Jyväskylän yliopisto

Pasi Sorri Jyväskylän yliopistosäätiön hallintoneuvoston puheenjohtajaksi

Jaa

Jyväskylän yliopistosäätiön vuosikokous on valinnut hallintoneuvoston uudeksi puheenjohtajaksi toimitusjohtaja Pasi Sorrin ja varapuheenjohtajaksi kunnanjohtaja Linda Leinosen. Yliopistosäätiön hallituksen puheenjohtajana jatkaa toimitusjohtaja Antti Määttä.

Pasi Sorri. Kuva OP Keski-Suomi.
Pasi Sorri. Kuva OP Keski-Suomi.

- Yliopistolla on tärkeä rooli paitsi kansainvälisen tieteen ja maamme sivistyspääoman edistämisessä, myös Keski-Suomen elinvoiman ylläpitäjänä. Olen mielelläni mukana yliopiston tukisäätiön työssä, Pasi Sorri kertoo.

Viitasaarelta lähtöisin oleva Sorri toimii Keski-Suomen Osuuspankin toimitusjohtajana.

Yliopistosäätiön tarkoituksena on pitää esillä Jyväskylän yliopiston tavoitteita, tukea yliopiston tutkimusta ja opetusta taloudellisesti sekä jakaa avustuksia ja apurahoja. Lisäksi säätiö edistää yliopiston ja Keski-Suomen elinkeinoelämän vuorovaikutusta.

Yliopistosäätiö edistää maakunnallista vuoropuhelua järjestämällä vuosittaisen Maakunnallisen tiedeseminaarin sekä ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvia Keski-Suomi -iltoja yhdessä Keski-Suomen liiton ja Keskisuomalaisen kanssa.

Säätiön juuret ulottuvat aina vuoteen 1847, jolloin piirilääkäri Wolmar Schildt lausui ensimmäisen ajatuksensa Jyväskylään ehkä saatavasta yliopistosta ja perusti itse Jyväskylän yliopistorahaston vuonna 1860.

www.jyvaskylanyliopistosaatio.fi

Lisätietoja:

Jyväskylän yliopistosäätiön asiamies Anu Mustonen, puh. 050 5649022, anu.mustonen@jyu.fi

Kuvat

Pasi Sorri. Kuva OP Keski-Suomi.
Pasi Sorri. Kuva OP Keski-Suomi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Lonkkamurtumasta toipuvien iäkkäiden potilaiden toimintakyky paranee pitkäkestoisella liikuntaharjoittelulla20.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden ajan kaksi kertaa viikossa tehdyllä kotiharjoittelulla voidaan parantaa lonkkamurtuman saaneiden ikääntyneiden fyysistä toimintakykyä tavanomaista hoitoa paremmin. Jyväskylän ja Helsingin yliopistojen ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin tekemän tutkimuksen mukaan kotiharjoitteluun osallistuneilla selviytyminen päivittäisistä askareista oli parempaa kuin harjoitteluun osallistumattomalla ryhmällä.

Riittääkö ruokatuotannossa sitkeys ja tahto? – tutkimus selvitti itäsuomalaisten tilojen muutoskykyä20.5.2022 07:15:00 EEST | Tiedote

Suomalainen maatalous elää kriisien sävyttämää murrosvaihetta, jossa ruuantuottajien muutoshalukkuus punnitaan. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa tehdyn tutkimuksen mukaan maatilojen resilienssi, eli halukkuus ja kyky sopeutua osana uudistuvaa järjestelmää, vaihtelee suuresti. Tutkimuksen mukaan jopa neljännes tiloista ei halua tai voi pysyä mukana vaaditussa kehityksessä, vaan saattaa lopettaa toimintansa tulevina vuosina.

SA:n luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta valitsi akatemiatutkijat ja tutkijatohtorit – Jyväskylän yliopistoon rahoitusta neljälle16.5.2022 12:03:00 EEST | Tiedote

Suomen Akatemia on myöntänyt akatemiatutkijan rahoituksen Kalle Auraselle ja Riccardo Marinille Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan. He saavat lähes 450 000 euron rahoituksen vuosille 2022–2027. Lisäksi toimikunta myönsi tiedekuntaan kaksi akatemian tutkijatohtorin rahoitusta Damian Dabrowskille ja Anton Nechaeville. Kolmivuotisen rahoituksen suuruus on noin 240 000–250 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme