Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL rySähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Paranna paloturvallisuutta tarkistuttamalla ja korjauttamalla kodin sähköistys

Jaa

Mikä on kodin sähköasennusten todellinen kunto? Palaako sulake vai nouseeko käry, kun useampia sähkölaitteita käytetään samanaikaisesti?

Palanut sähkökeskus
Palanut sähkökeskus

Meneillään oleva Paloturvallisuusviikko nostaa esiin kodin paloriskejä, joista yksi on huonokuntoinen tai ylikuormittunut sähköistys. Sähkölaitteiden määrä kotona kasvaa edelleen ja jatkojohtojen määrä paljastaa ylikuormituksen vaaran.

On korkea aika kutsua ammattitaitoinen sähkömies apuun, jos jokin pistorasia tai valokytkin on rikkoutunut tai tummunut. Samoin jos niitä koskettaessa saa pienenkin sähköiskun. Myös valokytkinten särinä tai valojen vilkkuminen kertovat tulipalon vaarasta.

Kun sähköstä on kyse, mitään riskiä hengen tai omaisuuden vaarantamiseksi ei pidä ottaa. Tulee myös muistaa, että turvallinen ja hyvätasoinen sähköistys on yksi asunnon myyntivalteista. Ostajana puolestaan kannattaa ottaa etukäteen selvää, millä tasolla sähköistykset ovat.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL:n ylläpitämä Löydä sähkömies -palvelu haastatteli äskettäin joidenkin vakuutusyhtiöiden riskienhallinnasta vastaavia asiantuntijoita liittyen sähköistyksen virheiden aiheuttamiin vahinkoihin (ks. tiedote Satasen säästöstä korvaamaton vahinko). Heidän kaikkien viestinsä oli, että usein palovahinkojen aiheuttajaksi paljastuu virheellinen tai rikkoutunut sähköasennus ja siksi asukkaiden on tärkeää mm. aika ajoin tarkistuttaa sähkölaitteistojen kunto.

Ammattilaisen tekemä sähköistyksen kuntokartoitus voi mittauksineen paikantaa asennusvirheitä ja sähkölaitteiston huonokuntoisuuden, joka ei päälle päin näy. Lisäksi osaavalta sähköasentajalta saa opastusta uusista ratkaisuista, joilla turvallisuutta ja asumismukavuutta voi entisestäänkin parantaa.

Kuvat: Merja Ojala

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- www.löydäsähkömies.fi

- Viestintäjohtaja Paula Ihamäki, puh. 09 547 610, paula.ihamaki@stul.fi

Kuvat

Palanut sähkökeskus
Palanut sähkökeskus
Lataa
Keittiö tulipalon jäljiltä
Keittiö tulipalon jäljiltä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Harakantie 18 b
02601 Espoo

09 547 610http://www.stul.fi

Löydä sähkömies on Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n ylläpitämä sähkölaitevalmistaja-riippumaton palvelu, jossa on tarjolla tietoa sähköistyksestä sekä hakupalvelu, jonka avulla löytää omalta asuinalueeltaan osaavan, urakointioikeudet omaavan sähköasennusyrityksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme