HKL

Paljasjalkainen-teos ripustettiin Sörnäisten metroasemalle

Jaa

HKL juhlisti viime vuonna 70-vuotisjuhlavuottaan järjestämällä Taidelinja-ohjelmakokonaisuuden. Muotoilija Niko Riepponen toteutti juhlavuoden aikana Paljasjalkainen-teoksen, johon kymmenet kaupunkilaiset jättivät jälkensä. Nyt teos on päässyt paikoilleen Sörnäisten metroaseman lippuhalliin.

Kuva: Leo Sutinen
Kuva: Leo Sutinen

- Teos on ennen kaikkea yhdessä tehty. Toivon sen piristävän metromatkaajien päivittäisiä matkoja, kertoo Riepponen, joka matkustaa itsekin metrolla päivittäin.

Paljasjalkainen-teos toteutettiin kesäkuussa 2015 Kallio-liikkeen Paljasjalkatanssit -tapahtumassa. Tapahtumaan osallistuneet maalasivat sen omin paljain jaloin. Tapahtuma järjestettiin viestittämään yhteisestä, iloisesta ja puhtaasta kaupunginosasta. Teos on kuusiosainen ja sen väreinä on käytetty HKL:n tunnusomaisia sinistä, oranssia ja vihreää.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja teoksesta:
Muotoilija Niko Riepponen
niko.riepponen@gmail.com
puh. 045 678 8768

Lisätietoja Taidelinja-ohjelmakokoinaisuudesta:
Palvelukehitys-ja viestintäpäällikkö Elina Maunuksela, HKL
elina.maunuksela@hel.fi
puh. 050 412 1941

Kuvat

Kuva: Leo Sutinen
Kuva: Leo Sutinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi
HKL on metron ja raitioliikenteen liikennöitsijä ja Helsingin joukkoliikenneinfran omistaja ja ylläpitäjä. HKL pitää Helsingin liikkeellä: noin puolet kaupungissa tehdyistä joukkoliikennematkoista kuljetaan HKL:n kyydissä. Lisätietoa: www.hkl.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Kuinka kauan kaupunkipyörää pitää tyhjällä asemalla odottaa? HKL ja Espoo koettavat löytää vastauksen sovelluskokeilulla2.9.2020 15:41:58 EESTTiedote

HKL aloittaa Espoon kanssa kaupunkipyörien saatavuutta ennustavan sovelluksen kokeilun. Palvelu on avoin ja käytössä lokakuun loppuun asti. Kokeilun aikana kaupunkipyörien saatavuutta tietyillä asemilla ja lähitulevaisuuden ennustetta voi tarkastella älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Palvelumalli on täysin uusi ja sen kokeilusta toivotaan oppeja jatkokehitystä varten. Kokeilussa ovat mukana Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelut.

Kuormapyöräpalvelu kaupunkilaisten kokeiltavana Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella1.7.2020 09:27:16 EESTTiedote

HKL aloittaa yhteiskäyttöisten kuormapyörien kokeilun Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella 1.7.2020 alkaen. Kokeilun aikana kuormapyörän voi ottaa käyttöön älypuhelimella, kulkea sillä vapaasti ja lopettaa pyörän käytön sovelluksen osoittamilla alueilla. Palvelussa kumppanina toimii Lähikauppakeskus Ruoholahti. Hanke on yksi keväällä lanseeratun HKL:n Keksi pyörä uudelleen –kokeiluhaun hankkeista. Kokeiluhaun tarkoituksena oli löytää uusia kokeiluja pyöräliikenteen edistämiseksi Helsingin seudulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme