Rinnekoti

Palvelumuotoilulla tunteiden ytimeen

Jaa

Rinnekoti käynnistää yhteistyön digitaalisia palveluja kehittävän ja rakentavan Futuricen kanssa. Yhteistyönä toteutettavan Tunne-projektin tavoitteena on oppia käyttämään palvelumuotoilua yhtenä ketterän kehittämisen välineenä.

Tunne-projektin taustalla on tahtotila ymmärtää syvemmin Rinnekodin asiakkaiden ja työntekijöiden välistä kokemusta, erityisesti vuorovaikutusta ja tunteita. Omien tunteiden johtaminen ja ymmärtäminen, mutta myös asiakkaiden tunteiden ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää arjessa.

Asiakkuus- ja myyntijohtaja Jaana Laaksonen kertoo, että Rinnekoti on nyt luomassa ja kehittämässä asiakkaiden ja työntekijöiden kuunteluun uusia käytäntöjä.

- Toivomme, että palvelumuotoilun keinoin pystymme syventämään tietoisuuttamme ja vahvistamaan osaamistamme asiakaskokemuksen eri osa-alueista ja vaikuttavuudesta. Etsimme havainnointien ja haastattelujen kautta asiakkaan ja työntekijän välisen vuorovaikutuksen avain- ja kiputilanteita, joihin voidaan vaikuttaa ja tuoda uusia ratkaisuja tai systemaattisempia toimintatapoja. Tunne on kovin mielenkiintoinen ja monimerkityksellinen sana, tunteet ovat aina osa meitä ja läsnä erilaisissa vuorovaikutustilanteissa, Laaksonen kiteyttää.

Futuricelta projektiin osallistuu kaksi palvelumuotoilijaa, Senior Service Designerit Mia Muurimäki ja Aino Maijala. Palvelumuotoilu lähtee liikkeelle ongelmakentän ymmärtämisestä siten, että sieltä voidaan poimia yksi oleellinen kysymys, johon etsitään vastausta.

- Palvelumuotoilun konseptiin kuuluu, että aluksi ei tiedetä, mitä ei tiedetä. Melko nopeasti havainnoinneista pääsemme kuitenkin asian ytimeen ja etsimään ratkaisuja. Yhteistyö Rinnekodin kanssa on meille melko uudenlaista, sillä yleisimmin palvelumuotoilua käytetään esimerkiksi liiketoiminnan prosessien kehittämiseen. Nyt tekemämme työ on kuitenkin ehdottoman tärkeää, ja toivottavasti pystymme löytämään ihmisten arkea auttavia ratkaisuja, Aino Maijala kertoo.

- Apu tai ratkaisu voi löytyä digitaalisuudesta tai jostain käytännön muutoksesta. Oma kosketuspintamme kehitysvamma-alaan on ohut, mutta onneksi saamme tehdä yhteistyötä Rinnekodin ammattilaisten kanssa, jotta pääsemme parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, Mia Muurimäki lisää.

Tunne-projektin design tiimin muodostaa Muurimäen ja Maijalan lisäksi viisi Rinnekodin työntekijää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taina Rönnqvist
viestintäpäällikkö
taina.ronnqvist@rinnekoti.fi
044 762 1992

Nadja Delcos
Tunne-projektin projektipäällikkö, Rinnekoti
puh. 050 406 9922

Mia Muurimäki
Senior Service Designer, Futurice
puh. 040 722 6741

Aino Maijala
Senior Service Designer, Futurice
puh. 050 431 8775

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rinnekoti on Suomen suurin yksityinen kehitysvamma-alan toimija ja Suomen neljänneksi suurin hoiva-alan yritys. Rinnekodin palvelut on suunnattu kaikenikäisille vammaisuudesta, pitkäaikaisesta sairaudesta tai muusta syystä erityistä tukea tarvitseville sekä heidän perheille ja omaisille. Asiakkaina ovat myös palveluja ostavat tahot, kuten kunnat. Rinnekoti tarjoaa asumisen, terveydenhuollon ja kuntoutuksen sekä työn ja osallisuuden palveluita. Palveluita käyttää noin 3 500 asiakasta 60 kunnasta. Liikevaihtomme noin noin 80 miljoonaa euroa. Työllistämme yli 1100 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista pääasiassa Uudellamaalla. Rinnekodin työtä ohjaavat arvot ovat hyvä elämä, asiantuntijuus ja lähimmäisyys.

Futurice rakentaa digitaalisia palveluja ja auttaa asiakkaitaan strategisen ja organisaatiokulttuurin konsultoinnin avulla muuttuvassa maailmassa. Vuonna 2000 Helsingissä perustettu ja vahvaan kansainväliseen kasvuun tähtäävä yritys työllistää tällä hetkellä yli 500 huippuasiantuntijaa Berliinissä, Helsingissä, Lontoossa, Münchenissä, Oslossa, Tampereella ja Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rinnekoti

Asiakaskohtaamisiin käytetty aika näkyväksi - Rinnekoti ja Memocate aloittavat yhteistyön13.1.2021 13:00:00 EETTiedote

Rinnekoti ja Helsingin yliopistosta lähtöisin oleva SOTE-alalla toimiva startup-yritys Memocate Oy aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on tutkia ja kehittää asiakaskokemusta, vuorovaikutusta sekä palveluja. Pilottitutkimus käynnistyy tammikuun aikana kolmessa Rinnekodin yksikössä, joissa tarjotaan asumisen tuen palveluja kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille. Pilottitutkimuksen tuloksia odotetaan kevään 2021 aikana.

Rinnekoti laajentaa Lahteen1.7.2019 09:44:17 EESTTiedote

Rinnekoti avaa heinäkuussa Lahteen ympärivuorokautista palveluasumista kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille tarjoavan Teemunkodin. On hienoa, että Rinnekoti laajenee maantieteellisesti uudelle alueelle, Päijät-Hämeeseen. Olemme Suomen suurin kehitysvammaisille asiakkaille palveluja tarjoava yhteiskunnallinen yritys, jonka laajan palveluverkoston avulla pystymme tukemaan asiakasta sekä arjessa että kuntoutumisen polulla.

Rinnekodin tulos vuodelta 2018 antaa eväitä kasvuun2.4.2019 15:35:10 EESTTiedote

Rinnekoti-konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 83,1 miljoonaa euroa ja tilikaudelta syntyi voittoa 5,6 miljoonaa. Toimitusjohtaja Anu Kallio on tyytyväinen säätiön 91. toimintavuoden tulokseen ja kertoo sen antavan eväitä kasvulle. Rinnekodin tavoitteena on uudistua ja uudistaa myös koko toimialaa, sanoo Kallio. Toiminnan painopisteenä vuonna 2018 oli vastuullisuus ja palveluiden kehittäminen sekä kestävän pohjan rakentaminen, jotta maantieteellinen laajentuminen mahdollistuisi tulevina vuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme