Kainuun ELY-keskus

Paltamon Varsavaaran tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointi vireille

Jaa

Prokon Wind Enegry Finland Oy suunnittelee tuulivoimaloiden rakentamista Paltamon Varsavaaraan. Arviointiohjelma on hankkeesta vastaavan laatima suunnitelma ympäristövaikutusten arvioinnissa tarvittavista selvityksistä ja arviointimenettelyn järjestämisestä.

Varsavaaran tuulivoimahankkeen alue rajautuu pohjoisessa Puolangan ja Ristijärven kunnan rajaan.
Varsavaaran tuulivoimahankkeen alue rajautuu pohjoisessa Puolangan ja Ristijärven kunnan rajaan.

Hankealueelle suunnitellaan enintään 21 tuulivoimalan rakentamista. Suunniteltujen voimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 300 metriä ja yksikköteho 6–10 MW. Hankealueen laajuus on noin 35 km2. YVA-menettelyn on tarkoitus edetä yhtä aikaa alueen osayleiskaavoituksen kanssa.

Kuulutus ja YVA-ohjelma ovat nähtävillä 19.1.−19.2.2022 Paltamon, Ristijärven ja Puolangan kunnan virallisilla ilmoitustauluilla sekä Kainuun ELY-keskus/kuulutukset -verkkosivulla. Kainuun ELY-keskus on lähettänyt lausuntopyyntöjä vaikutusalueen viranomaisille sekä alueella toimiville yhdistyksille.

Arviointiohjelmasta voi esittää mielipiteitä ja antaa lausuntoja kirjallisesti toimittamalla ne Kainuun ELY-keskukseen 19.02.2022 mennessä sähköpostitse kirjaamo.kainuu@ely-keskus.fi tai postitse: Kainuun ELY-keskus, PL 115 (Kalliokatu 4), 87101 Kajaani. Sähköisen lausunnon toivotaan olevan kopioitavassa muodossa.

Arviointiohjelmaa ja hanketta käsittelevä yleisötilaisuus järjestetään sähköisesti 26.1.2021 klo 17 alkaen. Osallistumislinkki hankkeen verkkosivulla (ymparisto.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun ELY-keskus
ympäristöasiantuntija Jenni Väisänen
p. 0295 023 012, jenni.vaisanen@ely-keskus.fi

Kuvat

Varsavaaran tuulivoimahankkeen alue rajautuu pohjoisessa Puolangan ja Ristijärven kunnan rajaan.
Varsavaaran tuulivoimahankkeen alue rajautuu pohjoisessa Puolangan ja Ristijärven kunnan rajaan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Kainuun jätehuollon kuntayhtymälle asetettu uhkasakko määrätty maksuun2.5.2022 15:42:26 EEST | Tiedote

Kainuun jätehuollon kuntayhtymän Majasaaren jätekeskuksen suoto- ja jätevesien käsittelyä koskeva 20 000 euron uhkasakko on määrätty maksuun. Uhkasakon tarkoitus on tehostaa hallintapakkopäätöstä, jotta jätekeskuksen jäte- ja suotovesien käsittely saadaan ympäristöluvan mukaiseksi. Uhkasakko on tuomittu maksuun nyt toisen kerran. Aiemmin vuonna 2020 kuntayhtymälle tuli maksettavaksi uhkasakkoa 40 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme