Akava ry

Palkansaaja- ja korkeakoulujärjestöt esittävät Henna Pursiaista Allianssin varapuheenjohtajaksi

Jaa

Akava, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL), Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ja Opiskelijoiden Liikuntaliitto kannattavat valtiotieteiden opiskelija Henna Pursiaista Suomen nuorisoyhteistyö – Allianssin varapuheenjohtajaksi seuraavalle toimikaudelle.

Pursiainen on toiminut Akavan opiskelijoiden puheenjohtajana kahden viime vuoden aikana sekä tehnyt aktiivista yhteistyötä Allianssin kanssa sitoutumattomien opiskelijajärjestöjen yhteistyöelimessä. Hän on toiminut myös Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa ja pääkaupunkiseudun World Student Capital -vaikuttajaverkostossa.

– Hennan määrätietoisessa otteessa Akavan opiskelijoiden profiili on noussut uudelle tasolle. Hän on rohkeasti kehittänyt toimintakulttuuria ja yhdistänyt akavalaista kenttää. Henna tekee töitä koko sydämellään ja saa ihmiset ympärillään innostumaan, kiittelee Akavan opiskelijoiden varapuheenjohtaja Anni Koivisto.

– Allianssin johtoon tarvitaan rohkeaa osaajaa, joka ottaa kokonaisuudet haltuun ja jolla on aito halu vahvistaa nuorten ääntä. Nämä ominaisuudet huokuvat Hennasta, kannustaa SYL:n varapuheenjohtaja Petra Laiti.

– Allianssi on nuorisoalan ykkösvaikuttaja. Ensi vuosi on vaalivuosi, ja Allianssin on oltava taho, jonka puoleen käännytään, kun kysytään mielipidettä nuorten asioista. Allianssilla on mahdollisuus nostaa sukupolvipolitiikka, nuorten hyvinvointi ja kestävän kehityksen teemat keskustelun ytimeen, sanoo Henna Pursiainen.

Allianssi valitsee varapuheenjohtajan syyskokouksessaan 29.11.2018.

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvoja, jonka jäseninä on yli 120 valtakunnallista nuoriso- tai kasvatusalan järjestöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava: Hallitusohjelman kirjaukset osaamisesta oikeansuuntaisia – tulevaisuuspanostukset jäävät riittämättömiksi3.6.2019 11:49:40 EESTTiedote

Akava pitää hyvänä, että tutkimus- kehitys- ja innovaatiopanostuksia lisätään. Akava kuitenkin katsoo, että hallitusohjelman kirjaukset eivät riitä korjaamaan täysin kahden edellisen hallituskauden aikana tehtyjä leikkauksia koulutukseen, osaamiseen, tutkimukseen ja innovaatioihin. Perhevapaauudistuksen toteuttaminen on tärkeää, mutta uudistus on Akavan mielestä jäämässä puolitiehen. Nykyisenkaltaisesta kotihoidontuesta olisi pitänyt luopua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme