestävästi.

Postimuseon näyttelyt sijaitsevat museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Postimuseosäätiö sr

Postimuseo jatkaa muutosmatkaansa vuonna 2023 uuden johtajan vetämänä29.11.2022 09:00:00 EET | Tiedote

Postimuseon matka kohti uudistuvaa museota jatkuu ensi vuonna osana MuseoX-hanketta. Uusi johtaja FT Sami Louekari johtaa muutosta kohti uutta viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museota. Yhteistyötä tiivistetään entisestään Tampereen historiallisten museoiden, erityisesti Suomen pelimuseon ja Mediamuseo Rupriikin, kanssa. Postimuseo hakee myös valtakunnallisen vastuumuseon tehtävää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme