Helsingin yliopisto

Paneelikeskustelu 11.4. Tiedekulmassa: Politisoitunut uskonto Putinin Venäjällä?

Jaa

Ainakin viisi vuotta lisää Putinia. Mitä se merkitsee uskonnolle Venäjällä? Aiheesta Tiedekulmassa keskustelevat entinen Suomen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen sekä tutkijat Heta Hurskainen, Katharina Kunter ja Jussi Lassila.

Ainakin viisi vuotta lisää Putinia. Mitä se merkitsee uskonnolle Venäjällä? Tuleeko Venäjän ortodoksisesta kirkosta yhä etuoikeutetumpi? Tarkoittaako se muiden uskonnollisten yhteisöjen sortoa? Antaako uskonto oman panoksensa yhä länsimaisvastaisemman ja konservatiivisemman suuntauksen vahvistumiseen venäläisessä yhteiskunnassa? Olemmeko vain tarkkailijoita, vai onko jotakin tehtävissä? Mitä voimme tehdä estääksemme idän ja lännen välisen kulttuurisen ja poliittisen kuilun syventymisen? Neljä asiantuntijaa käsittelee näitä tärkeitä kysymyksiä erilaisista näkökulmista.

Paneelikeskustelu Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4) keskiviikkona 11.4. klo 15–17. Mukana keskustelemassa:

  • entinen Suomen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen
  • Postdoctoral researcher Heta Hurskainen, Itä-Suomen yliopisto
  • vieraileva tutkija, Itä-Euroopan kirkkohistoriaan erikoistunut Katharina Kunter, Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta
  • vanhempi tutkija Jussi Lassila, Ulkopoliittinen instituutti

Juontaja: dosentti Tuomas Heikkilä, kirkkohistorian osasto, Helsingin yliopisto.

Paneelin puheenjohtajana toimii yliopistonlehtori Maija Penttilä teologisesta tiedekunnasta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

***

Lisätietoja: kirkkohistorian yliopistonlehtori, dosentti Tuomas Heikkilä, tuomas.m.heikkila@helsinki.fi, +358 2941 23070

Järjestäjä: Teologinen tiedekunta, kirkkohistorian osasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Avioero lisää psyykenlääkitystä ja nostaa kuolleisuusriskiä14.8.2018 08:30Tiedote

Pitkissä avo- ja avioliitoissa vain harvat käyttävät psyykenlääkkeitä, mutta eroprosessin aikana lääkitys yleistyy selvästi. Myös tapaturmaisen, väkivaltaisen tai alkoholiperäisen kuoleman riski on voimakkaasti koholla heti avioeron jälkeen, varsinkin miehillä. Eroa harkitsevien ja eroprosessia läpi käyvien parien tukemiseen olisikin hyvä löytää uusia keinoja, ilmenee Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme