Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK

Palokuntalaisten tulevaisuudesta päätetään Vaasassa 9.6.

Jaa

Kutsumme teidät lehdistötilaisuuteen ke 6.6. klo 8.30 Hotel Astorissa, os. Asemakatu 4, Vaasa. Tilaisuudessa kerrotaan lauantaina 9.6. Vaasan katukuvassa näkyvästä Yleisestä palokuntalaiskokous -tapahtumakokonaisuudesta, joka tuo rantakaupunkiin palokuntalaisia ympäri maan.

Lauantaina 9. kesäkuuta Vaasassa järjestetään Yleinen palokuntalaiskokous. Tapahtuma järjestetään 28. kerran. Edellisen kerran kokous oli Helsingissä vuonna 2014. Yleiseen palokuntalaiskokoukseen kokoontuvat kaikkien palokuntamuotojen edustajat kehittämään alan ammattitaitoa ja toimintaedellytyksiä sekä keskustelemaan palokuntatoiminnan tulevaisuudesta. Tänä vuonna tapahtumaan on ilmoittautunut yli 200 palokuntalaista ympäri Suomen. Tapahtuman järjestää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK.

Kaupungintalolla järjestettävässä kokouksessa käsitellään palokuntien parhaaksi laadittua toimintaohjelmaa, jonka aiheina ovat mm. tunnettuus sekä rekrytointi. Toimintaohjelman on laatinut Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja sen on hyväksynyt Suomen Sopimuspalokuntien Liitto sekä Suomen Palopäällystöliitto. Kokousta edeltävänä päivänä palokuntien hallitusten puheenjohtajat kokoontuvat yhteen President’s forum -tilaisuuteen.

Palokuntalaiset aina valmiina tositoimiin

Palokunnat ovat keskeinen osa yhteiskuntamme pelastusjärjestelmää. Ne ovat mukana onnettomuuksien ehkäisyssä, sammutustöissä, pelastustehtävissä ja väestönsuojelussa. Palokuntatoiminta on haasteellista ja monipuolista toimintaa: opastusta, neuvontaa, koulutusta ja ennen kaikkea antoisaa yhdessäoloa.

Palokuntatoimintaa ohjaa ja koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK), joka on palo-, pelastus- ja väestönsuojelualan valtakunnallinen keskusjärjestö.
Palokunnat kuuluvat kiinteästi suomalaiseen turvallisuuteen. Nykyajan palokunta on tehokkaasti toimiva yksikkö, jossa ihmiset tekevät turvallisuustyötä – harrastuksestaan nauttien ja osaamistaan kartuttaen.

Yleinen Palokuntalaiskokous Vaasassa 9.6.
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sirpa Suomalainen, p. 040 169 8818, SPEK
Reijo Malkamäki, p. 040 169 0997, SPEK

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK
Ratamestarinkatu 11
00520 HELSINKI

09 476 112, spekinfo@spek.fihttp://www.spek.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK

Tulitöiden aiheuttamat suurpalot ovat romahtaneet 30 vuodessa – Tulityökoulutusta pidetään tärkeänä12.9.2018 13:33:17 EESTTiedote

Ennen kuin tulitöiden turvallisuuskoulutus aloitettiin vuonna 1988, tulitöiden tekeminen aiheutti noin 40 prosenttia suurpaloista. Nykyisin hitsaus, laikkaleikkaus ja muut tulityöt aiheuttavat suurpaloista alle viisi prosenttia. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön teettämän kyselyn mukaan tulitöiden turvallisuuskoulutusta pidetään tärkeänä, joskin koulutuksen suhde työelämän realiteetteihin vaatii jatkuvaa kehittämistä.

”Jos kriisi puhkeaa tai sota syttyy” - Riskiviestintä informoi ja herättää epäilyksiä28.8.2018 14:35:24 EESTTiedote

Om krisen eller kriget kommer -esite herätti keväällä paljon keskustelua niin julkaisumaassa Ruotsissa kuin Suomessakin. Onko kyseessä vain informaation jakaminen, vai yritetäänkö ihmisten asenteisiin piilovaikuttaa tai suorastaan rivien välistä kertoa jotain, mitä ei ääneen voi sanoa? Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö järjesti maanantaina 27.8. keskustelutilaisuuden, jossa tutkija Minna Lundgren Keski-Ruotsin yliopiston Risk and Crisis Research Center -yksiköstä kertoi ruotsalaisten kotitalouksien varautumisesta ja kotitalouksille suunnatusta riskiviestinnästä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme