Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pasilan Eteläisen Postipuiston asemakaavan muutos etenee kaupunginvaltuuston

Jaa
Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 13. maaliskuuta kokouksessaan omalta osaltaan Pasilan Eteläisen Postipuiston asemakaavan muutoksen. Kaavaratkaisu mahdollistaa alueelle asuin- ja työpaikkarakentamista noin 3 800 asukkaalle ja 2 000 työntekijälle. Lopullisen päätöksen asemakaavan muutoksesta tekee kaupunginvaltuusto.

Eteläisen Postipuiston alue sijaitsee Pasilassa, Hakamäentien ja Rantaradan pohjoispuolella, ja se on osa Pohjois-Pasilan nauhakaupunkia, joka jatkuu Metsäläntielle saakka.

Alueella sijaitsee nykyisin Postin pääkonttori ja matalia varastohalleja. Asemakaavan muutoksen myötä alueelle voidaan rakentaa asuntoja noin 3 800 asukkaalle ja toimistotilaa noin 2 000 työntekijälle. 

Kaava-alueen pinta-ala on noin 14,4 ha, josta kaupunki omistaa 48 %, Posti Kiinteistöt Oy 43 % ja VR-Yhtymä Oy 9 %.

Lopullisen päätöksen asemakaavan muutoksesta tekee kaupunginvaltuusto.

Pitäjänmäen Kutomokujalta vuokrataan tiloja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön

Kaupunginhallitus päätti vuokrata kasvatuksen ja koulutuksen toimialan käyttöön Pitäjänmäen Kutomokujalle valmistuvan uudisrakennuksen 20 vuoden määräajaksi.

Uudisrakennukseen tulee tilat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön 224 lapselle, joista 161 paikkaa on suomenkieliselle ja 63 paikkaa on ruotsinkieliselle varhaiskasvatukselle.

Uudet tilat tarvitaan, koska nykyiset varhaiskasvatuksen tilat eivät riitä alueen kasvavalle palvelutarpeelle eivätkä ne kaikilta osin tue toiminnallisia tavoitteita.

Uudishanke korvaa nykyisen ruotsinkielisen Daghemmet Sockenstuganin tilat Konalantiellä ja väliaikaisen päiväkoti Kangaspellon tilat osoitteessa Kangaspellontiellä.

Vuokrattavat tilat toteuttaa omistukseensa Hoivatilat Oyj. Tiloja käytetään päiväkotitoiminnan aukioloaikojen ulkopuolella kansalaistoimintaan kokoontumis-, harraste- ja liikuntatilana.

Tavoitteena on, että uudisrakennuksen rakennustyöt ovat valmiit marraskuussa 2024 ja päiväkotitoiminta voi alkaa uusissa tiloissa tammikuussa 2025.

Malmin peruskoulun Kesälän toimipiste ja päiväkoti Kotinummi remontoidaan

Kaupunginhallitus hyväksyi Malmin peruskoulun Kesälän toimipisteen ja päiväkoti Kotinummen teknisen perusparannuksen hankesuunnitelman. Hankkeen laajuus on noin 3 470 brm² ja enimmäishinta on 9 118 000 euroa.

Tapaninkylässä osoitteessa Silkokuja 7 sijaitseva koulu- ja päiväkotirakennus on sisäilma- ja kuntotutkimusten perusteella teknisen perusparannuksen tarpeessa. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa heinäkuussa 2023. Korjaustöiden ajaksi rakennuksessa toimiva peruskoulu ja päiväkoti siirtyvät väliaikaisiin paviljonkeihin Kotinummenpuistoon.

Kesälän toimipisteessä on tilat vuosiluokille 1.–4. Perusopetusryhmiä on yhteensä 11. Samassa rakennuksessa toimii päiväkoti Kotinummi, jossa on 63 lasta.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Energiansäästötoimenpiteillä saatiin merkittävästi vähennettyä Helsingin kaupungin kulutusta30.3.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

Sähkön hintaan ja saatavuuteen ennakoitiin erilaisia häiriöitä talvikaudelle 2022–2023. Helsingin kaupunki varautui tilanteeseen nopeilla ja osin tilapäisillä toimenpiteillä, jotta energiankulutusta ja -kustannuksia saatiin alennettua ja palvelut turvattua. Kulutuksen vähentämistä tavoiteltiin kaupungin kaikissa soveltuvissa toimitiloissa, suurissa kulutuskohteissa sekä yleisillä alueilla.

Ulkomaalaisomisteisten yritysten merkitys kasvussa Helsingin seudulla – muodostavat yli neljäsosan alueen kokonaisliikevaihdosta27.3.2023 11:01:33 EEST | Tiedote

Ulkomaalaisomisteisten yritysten taloudellinen painoarvo on huomattava, vaikka niiden määrä koko yrityskentästä on vain muutamia prosentteja. Vuonna 2021 neljäsosa Helsingin seudun yrityssektorin työvoimasta työskenteli ulkomaalaisomisteisissa yrityksissä. Koko Suomen ulkomaalaisomisteisista yrityksistä noin 41 prosenttia toimii Helsingissä ja noin 71 prosenttia Helsingin seudulla. Tiedot selviävät tuoreesta Helsingin kaupunginkanslian tutkimusjulkaisusta Ulkomaalaisomisteiset yritykset Helsingin seudulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme