Espoon kaupunki - Esbo stad

Palkoista ei ole sovittu pääkaupunkiseudun kuntien kesken

Jaa

Yle uutisoi 5.3. lastentarhanopettajien palkoista ja niihin liittyvistä mahdollisista sopimuksista pääkaupunkiseudun kuntien välillä. Uutisoinneista on syntynyt virheellisesti käsitys, että Espoon, Vantaan ja Helsingin välillä olisi olemassa sopimus lastentarhanopettajien palkoista. Haluamme nyt oikaista virheelliset väitteet ja todeta yhteisesti, ettei mitään sopimuksia lastentarhanopettajille maksettavista tehtäväkohtaisista palkoista ole tehty Espoon, Vantaan ja Helsingin kaupunkien kesken.


Yle uutisoi 5.3. lastentarhanopettajien palkoista ja niihin liittyvistä mahdollisista sopimuksista pääkaupunkiseudun kuntien välillä. HS jatkoi asian käsittelyä 6.3.

Uutisoinneista on syntynyt virheellisesti käsitys, että Espoon, Vantaan ja Helsingin välillä olisi olemassa sopimus lastentarhanopettajien palkoista. Yle uutisten haastattelussa (5.3.) OAJ:n työmarkkina-asiamies Timo Mäki jopa kärjistäen kutsui tilannetta palkkakartelliksi.

Haluamme nyt oikaista virheelliset väitteet ja todeta yhteisesti, ettei mitään sopimuksia lastentarhanopettajille maksettavista tehtäväkohtaisista palkoista ole tehty Espoon, Vantaan ja Helsingin kaupunkien kesken.

Kunta-alan virka- ja työehtosopimukset määrittelevät sovellettavat palkkarakenteet ja muut palkitsemisen muodot, joiden suuruudesta ja käytöstä päätetään kunnissa. Jokaisella kunnalla on omat palkitsemisjärjestelmänsä ja paikalliset palkkausjärjestelmät. Myös palkoista päätetään hyvin eri tavoin. Yksittäisen henkilön ansiotaso muodostuu eri tekijöistä, eikä vain jutuissa esillä olevasta tehtäväkohtaisesta palkasta. Jotka nekään eivät ole Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla samat.

Tehtäväkohtaisten palkkojen erot ovat suhteellisen pieniä kunta-alan tehtävissä, sillä ne määrittyvät virka- ja työehtosopimusten mukaisesti jokseenkin samalla tavalla koko kunta-alalla. Sen sijaan henkilökohtaisen palkan määrittely, mahdolliset tulospalkkiot ja muut lisät poikkeavat yleensä sitäkin enemmän. On normaalia työnantajatoimintaa, että muiden työantajien palkkakehitystä seurataan.

Pääkaupunkiseudun kuntien yhteisenä huolena on ollut kehittyvän varhaiskasvatustoiminnan henkilöstön saatavuus, minkä eteen on tehty paljon hyvää työtä. On kuitenkin todettava, että opiskelupaikkojen lisääminen ei kuitenkaan ole ollut riittävää pääkaupunkiseudulla. Jatkamme kehittämistä ja erilaisten ratkaisujen etsimistä, jotta voimme turvata laadukkaan varhaiskasvatustoiminnan myös tulevaisuudessa.

Asta Enroos
vs. henkilöstöjohtaja
Helsinki

Kirsi-Marja Lievonen
henkilöstöjohtaja
Vantaa

Kimmo Sarekoski
henkilöstöjohtaja
Espoo

Lisätiedot:

  • vs. henkilöstöjohtaja Asta Enroos, Helsingin kaupunki, puh. 050 501 3977
  • henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen, Vantaan kaupunki, puh. 09 839 27187
  • henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski, Espoon kaupunki, puh. 050 351 5087

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme