Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Paras kesä ikinä – monipuolista kesätoimintaa lapsille ja nuorille!

Jaa

Pääkaupunkiseudun kesässä järjestetään ennätysmäärä toimintaa lapsille ja nuorille. Osoitteesta harrastushaku.fi löytyy tietoa lukuisista leireistä ja muusta kesätoiminnasta.

Helsingin kaupunki tukee tänä vuonna helsinkiläisiä järjestöjä loma-aikojen leiriavustuksilla 627 388 eurolla. Järjestöt toteuttavat yöleirejä yli 160 ja päiväleirejä yli 300. Tuettavia leirivuorokausia on yhteensä 65 022. Lapsia yöleireille arvioidaan osallistuvan kaiken kaikkiaan liki 5000 ja päiväleireille yli 7 500.                                             

Liikuntaa fudiksesta kalliokiipeilyyn

Joillakin leireillä ja kursseilla on yhä tilaa ja ilmoittautumiset vielä käynnissä. Esimerkiksi Longboardin alkeiskurssille voi ilmoittautua vielä 28.6. ja Pukinmäen nuorisotalon Dance Projektiin 7.6. asti.

Lisäksi kaupunki tarjoaa kesällä monenlaista avointa toimintaa maksutta. Lapsille ja nuorille järjestetään kahmalokaupalla mm. liikuntaa. Noin kymmenellä kentällä on arkisin ohjattua NutaFudista kesäkuussa, joillakin kentillä myös heinä- ja elokuussa. Lisäksi 12 tekonurmikentällä ympäri Helsinkiä on vapaaharjoitteluvuoroja arkisin klo 16–18 ja viikonloppuisin klo 10–12 syyskuun loppuun asti. 

Alakouluikäisille suunnatussa EasySport-liikunnassa on tarjolla maksuttomia ja huokeita liikuntaleirejä, -kouluja ja -kursseja. Kaikissa EasySport-liikuntaryhmissä liikutaan monipuolisesti lasten toiveiden mukaan liikuntataitoja kehittäen. 

FunAction-liikunta on puolestaan suunnattu yläkouluikäisille. FunActionin kesäliikuntatarjonta on kokonaan maksutonta, ja kesäkuun ajan FunAction järjestää muun muassa erilaisia kesäpelailuja, ulkotreeniä, jollapurjehdusta, jousiammuntaa ja kalliokiipeilyä. 

NYT-liikunta on monipuolista ja maksutonta liikuntaa 18–29-vuotiaille helsinkiläisille. NYT-liikunnan toivotaan tavoittavan etenkin ennestään liikuntaa harrastamattomia helsinkiläisnuoria, sekä niitä joilla ei ole tällä hetkellä koulutus- tai työpaikkaa. NYT:n kesäliikuntaa järjestetään 28.7. asti, ja kattaus on laaja sup-lautailusta pilatekseen ja tenniksestä ja capoeiraan. 

Eläintenhoitoa, pelaamista ja kaupunkiseikkailuja

Fallkullan kotieläintilalla alkavat heinäkuussa työnjaot, joissa hoidetaan eläimiä ja tehdään navetta- ja puutarhatöitä. Pasilan nuorisotalolla pelataan konsolipelejä kesäkuussa ja Lasten liikennekaupungissa jatkuvat kesän tutut polkuauto ja -pyöräkoulut. Pihlajamäen nuorisopuistosta löytyy korkeatasoisen skeittiparkin lisäksi kahvila teehuoneineen.

Koskelan nuorisotalolla nautitaan kesäkuussa viihtyisästä pihanutasta ja Lähiöpuutarha tarjoaa avointa puutarhatoimintaa Kontulassa, Meri-Rastilassa, Maunulassa, Roihuvuoressa ja Jakomäessä.

Urbaanilla löytöretkiviikolla suunnataan joka päivä eri kohteisiin ympäri Helsinkiä. Monet nuorisotalot, kuten Kontulan toimintakeskus Luuppi ja Kivikon nuorisotalo ovat avoinna nuorille kesäkuussa.

Lisätietoja:
www.harrastushaku.fi
www.munstadi.fi

Yhteyshenkilöt

toimittaja
Ulla paukku
Kulttuuri- ja vapaa-aika / nuoriso
puh. 041 5121 770
ulla.paukku@hel.fi

tiedottaja
Juuso Hämäläinen
Kulttuuri- ja vapaa-aika / liikunta
puh. 040 657 3303

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme