WolfcomWolfcom

Palvelumuotoilutoimisto Hellon osti teknologiaosaamista Oulusta

Jaa
Helsingissä ja Lontoossa toimiva suomalainen Hellon on ostanut enemmistöosakkuuden uudesta oululaisesta suunnittelu- ja teknologiayrityksestä Graend Companysta. Yrityskauppa vahvistaa maailman palkituimman palvelumuotoilutoimiston tarjooman asiakaskokemuksen suunnittelusta myös sen saumattomaan toteutukseen. Tytäryhtiön nimeksi tulee Graend by Hellon ja se jatkaa kaupan jälkeen erillisenä yhtiönä rekrytoiden osaajia Ouluun ja Helsinkiin.

Graend Company on pitkän kansainvälisen uran teknologia-alalla tehneiden Antti Pelkosen, Maarit Kettusen ja Jukka-Pekka Heikuran viime talvena perustama digitaalisen suunnittelun ja kehityksen asiantuntija. Palvelumuotoilutoimisto Hellon ja uusi digistudio Graend by Hellon pystyvät yrityskaupan myötä tuottamaan Suomessa ainutlaatuista ja kansainvälisillä markkinoilla näkemyksellistä lisäarvoa asiakkaidensa liiketoimintaan.

”Olemme jo vuosia nivoneet palvelumuotoilun teknologiaan, sillä digitaalisuus ja teknologia ovat asiakasarvon mahdollistajia. Strategisen toimijan ei kuitenkaan kannata kasvaa teknologian toteuttajaksi orgaanisesti. Olimme jo tovin kartoittaneet mahdollisuuksia lisätä tarjontaamme, kun huomasimme todella kovien teknologiaosaajien perustaneen Ouluun Graendin. Pelkosen, Kettusen ja Heikuran kunnianhimo, kokemus ja meriitit esimerkiksi Siili Solutionsin ja Bitfactorin kasvattajina ovat vakuuttavia ja he ovat valmis tiimi, jolla on kyky rakentaa suuria asioita. Tätä kunnianhimoa, uskallusta ja näkemystä tarvitaan maailmalla pärjäämiseen, ja sitä Hellonilta myös odotetaan”, kertoo Hellonin perustajaosakas Jaakko Wäänänen.

Asiakaskokemuksen ja digitaalisten palveluiden muotoiluun erikoistuneen Hellonin asiakkaat ovat toivoneet, että yrityksen osoittama intohimo erinomaisuuteen välittyisi myös teknisessä toteutuksessa. Graend-kaupan myötä yhtiöllä on nyt kyky varmistaa, että projektien alkuvaiheessa oivalletut pienetkin, mutta asiakaskokemuksen kannalta elintärkeät yksityiskohdat säilyisivät mukana muotoilijan pöydältä aina lopulliseen, eli testattuun, toteutettuun ja julkaistuun digitaaliseen palveluun asti.

”Asiakaskokemus perustuu syvälliseen asiakasymmärrykseen. Pieneltäkin tuntuva nyanssi voi lopullisessa kokemuksessa olla suuri erottava tekijä. Tärkeillä nyansseilla ja niiden ymmärryksellä on usein vaarana kadota, kun vetovastuu digitaalisesta palvelusta siirtyy asiakaslähtöisestä palvelumuotoilusta teknologiakeskeiseen toteutukseen. Lopputuloksena voi olla moitteetta toimiva järjestelmä, joka ei kuitenkaan tavoita suunniteltua asiakaskokemusta tai tuota tavoiteltua asiakasarvoa. Tähän haasteeseen on törmätty usein ja nyt siihen löytyi ratkaisu”, kiittää Wäänänen.

Yrityskauppa tuo Graendille nopean laajentumismahdollisuuden paitsi Suomessa, myös kansainvälisesti. Hellon tuplasi viime vuonna liikevaihtonsa Lontoossa, missä globaalit megaluokan yritykset etsivät strategisia kumppaneita, jolla on kyvykkyyttä viedä hankkeita laadukkaasti alusta loppuun. Esimerkiksi Hellonin Lontoon toimiston ja Graendin kevään aikana Vodafonelle toteuttama hanke osoittaa, että tämänkaltaiselle kombinaatiolle on kova kysyntä. 

”Koska Hellon on palvelumuotoilussa maailman palkituin toimija, kohdistuu heihin paljon odotuksia. On upeaa päästä osaksi tällaista osaajien yhteisöä ja varmistamaan tuon laadun säilyminen myös teknologisessa toteutuksessa. Lisää samaa tekemällä ei saavuteta erilaista lopputulosta, joten meillä on syystäkin suuret odotukset tuleville, yhteisille hankkeille. Rakennamme samalla Graend by Hellonin omaa tarinaa Hellonin ja yhtiön nykyisten sekä uusien työntekijöiden omistamana itsenäisenä studiona”, kertoo Graend by Hellonin Chief People Officer Maarit Kettunen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaakko Wäänänen, CEO & Founder Hellon, jaakko.waananen@hellon.com, +358 40 560 4828
Antti Pelkonen, CEO, Graend by Hellon, antti.pelkonen@graend.com, +358 40 566 8977
Timo Pätiälä, toimitusjohtaja Hellon Lontoo, timo.patiala@hellon.com, +358 45 675 8852
Laura Franck, toimitusjohtaja Hellon Helsinki, laura.franck@hellon.com, +358 44 379 4980
Maarit Kettunen, Chief People Officer, Graend by Hellon, maarit.kettunen@graend.com, +358 40 757 2754



Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Korkeavuorenkatu 1 B 11
00140 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Keväisiä elämyksiä Virossa10.4.2024 13:00:41 EEST | Tiedote

Keväällä luonto herää eloon ja ensimmäiset auringonsäteet kutsuvat ulkoilmaan pitkän ja pimeän talven jälkeen. Muuttolinnut palaavat pohjoiseen etsimään kumppania ja pesäpaikkaa tositarkoituksella. Keväisin myös viherpeukaloa syyhyttää päästä työntämään sormensa multaan ja seuraamaan uuden kasvun ihmettä. Mutta ennen varsinaisen kevään tuloa Viron alavat suomaat käyvät läpi niin kutsutun viidennen vuodenajan, joka on täynnä luonnonihmeitä. Kokosimme vinkkejä ainutlaatuisiin luontoelämyksiin keväisessä Virossa.

Menevä sähköisti Tampereen taksimarkkinan Tesloilla ja 5€ kyydeillä4.4.2024 10:00:12 EEST | Tiedote

Kotimainen Menevä taksipalvelu aloitti toiminnan Tampereella ja toi kaupungin katukuvaan sähköautoista koostuvan taksilaivueen. 12 Teslan voimin Tampereella huhtikuun 4. aloittanut Suomen suurin taksialan yhtiö on uusi vaihtoehto vähäpäästöistä ja laadukasta kyytiä arvostavalle matkustajalle. Menevän voi helpoiten tilata sovelluksella, jossa Tampereen kyytien kiinteät hinnat alkavat viidestä eurosta ja ovat kiireisimpäänkin aikaan kaupungin keskustan alueen taksitolppia edullisempi.

Ravintola Passio yllättää vuosikymmenenkin jälkeen3.4.2024 14:58:16 EEST | Tiedote

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva ravintola Passio täyttää 5. huhtikuuta 10 vuotta. Pohjoismaiseen ruokaan ja ranskalaiseen keittiötyyliin intohimoisesti suhtautuva ravintola on kulkenut kestävästi omaa polkuaan läpi ravintolakentän ylä- ja alamäkien säilyttäen paikkansa asiakkaiden sydämissä ja ravintoloiden huipun tuntumassa. Passion menestys perustuu sesongeittain vaihtuvaan yllätysmenuun, mikä on paitsi synnyttänyt positiivisia kokemuksia, myös saanut asiakkaat palaamaan yhä uudelleen yllätettäväksi.

Suomen ensimmäinen luomuviski valmis nautittavaksi15.3.2024 13:49:40 EET | Tiedote

The Helsinki Distilling Company julkisti Nilsiässä torstaina Suomen ensimmäisen luomuviskin, joka on taidokas sekoitus perinteistä käsityötaitoa ja moderneja makutrendejä. Tahkon tislaamossa Kuopiossa tislatun ja kypsytetyn Tahko Single Malt ohramallasviskin valmistukseen on käytetty ainoastaan kotimaista luomuohramallasta, pohjavettä ja hiivaa. Sen maussa ovat tasapainossa hedelmäisyys ja tammitynnyrin hehkuva lämpö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye