Tradenomiliitto TRAL ry

Palta hakee rahoitusalalle kapakkatyöehtoja

Jaa

Rahoitusalan työriitaan ei ole saatu ratkaisua lukuisista neuvotteluyrityksistä ja valtakunnansovittelijan johdolla käytävistä sovitteluista huolimatta.

Suurin kiista on viikonlopputyön tekemisestä. Työnantaja tavoittelee viikonlopputyön avaamista mallilla, jossa saisi käytännössä yksipuolisesti päättää kuka, ja kuinka usein, tekee työtä lauantaisin ja sunnuntaisin.

-        Olemme olleet valmiita avaamaan viikonlopputyön siten, että siitä sovitaan paikallisesti. Jos tavoitteena on kuitenkin määrätä asioista, sopimusta ei synny välttämättä enää koskaan. Eikä myöskään työrauhaa, toteaa yksikönjohtaja ja rahoitusalan työehtosopimusneuvottelija Ville-Veikko Rantamaula.

-        Työnantajan käyttäytyminen neuvotteluissa on ollut todella kylmää, ylimielistä ja rajua. Lukuisista ratkaisuyrityksistämme huolimatta he eivät ole tulleet piiruakaan vastaan tavoitteessaan, Rantamaula jatkaa.

Toteutuessaan työnantajan tavoite tarkoittaisi käytännössä sitä, että nykyisen 5-päiväisen työviikon sijaan rahoitusalan työntekijät palaisivat työajoissa 1960-luvun lopulle, jolloin käytössä oli vielä kuusipäiväinen työviikko. Työnantajan mallissa rahoitusalan työntekijät joutuisivat vasten omaa tahtoaan työskentelemään myös lauantaisin ja sunnuntaisin lyhyelläkin varoitusajalla. Tämä vaikeuttaisi dramaattisesti esimerkiksi työn ja perheen yhteensovittamista.

-        Meille on ollut tärkeää se, että viikonlopputyön tekeminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja että asiasta sovitaan työnantajan ja työntekijän kesken. On hankalaa neuvotella, jos työnantajan mielestä sopimista on se, että he päättävät asiasta täydellä direktiolla. Rahoitusalalle eivät sovi kapakkatyöehdot, summaa Rantamaula.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tradenomiliitto TRAL ry
Tradenomiliitto TRAL ry
Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
00520 HELSINKI

020 155 8800 (vaihde)http://www.tral.fi

Tradenomiliitto TRAL on tradenomi- ja tradenomi (ylempi AMK)- tutkinnon suorittaneiden oma ammattijärjestö. Palvelemme ja edustamme tradenomeja työelämään ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. TRAL on lähes 33 000 jäsenellään Akavan viidenneksi suurin liitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tradenomiliitto TRAL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme