Helsingin yliopisto

Paneelikeskustelu 11.4. Tiedekulmassa: Politisoitunut uskonto Putinin Venäjällä?

Jaa

Ainakin viisi vuotta lisää Putinia. Mitä se merkitsee uskonnolle Venäjällä? Aiheesta Tiedekulmassa keskustelevat entinen Suomen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen sekä tutkijat Heta Hurskainen, Katharina Kunter ja Jussi Lassila.

Ainakin viisi vuotta lisää Putinia. Mitä se merkitsee uskonnolle Venäjällä? Tuleeko Venäjän ortodoksisesta kirkosta yhä etuoikeutetumpi? Tarkoittaako se muiden uskonnollisten yhteisöjen sortoa? Antaako uskonto oman panoksensa yhä länsimaisvastaisemman ja konservatiivisemman suuntauksen vahvistumiseen venäläisessä yhteiskunnassa? Olemmeko vain tarkkailijoita, vai onko jotakin tehtävissä? Mitä voimme tehdä estääksemme idän ja lännen välisen kulttuurisen ja poliittisen kuilun syventymisen? Neljä asiantuntijaa käsittelee näitä tärkeitä kysymyksiä erilaisista näkökulmista.

Paneelikeskustelu Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4) keskiviikkona 11.4. klo 15–17. Mukana keskustelemassa:

  • entinen Suomen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen
  • Postdoctoral researcher Heta Hurskainen, Itä-Suomen yliopisto
  • vieraileva tutkija, Itä-Euroopan kirkkohistoriaan erikoistunut Katharina Kunter, Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta
  • vanhempi tutkija Jussi Lassila, Ulkopoliittinen instituutti

Juontaja: dosentti Tuomas Heikkilä, kirkkohistorian osasto, Helsingin yliopisto.

Paneelin puheenjohtajana toimii yliopistonlehtori Maija Penttilä teologisesta tiedekunnasta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

***

Lisätietoja: kirkkohistorian yliopistonlehtori, dosentti Tuomas Heikkilä, tuomas.m.heikkila@helsinki.fi, +358 2941 23070

Järjestäjä: Teologinen tiedekunta, kirkkohistorian osasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Öljyonnettomuuden sattuessa arktisella alueella suurimpina kärsijöinä olisivat jääkarhut ja merilinnut20.5.2019 14:43:15 EESTTiedote

Ilmastonmuutos aiheuttaa suurta painetta arktiselle luonnolle. Öljyonnettomuus tällä ainutlaatuisella ja herkällä alueella voi johtaa ympäristökatastrofiin. Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen perusteella jääkarhut ja merilinnut ovat suurimmassa riskissä öljyonnettomuuden sattuessa, mutta riski vaihtelee suuresti riippuen vuodon ajoituksesta ja vuotaneen öljyn ominaisuuksista.

Kansalliskirjasto avaa 2000 kirjaa yleisön ja tutkijoiden verkkokäyttöön16.5.2019 11:00:00 EESTTiedote

Kansalliskirjasto on digitoinut 1000 tietokirjaa avoimeen verkkokäyttöön ja 1000 kaunokirjaa tutkimus- ja opetuskäyttöön. Kirjat sijoittuvat kahteen verkkokokoelmaan ja ovat käytettävissä digi.kansalliskirjasto.fi -palvelussa vuoden 2021 loppuun asti. Tekijänoikeuksista on sovittu Kopioston ja kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanaston kanssa. Yhteishankkeen tavoitteena on avata verkkokäyttäjille ja tutkijoille asiantuntijoiden valitsemaa tieto- ja kaunokirjallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme