Helsingin kaupunginkansliaHelsingin kaupunginkanslia

Palvelut paranevat kun Helsinki uudistuu kesäkuussa

Jaa

Pormestarit nousevat Helsingin johtoon ja 31 virastoa yhdistyvät neljäksi toimialaksi kesäkuun alussa. Asukkaille on luvassa parempia palveluita ja lisää vaikutusvaltaa.

Helsingin kaupunki alkaa käyttää uutta ja raikasta Helsinki-tunnusta viestinnässään. Kaupungin kyltit, opasteet ja jopa autojen teippaukset uudistuvat vaiheittain.
Helsingin kaupunki alkaa käyttää uutta ja raikasta Helsinki-tunnusta viestinnässään. Kaupungin kyltit, opasteet ja jopa autojen teippaukset uudistuvat vaiheittain.

Helsingin kaupungin palvelut paranevat ja asukkaiden osallistumismahdollisuudet lisääntyvät, kun kaupunki siirtyy pormestari- ja toimialamalliin 1. kesäkuuta.

Kaupungin 31 virastoa yhdistyvät neljäksi toimialaksi, jotka tuottavat kaupungin palvelut.

”Kuntalaiselle tämä tarkoittaa sitä, että palveluita saa yhä helpommin yhdeltä luukulta. Myös median asiointi helpottuu, sillä jokaisella toimialalla on yksi yhteinen viestintä”, Helsingin kaupunginkanslian viestintäpäällikkö Tapio Kari sanoo.

Uudet toimialat ovat kasvatuksen ja koulutuksen, kaupunkiympäristön, kulttuurin ja vapaa-ajan sekä sosiaali- ja terveystoimen toimialat. Kaupunginkanslia jatkaa nykyisellään ja vastaa kaupungin keskushallinnosta ja esimerkiksi pormestarien, valtuuston ja kaupunginhallituksen asioista.

Myös lautakunnat uudistuvat täysin ja tulevat toimialakohtaisiksi. Toimialojen uudet verkkosivut ja some-kanavat osoitteineen julkaistaan 1. kesäkuuta, osoitteet löytyvät tuolloin kaupungin pääsivulta www.hel.fi.

Pormestarit johtavat kaupunkia

Helsingin korkeimpaan johtoon nousee nelivuotiskaudeksi kaupungin historian ensimmäinen pormestari, kokoomuksen Jan Vapaavuori. Apulaispormestareiksi ehdolla ovat vihreiden Anni Sinnemäki (kaupunkiympäristö), kokoomuksen Pia Pakarinen (kasvatus ja koulutus), sosialidemokraattien Nasima Razmyar (kulttuuri ja vapaa-aika) ja vihreiden Sanna Vesikansa (sote). Pormestari toimii kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja apulaispormestarit toimialalautakuntien puheenjohtajina sekä kaupunginhallituksen jäseninä. Kaupungin ykkösvirkamies on kansliapäällikkö Sami Sarvilinna.

Pormestareiden, kaupunginhallituksen ja sen jaostojen sekä lautakuntien ja niiden jaostojen valinnat tehdään uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa 7. kesäkuuta klo 18 alkaen. Kuntalaiset ja media ovat tervetulleita seuraamaan kokousta kaupungintalolle. Yleisön sisäänkäynti on Sofiankadulta.

Äänestäjien valta lisääntyy

Pormestari- ja toimialamalliin siirtyminen on osa Helsingin johtamisjärjestelmän uudistusta, jonka tavoitteina ovat demokraattisen päätöksenteon ja sen vaikuttavuuden parantuminen, kuntavaalituloksen heijastuminen nykyistä suoremmin kaupungin johtamiseen sekä kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen roolin vahvistuminen kaupungin johtamisessa. Tärkeä tavoite on myös lisätä helsinkiläisten osallistumismahdollisuuksia kotikaupunkinsa asioiden suunnitteluun ja toteutukseen myös vaalien välillä.

Myös kaupungin visuaalinen ilme muuttuu. Helsingin kaupunki alkaa käyttää uutta ja raikasta Helsinki-tunnusta viestinnässään. Kaupungin kyltit, opasteet ja jopa autojen teippaukset uudistuvat vaiheittain.

Lue lisää uudesta ilmeestä täältä: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/yhtenaiseen-helsinki-ilmeeseen

Uuden valtuuston 7.6. esityslista julkaistaan osoitteessa https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/esityslistat/

Median edustajille ohjeet valtuuston kokousten seuraamiseen löytyvät täältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapio Kari, kaupunginkanslian viestintäpäällikkö, 040 844 6015

Essi Eranka, kasvatuksen ja koulutuksen toimialan viestintäpäällikkö, 040 568 1369

Heikki Mäntymäki, kaupunkiympäristön toimialan viestintäpäällikkö, 040 413 1729

Saara Suojoki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan viestintäpäällikkö, 040 841 2621

Jaana Juutilainen-Saari, soten toimialan viestintäpäällikkö, 09 310 42240

Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@hel.fi
---

Jussi Karmala, tiedottaja, 040-5916744

Kuvat

Helsingin kaupunki alkaa käyttää uutta ja raikasta Helsinki-tunnusta viestinnässään. Kaupungin kyltit, opasteet ja jopa autojen teippaukset uudistuvat vaiheittain.
Helsingin kaupunki alkaa käyttää uutta ja raikasta Helsinki-tunnusta viestinnässään. Kaupungin kyltit, opasteet ja jopa autojen teippaukset uudistuvat vaiheittain.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunginkanslia
Helsingin kaupunginkanslia
PL 1
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1641http://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajiston suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen johtamisen jaoston kokouspäätökset29.5.2017 17:57:43 EESTTiedote

Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston tänään 29.5.2017 pidetyn kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteesta. Kokous oli jaoston viimeinen. Johtamisen jaoston tehtävänä on ollut kuluneen valtuustokauden aikana valmistella kaupungin johtamisjärjestelmän uudistamista kaupunginhallituksen johtosäännön (pdf) määrittelemän toimivallan ohjaamana. Uudistus tulee voimaan 1.6.2017 jolloin Helsinki siirtyy pormestarimalliin ja kaupungin 31 virastoa ja liikelaitosta kootaan palvelukokonaisuuksittain neljälle toimialalle. Toimialoille muodostetaan lautakunnat ja niille tarpeellinen määrä jaostoja. Johtamisen jaostossa on ollut yhdeksän valtuuston valitsemaan jäsentä ja sen puheenjohtajana on toiminut Lasse Männistö. Paula Katajamäki tiedottaja Helsingin kaupunginkanslia puh. 050 5933426 paula.katajamaki@hel.fi