Pirkanmaan ELY-keskus

Paltanmäen jalankulku- ja pyöräilysillan purkaminen Orivedellä valtatie 9:llä siirtyy parilla viikolla eteenpäin

Jaa

Valtatie 9:n ylittävän Paltanmäen jalankulku- ja pyöräilysillan purkaminen siirtyy alkuperäisaikataulustaan ja aiheuttaa 16.5.2022 alkaen muutoksia valtatieliikenteelle, jalankulkuun ja pyöräilyyn.

Siltatöiden aikataulumuutosten vuoksi valtatien ylittävän nykyisen sillan purkutyö käynnistyy vasta toukokuun puolivälissä, eikä ensi viikolla, kuten aiemmin on ilmoitettu. Nykyisen sillan purku ja uuden sillan rakentaminen alkavat toukokuun puolivälissä. Aikataulumuutos johtuu muun muassa johtojen siirto- ja purkutöistä sekä urakoitsijan aikataulumuutoksista. Muutos ei vaikuta uuden sillan eikä tiehankkeen valmistumisen aikatauluun.

Kun nykyisen Paltanmäen sillan purkutyöt käynnistyvät, siltaa ei voi enää käyttää. Samalle paikalle rakennettava uusi silta saadaan käyttöön syyskuun lopussa.

Sillan purkaminen aiheuttaa tilapäisiä muutoksia reitteihin

Siltatöiden ajaksi jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan kulkemaan kantatie 58:n kautta. Purkutyö aiheuttaa tilapäisiä muutoksia myös valtatien liikenteeseen.

Nykyisen sillan purkamisen ja uuden rakentamisen ajaksi ylikulkusillan käyttäjät ohjataan 16.5. alkaen kulkemaan Pohjoiskaaren ja kantatien 58 jalankulku- ja pyörätien kautta. Valtatie 9:n ylittäminen tapahtuu nykyisiä jalankulku- ja pyöräteitä käyttäen Oriveden risteyssillan kautta. Oriveden kaupunki rakentaa Pohjoiskaaren ja valtatie 9:n rampin välille uuden jalankulku- ja pyörätien. Se rakennetaan Tampereelle vievän rampin linja-autopysäkiltä Oriahteen suuntaan Pohjoiskaarelle. Jalankulkijat ja pyöräilijät voivat käyttää uutta väylää 9.5. alkaen. Jalankulku- ja pyörätie viimeistellään ja päällystetään syksyllä 2022.

Silta puretaan monessa vaiheessa ja pääosin yöaikaan. Valtatie 9:n ja sen ramppien liikennettä ohjataan sen mukaan, miten sillan purkaminen etenee. Purkutöiden aikana nykyisiä kaistajärjestelyjä ja väistämisvelvollisuuksia muutetaan tilapäisesti. Nopeusrajoituksena sillan kohdalla käytetään 30 km/h.

Kokonaan tietyöt valmistuvat marraskuun loppuun mennessä. Siltatöiden lisäksi valtatie 9:n ohituskaistalle tehdään keskikaide. Tievalaistus uusitaan, ja valtatien ja Tampereelle johtavan rampin varteen tehdään melusuojauksia. Urakoitsijana toimii Destia Oy. Rakennustöiden kustannusarvio on noin 3 miljoonaa euroa, josta vastaavat Pirkanmaan ELY-keskus ja Oriveden kaupunki. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Heikki Koski, puh. 0295 03 6251, Pirkanmaan elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus

Tekninen johtaja Matti Vesava, puh. 040 133 9247, Oriveden kaupunki

Työmaapäällikkö Jarkko Kettunen, puh. 040 358 7179, Destia Oy

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut lausunnon Kangasalan Lamminrahkan itäisen läjitysalueen täyttömäärän nosto -hankkeen YVA-ohjelmasta12.5.2022 08:29:52 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Kangasalan kaupungin suunnitteleman Lamminrahkan itäisen läjitysalueen vuosittaisen täyttömäärän nostamisen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Hankealue sijaitsee Kangasalla, lähellä Tampereen rajaa. Yhteysviranomaisena Pirkanmaan ELY-keskus katsoo YVA-ohjelman kokonaisuutena hyvälaatuiseksi, mutta edellyttää selvittämään arvioinnissa huolellisesti esimerkiksi vaikutuksia maankäyttöön, pintavesiin ja ihmisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme