Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

PasilaHUB käynnistyy – Yhteistyöllä kohti urbaania ja elämyksellistä Pasilan kaupunkikeskusta

Jaa

Pasila on kehittymässä uusien liikennehankkeiden ja huomattavan lisärakentamisen ansiosta entistä merkittävämmäksi ja elinvoimaisemmaksi keskukseksi Helsingissä. Alueen toimijat ovat käynnistäneet yhteisen PasilaHUB-hankkeen, jonka tavoitteena on kehittää Helsingin Pasilaa uudenlaiseksi elämys- ja ostosalueeksi palvelemaan alueen asukkaita, kuluttajia ja yrityksiä.

Kaupan alan murros ja kuluttajakäyttäytymisen muutokset ovat nostaneet esille kuluttajaliiketoiminnan kehittämisen tarpeen. Kaupunkien keskustat kuihtuvat ja verkkokauppa valtaa alaa. Tarve löytää uudenlaisia ratkaisuja on ilmeinen.

PasilaHUB on kolmivuotinen hanke, jossa kehitetään ja kokeillaan uusia kaupan- ja tapahtuma-alan konsepteja. Teemakohtaisten ja avointen innovaatiotyöpajojen avulla valitaan konseptit, joiden toimivuutta alueen toimijat testaavat käytännössä. Työpajojen pääteemoiksi on valittu kuluttajakäyttäytymisen muutos, kuluttajateknologiat sekä nuoret kuluttajina.

Hankkeen ovat ideoineet Haaga-Helian asiantuntijat Tuija Toivola, Sirpa Lassila ja Vesa Heikkinen, jotka uskovat uusien innovaatioiden vaikuttavan myönteisesti Triplaan ja Pasilan alueeseen elämys- ja tapahtumakeskuksena sekä Pasilan startup- ja opiskelijayrittäjyyteen.

PasilaHUB-hanketta rahoittaa Helsingin kaupungin innovaatiorahasto sekä Helsingin seudun kauppakamari.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuija Toivola, tki-päällikkö, puh +358 294 471 542, sähköposti tuija.toivola@haaga-helia.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia selvitti: Mara-alan ammattilaiset ja opiskelijat käyttävät somea useita kertoja päivässä20.1.2021 10:55:35 EETTiedote

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on tutkinut sosiaalisen median käyttöä matkailu- ja ravitsemusalan ammattilaisten ja opiskelijoiden keskuudessa liittyen toimialan yritysten some-sisältöihin. Tutkimuskysely tehtiin 2.- 8.12.2020 välisenä aikana ja siihen vastasi 92 hotelli-, ravintola- ja matkailualan opiskelijaa ja asiantuntijaa. Kysely toteutettiin Haaga-Helian Hospitality-kehityspaneelissa, jossa on mukana noin 200 henkilöä. Edellisen kerran vastaava kysely toteutettiin keväällä 2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme