HSL Helsingin seudun liikenne

Parannuksia Kirkkonummen suunnan linjojen aikatauluihin ja reitteihin maanantaista 4.3. alkaen

Jaa

Kirkkonummen suunnan linjoilla tapahtuu aikataulu- sekä reittimuutoksia 4.3. HSL on suunnitellut linjastomuutokset tiiviissä yhteistyössä Kirkkonummen kunnan ja asukkaiden kanssa. Muutosten tärkein tavoite on nopeuttaa matkustamista Kirkkonummen ja Matinkylän välillä. Ruuhka-aikojen matkat Kantvikista ja Kolsarista Gesterbyhyn nopeutuvat, samoin matkustaminen Kantvikista Matinkylään. Ruuhka-aikojen ulkopuolella matka-aika Matinkylään lyhenee Kantvikin ja Upinniemen suunnalta noin 20 minuuttia.

Myös linjojen palvelutaso paranee arkisin ja viikonloppuisin päiväsaikaan sekä arki-iltoina Kantvikistä, keskustasta, Heikkilästä ja Tolsasta Matinkylään. Tolsassa on jatkossa palvelua myös hiljaiseen aikaan linjan 173Z laajentuneen tarjonnan ansiosta. Matkat Kantvikista ja Kolsarista Ravalsiin ja Lindaliin muuttuvat muutosten myötä sen sijaan vaihdollisiksi.

Muutokset vaikuttavat linjoihin 171, 172, 172V, 173, 173Z, 174Z, 902 sekä 902K ja 903. Linjojen 173K ja 173N sekä Siuntioon Kirkkonummelta kulkevien linjojen eli 181, 181K ja 182, 182A aikataulut sen sijaan pysyvät ennallaan.

Muutokset linjoilla 4.3. alkaen

  • Uusi linja 172V perustetaan. Linja korvaa linjan 172 (Matinkylä (M) – Kantvik) ruuhka-aikojen lähdöt.
    • Linjaa 172V ajetaan arkisin ruuhka-aikoina puolen tunnin välein Kantvikista Kirkkonummen matkakeskuksen kautta suoraan Gesterbyhyn ja edelleen linjan 172 reittiä Masalan kautta Matinkylän metroasemalle.
  • Linja 172 liikennöi jatkossa arkisin ruuhka-aikojen ulkopuolella tunnin välein korvaten nykyisen linjan 173 lähtöjä. Arkisin linjalla 173 liikennöidään jatkossa ainoastaan satunnaisesti lähtöjä ruuhka-aikojen ulkopuolella.
  • Linjan 173Z liikennöintiaikojen laajennetaan myös päivä-, ilta- ja viikonloppuliikenteeseen. Linjan vuoroväli on jatkossa ruuhka-aikoihin puoli tuntia ja niiden ulkopuolella tunnin.

Yllä mainittujen muutosten lisäksi pysäkit Friggesby skola (Ki0935 ja Ki0936) poistetaan käytöstä ja linjojen 902 ja 902K reittejä muutetaan niin, etteivät ne enää kierrä käytöstä poistuneen koulun kautta. Lisäksi useilla linjoille tulee aikataulumuutoksia eli esimerkiksi lähtöajat Matinkylästä tai Kirkkonummen matkakeskuksesta muuttuvat.

Linjojen muuttuneet reitit ja aikataulut löydät helpoiten Reittioppaasta.

Linjojen aikataulut 4.3. alkaen pdf-muodossa:

Muutokset on suunniteltu yhteistyössä asukkaiden kanssa

Muutosten suunnittelu käynnistyi, kun Kirkkonummen kunta pyysi HSL:ää tekemään tarkistuksia bussiliikenteeseen sen jälkeen, kun metroliikenne Espooseen oli alkanut ja Kirkkonummen bussilinjat Helsingin suuntaan olivat muuttuneet liityntäyhteyksiksi. Kirkkonummelaisten liikkumistottumuksia kartoitettiin viime syksynä tutkimuksella. HSL myös järjesti linjastosuunnitelmista asukaspaneelin ja piti blogia, jossa kirkkonummelaiset saattoivat kommentoida suunnitelmia

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennesuunnittelija Tero Mertanen, HSL, puh. 09 4766 4092

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailuun liittyvät saattueet ja järjestelyt vaikuttavat joukkoliikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla keskiviikkona 21. elokuuta 2019.20.8.2019 13:50:27 EESTTiedote

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailuun liittyvät saattueet ja järjestelyt vaikuttavat joukkoliikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla keskiviikkona 21. elokuuta 2019. Merkittävimpiä vaikutukset ovat Mannerheimintiellä ja Presidentinlinnan ympäristössä sekä Suomenlinnan liikenteessä. Myös raitioliikenteeseen on odotettavissa hetkellisiä häiriöitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme