Business Tampere

Parempi tiimin jäsen, parempi startup, parempi sijoittaja

Jaa

Tampereella panostetaan startup-huipputiimien valmennukseen.

Tampereella järjestetään Tampereen syksyn suurin startup-tapahtuma Stream Startup Festival 9. lokakuuta 2018. Tapahtuma järjestetään Smart City Weekin aikana Hiedanrannan kaupunginosassa. Ohjelman keskiössä on oppiminen - mitä parempi tiimin jäsen, sitä parempi startup, ja sitäkin parempi sijoittaja.

Business Tampere järjestää tapahtumassa Tampere Piching Competition -kilpailun, jossa parhaille tiimeille palkintona on luvassa tiimiarviointianalyysit. Kahdeksan kärki pääsee myös omalle osastolle Slushiin.

Viidelle kiinnostavimmalle startupille tarjottava tiimiarviointianalyysi perustuu israelilaiseen Unit 8200 -järjestelmään. Kyseessä on seulontamalli, jolla minimoidaan liiketoiminnan riskejä.

Oikeat ihmiset tiimissä tuovat menestystä, ja startup-tiimit pääsevät oppimaan, kuinka rakentaa psykometrisesti mitattu tiimi, joka perustuu yksilöllisiin tekijöihin. Arviointityökalun avulla mitataan suoriutumista paineen alla, nopeisiin muutoksiin sopeutumista sekä kykyä niin toimia itsenäisesti kuin sitoutua tiimiin.

”Business Tampere haluaa olla edistämässä tiimiarvioanalyysin pilottivaiheen testausta ja uskomme, että tästä on rakentumassa hyödyllinen työkalu startupeille sekä sijoittajille”, toteaa Business Tampereen älykkään kaupunkiseudun ratkaisut -toimialan asiakkuusjohtaja Niina Immonen.

Startup-maailman edelläkävijästä, Israelista, tapahtumaan saapuu kaksi huippuenkelisijoittajaa, Gideon Ben Zvi ja Eran Yarkoni sekä näiden lisäksi Tamir Huberman Yissumista, Jerusalemin heprealaisesta yliopistosta. Heidän aiheinaan ovat tekijät Israelin innovaatiomenestyksen ja ”Startup Nation” -statuksen taustalla sekä yliopistoteknologian kaupallistaminen. Israelilaiset akateemiset instituutiot ovat maailman huippua teknologiansiirrossa ja innovaatioiden tuomisessa yliopistoista markkinoille.

”Tampere haluaa oppia maailman parhaista startup-kaupungeista ja rakentaa Tampereella omassa luokassaan houkuttelevimman startup-keskittymän”, kertoo Tampereen kaupungin elinvoimajohtaja Teppo Rantanen.

Enkelisijoittajia saapuu paikalle myös Helsingistä. Startupeihin sijoittavien enkelisijoittajien yhdistys (Fiban ry) aloittaa syksyn aikana ohjelman, jonka avulla uudet kiinnostuneet oppivat enkelisijoitustoiminnasta. Fiban pitää yhtenä ohjelman lähtölaukauksena pitchaustapahtuman Stream Startup Festivalissa.

Stream -tapahtumasta odotetaan yli 300 osallistujan määrällä vuoden suurinta startup-tapahtumaa Tampereelle. Tilaisuudessa tarjotaan käytännön tukea ja työkaluja aikaisen vaiheen startupeille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja ja houkutella osaavaa työvoimaa sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Palvelemme sinua Tampereen kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman mukaisesti asiakastoimialoillamme, joita ovat uudistuva teollisuus, älykkään kaupunkiseudun ratkaisut ja elämystalous. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

MEDIAKUTSU: Pienten ja keskisuurten teollisuusyritysten digitalisaatio – osaamista ja kumppaneita etsimässä10.4.2019 09:05:00 EESTTiedote

Tampere Industry Startup Forum -tapahtuma kokoaa pienet ja isot teollisuusyritykset digitalisaatio-teeman ja uusien yhteistyömahdollisuuksien äärelle. Kongressikeskus Pajassa 16. huhtikuuta järjestettävässä tilaisuudessa julkistetaan myös Tampereen seudun uusi teollinen yhteistyökiihdyttämö ja sen operaattori, sekä palkitaan teollisuudelle palveluita tai tuotteita tarjoavien toimijoiden pitchauskilpailun parhaat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme