Suomen Setlementtiliitto ry

Palanen elämää on hyvien tekojen verkkokauppa

Jaa

Haluaisitko auttaa oman kotipaikkakuntasi lapsia, mutta et tiedä, miten? Suomen Setlementtiliiton ja paikallisten setlementtien 5. joulukuuta avautuva Palanen elämää -verkkokauppa tarjoaa siihen helpon mahdollisuuden.

Erityisesti joulun aikaan jokainen haluaa tuntea olevansa tärkeä ja rakastettu. Kaikki meistä eivät kuitenkaan koe näin. Miltä kuulostaisi, jos voisit tarjota tunnelmallisen joulun yksinäiselle lapselle tai nuorelle omalla kotipaikkakunnallasi?

Palanen elämää on uusi, Suomen Setlementtiliiton ja paikallisten setlementtien verkkokauppa, jonka aineettomilla lahjoilla autat tavallisia ihmisiä ympäri Suomen. Samalla ilahdutat myös ystävääsi! Verkkokauppa toimii osoitteessa palanenelämää.fi.

Palanen elämää on ainutlaatuinen tapa auttaa: lahjallasi voidaan esimerkiksi auttaa lapset joululahjaleirille tai tukea Poikien Talon toimintaa. Verkkokaupassa voit valita, mille paikkakunnalle tai alueelle lahjasi kohdistuu. Kerätyt varat ohjataan kokonaisuudessaan juuri sinun valitsemasi setlementin kohteeseen. Juuri paikallisuus tekee verkkokaupasta ainutlaatuisen.

– Kyseessä on innovatiivinen verkkosivusto, jollaista ei koskaan aiemmin ole Suomessa tehty. Tämän verkkokaupan kautta hyvää voi tehdä luotettavasti ja paikallisesti, kertoo Suomen Setlementtiliiton itäisen alueen lapsi- ja nuorisotyön aluepäällikkö Erno Kääriäinen.

Tällä hetkellä verkkokaupassa on aineettomia lahjoja yhdeksältä paikkakunnalta ympäri Suomen. Ensi vuonna tuotevalikoima laajenee lapsi- ja nuorisotyöstä myös muille setlementtityön aloille.

Lahjaksi hyvä teko

Setlementeissä tehdään työtä yhdenvertaisen, moniarvoisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Suomen puolesta. Toimimme 50 paikkakunnalla, palveluksessamme on 5000 työntekijää ja tuhansia vapaaehtoisia. Työmme vaikuttaa kaikilla elämänalueilla lapsi-, nuoriso- ja vanhustyöstä opinto-, kulttuuri- ja monikulttuurisuustyöhön.

Palanen elämää on uusi mahdollisuus tehdä hyviä tekoja. Kiitos sinun, jouluaatto voi sisältää yhdessäoloa, keskustelua ja herkullisen aterian. Juhlavaan aamupäivään kutsuttu lapsi tai nuori saa kohdata turvallisen aikuisen sekä tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Kuinka paljon hyvää voimmekaan tehdä, kun teemme sen yhdessä?

Palanen elämää -verkkokauppa avautuu 5. joulukuuta. Sivuston blogista voit lukea kuulumisia siitä, kuinka kerätyillä varoilla tehdään hyvää työtä.

#palanenelamaa

Yhteyshenkilöt

Erno Kääriäinen
aluepäällikkö, itä
lapsi- ja nuorisotyö
Suomen Setlementtiliitto
puh. 0469226837
erno.kaariainen@setlementti.fi

Suvi Pärnänen
tiedottaja
Suomen Setlementtiliitto
puh. 0504413374
suvi.parnanen@setlementti.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Setlementtiliitto ry
Suomen Setlementtiliitto ry
Sturenkatu 11 A
00510 HELSINKI

010 837 5500http://www.setlementti.fi

Suomen Setlementtiliitto, sen jäsenyhdistykset ja yritykset tekevät arvokasta, arkista työtä hyvinvoinnin rakentajana eri puolilla Suomea. Toimintamuotojamme ovat kansalaistoiminta, seniori- ja vanhustyö, kehittäminen ja vaikuttavuus, lapsi- ja nuorisotyö, monikulttuurinen työ, yhteisöllisten asumismuotojen kehittäminen ja tuotanto, 16 kansalaisopiston, kahden kansanopiston ja kahden erityisoppilaitoksen koulutustarjonta sekä vaikeiden elämäntilanteiden tuki. Setlementtiliikkeen palveluksessa on noin 4000 ammattilaista ja heidän kanssaan setlementtityötä tekee iso joukko vapaaehtoisia. Jo 100 vuotta setlementtityötä rohkeasti ihmisen puolella. www.setlementti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Setlementtiliitto ry

Hima & Strada: Asunnottomuus on ihmisoikeusloukkaus17.10.2018 09:22:24 EESTTiedote

Asunnottomuutta kokeneiden katuoppaiden kollektiivi Hima & Strada haluaa, että yleismaailmallinen ihmisoikeus, oikeus asuntoon, turvataan vahvemmin Suomen lainsäädännössä. Asunto on ihmisen perustarve, kuten puhdas vesi, ravinto ja vaatetus. Siksi jokaisella tulee olla lailla suojattu oikeus kohtuuhintaiseen, turvalliseen ja varmaan asuntoon, joka vastaa asukkaidensa tarpeita. Suomessa on tällä hetkellä yli 7000 ihmistä, joiden kohdalla tämä ihmisoikeus ei toteudu. Julkisen vallan tehtävä on varmistaa, että jokainen ihminen Suomessa saa elää kokonaisvaltaista elämää nauttien kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa turvattujen oikeuksien suojasta. Ihmisoikeudet ja asunnottomuuden poistaminen ovat erottamattomat Suomessa tarkentava lainsäädäntö ei tue perustuslaissa mainittua jokaisen oikeutta asuntoon. Lisäksi perustuslaissa ei valtiolle ole sisällytetty velvoitetta toteuttaa jokaiselle kuuluvaa oikeutta asuntoon. Jotta Suomen lainsäädäntö tukisi asunnottomuuden poistamista, asunto sub

Kansainvälinen Setlementtiliitto: demokratian puolesta pitää taistella14.6.2018 13:12:41 EESTTiedote

Kesäkuussa 2018 Helsingissä kokoontuivat setlementtityöntekijät ympäri maailman. Tarkoituksena oli tutkia kansalaisyhteiskunnan ja demokratian tilaa Kansainvälisen Setlementtiliiton konferenssissa, joka kantoi teemaa “Demokratia – onko se vaarassa?”. Kansainvälinen Setlementtiliitto (IFS) on maailmanlaajuinen verkosto, johon kuuluu 4000 järjestöä ja satojatuhansia aktiivisia kansalaisia, vapaaehtoisia, opiskelijoita ja ammattilaisia yli 30 maasta. IFS:n jäsenet ympäri maailman kohtaavat työssään ja arjessaan demokratiaan liittyviä ongelmia. Tästä syystä IFS:n hallitus laati konferenssissa julistuksen demokratian puolesta. Kansainvälisen Setlementtiliiton jäsenet ovat yhtä mieltä siitä, että demokratia on enemmän kuin menetelmä tai poliittinen edustus valtionhallinnossa. Demokratian visio perustuu ihmisoikeuksien ja monimuotoisuuden kunnioittamiseen ja uskoon kaikkien ihmisten arvoon maailmanlaajuisesti. Se on joukko arvoja, suuntausta ja käytänteitä, jotka voimauttavat ihmisiä ja paika