Pälkäneen kunta

Pälkäne on kesän trendikkäin matkakohde

Jaa

Matkailun globaalit huipputrendit glamping, viini- ja ruokamatkailu, yhteisöllisyys ja itsensä voittaminen sekä upeat perhe- ja luontomatkailukohteet kohtaavat Tampereen kupeessa Pälkäneellä.

Kuva: Sappeen matkailukeskus.
Kuva: Sappeen matkailukeskus.

Lonely Planetin ja Momondon listaamat vuoden 2018 matkailutrendit toteutuvat upeasti Pälkäneellä ja sopivat täydellisesti kunnan kesämatkailun pääkohderyhmiin eli perheille, aktiivimatkailijoille sekä lähiruuasta ja luonnosta kiinnostuneille.
– Bloggarit rakastuivat meihin jo viime kesänä, ja nyt kutsumme muun Suomen tervetulleeksi kesän trendimatkailukohteeseen, elinkeinojohtaja Jaana Koivisto Pälkäneeltä toivottaa.

Lonely Planetin mukaan trendikkäät lomailijat suuntaavat nyt pois isoista kaupungeista, haluavat nähdä kerralla paljon, liikkua kohteesta toiseen ja yhdistellä elämyksiä. Pälkäne kosiskelee lähimatkailijaa helpolla saavutettavuudella Tampereen, Hämeenlinnan ja Valkeakosken läheisyydessä. Lahdesta ajaa tunnin, pääkaupunkiseudulta pari. Kun kohde on lähellä, laatuloman voi viettää vaikka päivässä.

Tilaviiniä, lähiruokaa ja strutsinlihaa

Trendikäs kulinaarinen matkailu tarkoittaa lähiruokaa autenttisessa ympäristössä. Päivämatkan voi kietoa aistikkaasti vaikka pelkän ruuan ja juoman ympärille. Pälkäneeltä löytyy Suomen suurin viinitila Rönnvik, joka käyttää tuotteissaan kekseliäästi esimerkiksi raparperia ja metsämarjoja. Lomailijan Instagram-kuvissa ja videotarinoissa kelpaa esitellä Rönnvikin kuuluisaa viinikukkoa ja perhematkailukohteeksi sopivan Syrjysen ilmeikkäitä strutseja. Viemisiksi sopivat strutsin ja villisian makkara sekä Laitikkalan kyläpuotien tuotteet, kuten Suttisen vadelmalimonadi.

Yhteisöllistä matkustamista

Lonely Planetin mukaan perhematkat lisääntyvät ja eri sukupolvet matkustavat nyt yhdessä vahvistaen siteitään ja muistoja luoden. Matkailijat etsivät nyt yhteisöllisiä yöpymispaikkoja, joissa voi hengailla ja seurustella uusia tuttavuuksia solmien. Pälkäneen matkailupalvelut on tuotteistettu selkeiksi kokonaisuuksiksi, joista löytyy kaikille kohderyhmille mielekkäitä ja monipuolisia vaihtoehtoja koettavaksi erilaisilla kokoonpanoilla.

Seikkailuja ja puussa nukkumista

Trendinä glamping on luontoelämyksiä, mukavuuksia ja erikoisia yöpymispaikkoja yhdistävä retkeilymuoto. Luontoliikuntayritys Ruljanssi nukuttaa elämysmatkailijaa puuhun viritetyssä teltan ja riippumaton yhdistelmässä, johon mahtuu vaikka pieni perhe.
Tärkeintä lomassa on, että se eroaa arjesta. Pienelläkin budjetilla, asenteella ja hyvällä mielikuvituksella matkustaa pitkälle. Pälkäne tarjoaa upeaa luontoa, huimapäisiä seikkailuelämyksiä ja mahdollisuuksia haastaa itseään patikoimalla rauniolinnoille, muinaisille vallituksille ja erämetsiin. Jos unelmalistalla on maissilabyrintti, löytyy sekin Pälkäneeltä.

Yhdistä lomailu ja Tinder

Matkailuteknologia kehittyy vahvasti. Visit Pälkäneen hakukone hallitsee paikalliset kielet ja esittelee kuumimmat matkailutrendit. Simultaanitulkkausta Pälkäneellä ei tarvita, mutta Tinderin kautta voi löytää rinnalleen paikallisen matkaoppaan!

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Elinkeinojohtaja Jaana Koivisto p. 050 521 5240, jaana.koivisto@palkane.fi

Tutustu kampanjaan ja kesän matkailutrendeihin www.visitpalkane.fi/trendikkainpalkane

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Sappeen matkailukeskus.
Kuva: Sappeen matkailukeskus.
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pälkäneen kunta
Pälkäneen kunta
Keskustie 1
36600 PÄLKÄNE

03 579 11http://www.palkane.fi

Pälkäne sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa ja Tampereen seutukunnassa. Kunta sijaitsee maakunnan rajalla ja sillä on naapurikuntia Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Rajanaapureita ovat Kangasala, Valkeakoski, Hämeenlinna ja Padasjoki. Pälkäneeltä matkaa Tampereelle on n. 35 km ja Hämeenlinnaan n. 40 km. Kunnan asutus on jakautunut kolmeen suureen taajamaan sekä kunnan länsiosien kyliin. Kunnan tärkein tieyhteys on valtatie 12.  

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pälkäneen kunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme