Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pandemiaohjausryhmä muistuttaa pikkujoulujen koronariskistä

Jaa

Koronaviruksen ilmaantuvuus Pirkanmaalla on kehittynyt maltillisesti ja loivasti kohti pienempää ilmaantuvuutta. Pirkanmaa täyttää kuitenkin edelleen osan STM:n kiihtymisvaiheen kriteereistä.

Katso Voimassa olevat suositukset Pirkanmaalla

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä ei nähnyt tiistaina tarpeelliseksi lisätä uusia suosituksia koronatilanteen hallitsemiseksi, sillä viime viikkojen tartuntaryppäät on saatu jäljitettyä ja tukahdutettua. Tilanne ei silti mahdollista suositusten lieventämistä, koska päivittäin todetaan jatkuvasti uusia tartuntoja.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kuitenkin muistuttaa työnantajia pikkujouluihin valmistautumisesta.

– Alkoholilla on ollut merkittävä rooli monissa tartunnoissa. Työnantajien kannattaa miettiä, miten turvavälit voidaan pitää, miten jakaa ihmisiä pieniin ryhmiin ja pohtia, onko riskienhallinnan kannalta viisasta kokoontua fyysisesti paikalle koko työyhteisön voimin. Uusia pikkujoulutapoja voi harrastaa esimerkiksi Teamsin avulla ja ottaa tapahtumajärjestäjät ja erilaiset palveluntuottajat tähän mukaan, toteaa pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand.

Influenssarokotus kannattaa ottaa

Kunnissa on käynnissä parhaillaan influenssarokotukset ja ohjausryhmä suosittelee rokotusten ottamista kaikille pirkanmaalaisille. Kahden eri epidemian yhtäaikaisuus voi olla hyvin hankala sekä sairastuneen että sairaalahoidon järjestämisen näkökulmasta.

Rokotustilaisuudet pitää järjestää niin, että turvavälit toteutuvat. Rokotustilaisuudessa tulee käyttää kasvomaskia. Kuntien tarkemmat rokotustiedot löytyvät kuntien verkkosivuilta.

Lue lisää Reetta Huttusen blogista

Jäljitys onnistunut edelleen

Koronatartunnan ilmaantuvuus Pirkanmaalla on sairaanhoitopiirin lukujen valossa tällä hetkellä 26,6/100 000 asukasta kohden.

Viime viikon aikana Pirkanmaalla todettiin yhteensä 58 uutta tartuntaa. Testatuista 0,6 prosenttia oli positiivisia. 40 prosenttia sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa. Eniten tartuntoja oli ikäluokassa 20-49 -vuotiaat. 20-29 -vuotiaiden ikäryhmän tartunnat ovat selvästi tasaantuneet viime viikosta.

Tartunnan lähde oli 78 prosentissa tapauksista tiedossa. Yhtään tartuntaa ei viime viikolla enää tullut Vaasasta, ja tilanne Vaasassa on helpottumassa. Matkustusrajoitusta Vaasaan arvioidaan ensi tiistaina uudelleen.

Yli puolet Pirkanmaan tartunnoista saatiin perhepiiristä tai muusta tunnetusta ketjusta. Viime viikolla yksittäisiä tartuntoja tuli muun muassa yksityisistä juhlista ja eri työpaikoista. Ulkomailta tiedetään tulleen seitsemän tartuntaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle

Pirkanmaan alueellisen
pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja
Johtajaylilääkäri Juhani Sand
Puh. 044 719 5959
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Terveydenhuollon yksiköihin tiukempi vierailurajoitus1.12.2020 15:16:36 EETTiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen koronaepidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa mutta siirtymistä leviämisvaiheeseen pyritään aktiivisesti ehkäisemään. 14 vuorokauden ilmaantuvuus Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on joulukuun alkaessa 63,9 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten näytteiden prosenttiosuus 7 vuorokauden ajalta tutkituista näytteistä on Fimlabin näytteiden perusteella nyt 1,6 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme