Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ryMaa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ryMaa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Panostukset maaseudun matkailuun tuovat työtä, euroja ja alueellista elinvoimaa koko Suomeen

Jaa
Matkailu ja sen kerrannaisvaikutukset työllistävät suomalaisia. Matkailun positiiviset vaikutukset alueelliseen elinvoimaan ja hyvinvointiin ovat entistä tärkeämpiä. Maaseudun matkailua edistävät järjestöt painottavat kotimaan matkailun kilpailukyvystä huolehtimista ja Suomen maamarkkinoinnin tehostamista naapurimaihimme ja laajemmin Eurooppaan. Matkailukohteidemme saavutettavuutta ja muun muassa liikenneyhteyksiin kytkeytyvää palvelupaketointia tulee parantaa ja investointeja matkailualalle lisätä huomioiden nuoret yrittäjät ja alalle kouluttautuvat.
Kuva: MTK
Kuva: MTK

Maaseudun matkailua yhteistyössä edistävät järjestöt ovat julkaisseet maaseutumatkailun tavoitteet tulevaan hallitusohjelmaan teemalla ”Matkailusta työtä ja elinvoimaa Suomelle”. (tavoitteet nettisivullamme: https://www.mtk.fi/-/maasetutumatkailu-tavoitteet)

-        Ohjelmaan on listattu 18 matkailun kasvua edistävää toimenpidettä, joiden ripeällä toimeenpanolla läpi hallituskauden varmistetaan matkailuelinkeinojen kasvu ja kehitys. Matkailuelinkeinojen kerrannaisvaikutukset ovat merkittäviä maakunnissa, mutta samalla niistä hyötyy koko Suomi, muistuttaa MTK:n elinvoimajohtaja Päivi Nerg.

-        Matkailumarkkinoiden epävakaudesta ja kustannusten noususta johtuvia kasvun esteitä pitää pystyä poistamaan ja lieventämään nopeasti. Matkailuyrittämisen verotuksen ja hallinnollisen taakan kohtuullistaminen ovat tulevan hallitusohjelman tärkeimmät tavoitteemme, painottaa Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n puheenjohtaja Saila Valkeaniemi.

Suomen matkailuvetovoiman potentiaali ja kysynnän kasvu perustuvat kehittyvään ja laadukkaaseen matkailupalvelujen tarjontaan. Matkailuinvestointien tukeminen tuo alueelle moninkertaiset työllisyys- ja tulovaikutukset. Nuorten yrittäjien ja työntekijöiden innostamista matkailualalle tulee tehostaa. Näin saadaan helpotusta myös matkailualan tämänhetkiseen työvoimapulaan.

-        Myös julkisia panostuksia ja yhteistyötä matkailuelinkeinoyrittäjien kanssa tulee lisätä, tehostaa ja terävöittää. Tässä suhteessa aiempina vuosina hyvään alkuun saatua yhteistyötä kotimaan matkailun edistämiseksi ei tule lopettaa, vaan siihen tulee lisätä resursseja ja toimenpiteitä merkittävästi. Samalla tulee huolehtia siitä, että keskeisille kansainvälisille markkina-alueillemme lisätään resursseja Suomen maakuvamarkkinointiin, vaatii Lomalaidun ry:n toiminnanjohtaja Kimmo Aalto.  

Lisätiedot:

Päivi Nerg, elinvoimajohtaja MTK ry, p. 040 842 9810

Saila Valkeaniemi, puheenjohtaja, Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry, 050 3091660

Kimmo Aalto, toiminnanjohtaja, Lomalaidun ry, 040 1791618

Avainsanat

Kuvat

Kuva: MTK
Kuva: MTK
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:n metsäpoliittiset ilmastokeinot tarjoavat konkretiaa hiilinielukeskusteluun – Monipuoliset panostukset metsiin kannattavat24.3.2023 13:53:43 EET | Tiedote

MTK julkaisi tammikuussa metsäpoliittiset ilmastokeinonsa. Värikäs hiilinielukeskustelu on noussut vaalikevään alla valtakunnalliseksi pääpuheenaiheeksi ja keskustelu jatkuu pitkään vaalien jälkeen. ”Metsän hakkuiden rajoittamiselle varsinkaan yksityismetsissä ei ole perusteita. Kaikkien vastuulla on kuitenkin metsänhoidon laatuloikka”, valtakunnallisilla yhteismetsäpäivillä puhunut MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola korosti.

Kievari Rantapirtti Jämsästä valittiin Maaseutumatkailun Vuoden Kellokkaaksi - Vuoden Kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustuksen sai Leppävirran Niemilomat22.3.2023 20:30:00 EET | Tiedote

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry valitsi Kievari Rantapirtin Vuoden 2023 Kellokkaaksi. Kievari Rantapirtti sijaitsee luonnonkauniissa keskisuomalaisessa erämaisemassa Koskenpäällä, Salosveden rannalla Jämsässä. Rantapirtin matkailupalveluja ovat majoitus, ruoka ja pitopalvelu sekä laaja valikoima aktiviteetteja ja ohjelmapalveluja. - * - * - Vuoden 2023 kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus annettiin Leppävirran Niemilomille. Tunnustus annettiin huomionosoituksena aktiivisesta ja eteenpäin katsovasta perheyrityksen kehittämisestä ja uusista palveluideoista, joiden myötä yrityksen toiminta on kasvanut ja kehittynyt.

Maitotiloilla suuri merkitys maamme ruokaturvaan ja maaseudun elinvoimaisuuteen16.3.2023 07:45:00 EET | Tiedote

Yli 4500 maitotilalla on huomattava merkitys Suomen maaseudun elinvoiman ja ruokaturvan tukijalkana. Maidontuotannon myyntitulot ovat yli 915 miljoonaa euroa vuodessa eli lähes 40 prosenttia maatalouden yhteenlasketuista myyntituloista. Maitotilat ovat merkittävä osa syrjäisen maaseudun yrityksistä. Ne työllistävät ja pitävät maaseudun asuttuna. Yksi maitotila työllistää tilan oman väen lisäksi muun muassa maatalouskone- ja tarvikemyyjiä, lomittajia, neuvojia, eläinlääkäreitä, urakoitsijoita sekä runsaasti väkeä koko elintarvikeketjussa aina kauppaan asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme