Kustannusosakeyhtiö Otava

Paratiisi vai helvetti on ravisuttavan avoin äänikirja miehisyydestä, isyydestä, biseksuaalisuudesta ja kristinuskosta

Jaa

Miten elää biseksuaalina herätysliikkeessä joutumatta helvettiin? Kun yksi identiteetti sulkee pois toisen, on sisäinen soppa valmis. Samuel Jyrinki on vanhoillislestadiolaisissa piireissä kasvanut biseksuaali. Kristinuskossa kysymys paratiisista ja helvetistä on ajankohtaista kuoleman jälkeen, Jyringin elämässä se on painanut jokaisella askeleella.

Jo lapsuudessaan Samuel Jyrinki oppi, että teoista ja uskosta riippuen kuoleman jälkeen jokainen on matkalla paratiisiin tai helvettiin. Tämä on vanhoillislestadiolaisuudessa elämän perusasioita, yhtä selvää kuin että homoseksuaalisuudessa elämisestä joutuu helvettiin.

Aikuisena aviomiehenä ja neljän lapsen isänä Jyrinki koki edelleen teiniajoistaan kummunnutta ulkopuolisuuden tunnetta. Onko mies, joka pitää meikkaamisesta ja naisellisesti pukeutumisesta edelleen mies, vai pelkästään vääränlainen?

Samuel Jyringin teos Paratiisi vai helvetti on poikkeuksellisen avoin omaelämäkerrallinen teos seksuaalisen identiteetin ulostulosta. Häpeä ja syyllisyys omasta miehuudesta ja seksuaalisuudesta näkyvät Jyringin elämän kaikilla osa-alueilla. Hän yrittää olla hyvä uskovainen ja täyttää perinteiset miehuuden vaatimukset. Salaisuus, jota hänen vaimonsakaan ei tiedä, ajaa hänet kuitenkin lopulliseen romahdukseen. Peloista huolimatta todellinen minuus on paljastettava.

- Ehkä pahinta kaikessa on, että sisälläni tiedän olevani juuri sellainen mies, jota kuulen halveksuttavan. Siksi minuun sattuu. Siksi koen olevani ulkopuolella, vaikka kuinka yritän olla mies.

Samuel Jyrinki on Herkkä mies -blogistaan tunnettu somevaikuttaja. Hän puhuu aktiivisesti henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin teemoista. Paratiisi vai helvetti on hänen esikoisteoksensa.

Paratiisi vai helvetti kuuluu Otavan sähköiseen kustannusohjelmaan ja ilmestyy ainoastaan e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukee Mikko Toiviainen. Teos ilmestyy 20.4.

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Lisätiedot, pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit haluaa opettaa, että jokainen lapsi on erilainen, mutta yhtä arvokas18.5.2021 09:24:46 EEST | Tiedote

Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit on kirjailija Johanna Elomaan uusi lastenkirja, jonka eläinhahmojen erityispiirteet osoittautuvat vahvuuksiksi kun viidakon asukit pakenevat keltaisia kauhukaivajia Paratiisimetsään. Elomaa haluaa kirjallaan auttaa lapsia arvostamaan sekä omaa että muiden ainutlaatuisuutta. Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit on suositun Hidasta elämää -kirjaperheen ensimmäinen lasten satukirja.

Syöpään sairastuminen on keskiössä suositun hyvinvointivaikuttajan Sanna Wikströmin esikoisromaanissa – teos avaa uuden, elämäntaidollisten romaanien genren7.5.2021 08:33:00 EEST | Tiedote

Sanna Wikström lukeutuu Suomen suosituimpiin hyvinvointikirjailijoihin. Elämä ensin on hänen riipaiseva, elämänmakuinen ja taidokas esikoisromaaninsa. Kirjassa Astrid Lindgrenin sadusta tutut Peppi, Tommi ja Annika ovatkin nelikymppisiä nykykaupunkilaisia. Heidän elämänsä muuttuu rykäyksellä, kun Annika saa samalla lääkärikäynnillä tietää sairastavansa syöpää ja odottavansa lasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme