Vaasan kaupunki - Vasa stad

Palveluasumisessa panostetaan asukaslähtöisyyden ja henkilöstötyytyväisyyden kehittämiseen

Jaa

Vaasan kaupungin palveluasumisen henkilöstö ja esimiehet tarttuivat toimeen työhyvinvoinnin parantamiseksi. Kaikki kuusi palvelutaloa osallistuivat Dream team –hankkeeseen, jonka merkittävänä lopputuloksena henkilöstötyytyväisyys kasvoi 10 % ja sairauspoissaolot vähenivät viime vuoden aikana.

Kuva: Johanna Jussila
Kuva: Johanna Jussila

Dream team –hankkeessa johtoa, esimiehiä sekä työntekijöitä tuettiin kohtaamaan muun muassa tulevaisuuden tuomia muutoksia ja kehittämään omaa toimintaansa.

– Tavoitteenamme oli tehdä yhdessä hyvinvoiva työyhteisö - Dream team. Konkreettisina toimenpiteinä lisättiin me-henkeä ja luotiin yhteiset pelisäännöt, parannettiin keskustelukulttuuria sekä lisättiin tiimipalavereita, kertoo vs. palveluasumisen johtaja Eila Nyby.

Hanketta ennen ja sen jälkeen toteutettiin palveluasumisen henkilöstölle henkilöstötutkimus. Tulosten perusteella henkilöstötyytyväisyys on kasvanut vuoden aikana 10 prosenttia, ja sairaspoissaolot ovat vähentyneet.

– Mahdollisuus osallistua aidosti työn kehittämiseen on myös lisännyt työn mielekkyyttä, motivaatiota ja työhyvinvointia, Nyby jatkaa.

Palkitsemisen arvoinen teko

Vaasan kaupunki on tietoisesti panostanut palveluasumisen asukaslähtöisyyden ja henkilöstötyytyväisyyden kehittämiseen.

– Halusimme palkita Vaasan kaupungin puolesta palveluasumisen esimiehiä ja työntekijöitä merkittävästä kehittämistyöstä työhyvinvoinnin ja asiakkaiden viihtyvyyden edistämiseksi, kertoo Vaasan kaupungin henkilöstöjohtaja Leena Kaunisto.

Palkinnon saivat muun muassa Kaveripaappa ja –mummo –toiminnan käynnistänyt pienkoti, palvelutalojen henkilöstöä Krannilasta ja Fyrrykartanosta sekä yksikönjohtajat Krannilasta ja Kotirannasta.

– Palvelutalo Krannilan Väinö-pienkodista lähti idea, jossa pienkodin asukkaat ja henkilöstö käyvät säännöllisesti vierailuilla toisissa pienkodeissa. Tällöin pienkotien henkilöstö tutustuu toisiinsa ja luontevaa yhteistyötä syntyy. Useat asukkaat ovat saaneet toiminnan myötä uusia ystäviä, kuvailee Nyby.

Opas onnistuneeseen muutokseen

Keväällä Valmennustrio ja KT Kuntatyönantajat julkaisevat hankkeesta syntyvän Onnistunut muutos -oppaan, josta työyhteisöt saavat toimivia vinkkejä ja inspiraatiota kehitystyöhön. Oppaassa esitellään muutostyökaluja, kehittämisideoita ja tarinoita myös Vaasan hankkeesta.

Henkilöstölähtöisellä johtamisella onnistuneeseen muutokseen -hankkeen toteutti Valmennustrio Oy, johon osallistui Vaasan kaupungin lisäksi Kouvolan kaupunki, Imatran kaupunki, Lempäälän kunta, Inarin kunta, Iin kunta, Coronaria sekä HUS (vuonna 2017-2019). Rahoittajina toimivat Työsuojelurahasto ja KEVA.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
vs. palveluasumisen johtaja Eila Nyby, Vaasan kaupunki, puh. 040 530 4702, eila.nyby@vaasa.fi
henkilöstöjohtaja Leena Kaunisto, Vaasan kaupunki, puh. 0400 560 834, leena.kaunisto@vaasa.fi
yritysvalmentaja Jonna Jantunen, Valmennustrio Oy, puh. 040 830 5159, jonna.jantunen@valmennustrio.fi

Kuvat

Kuva: Johanna Jussila
Kuva: Johanna Jussila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme