Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pasilansillan työmaan vuoksi liikenteessä poikkeusjärjestelyitä

Jaa

Pasilansillan uuden joukkoliikenneterminaalin työmaa aiheuttaa liikenteessä poikkeusjärjestelyitä 3.6.2019 alkaen. Raitiolinjat 2 ja 7 siirtyvät Pasilassa poikkeusreiteille ja autoliikenne ohjataan Pasilansillan uudelle levennykselle. Poikkeusjärjestelyt kestävät koko kesän ajan.

Pasilansillan liikennejärjestelyt muuttuvat.
Pasilansillan liikennejärjestelyt muuttuvat.

Raitiolinjat 2 ja 7 eivät kulje Länsi-Pasilaan 3.6 –11.8. välisenä aikana, vaan siirtyvät poikkeusreiteille. Linja 2 ajaa Meilahteen Kuusitien päätesilmukkaan ja linja 7 päättyy Itä-Pasilaan. Rataosuudella Kansaneläkelaitokselta Pasilaan raitiovaunua korvaa bussi 2X.

Raitiolinjojen 2 ja 7 poikkeusreitit sekä bussin 2X reitti löytyvät HSL:n liikennetiedotteesta

Lisäksi 29.7.–11.8. linjat 7 ja 9 jättävät kiskotöiden vuoksi ajamatta Pasilan asemalle. Tästä muutoksesta tiedotetaan tarkemmin kesän kuluessa.

Autoilijat kaistojen kanssa tarkkana

Työmaalla on vaikutusta myös autoliikenteeseen, sillä Pasilansillan ja Ratapihantien risteyksessä kaistat vaihtavat paikkaa. Uudet kaistajärjestelyt on merkitty selkeästi ajoratamaalauksilla. Kaistojen määrä pysyy pääosin ennallaan.

Liikennejärjestelyjen taustalla on uuden joukkoliikenneterminaalin työmaa.

”Pasilansillalla rakennetaan uutta joukkoliikenneterminaalia kiihtyvään tahtiin. Kesän aikana Pasilan joukkoliikenneterminaalin kohdalta vanhat kiskot puretaan, korjataan vanha siltakansi ja asennetaan uudet kiskot”, kuvailee projektipäällikkö Juuso Luoto tulevan kesän töitä.

Raitiovaunukatkon aikana Pasilankadulle tehdään vesijohdon ja kaukolämmön alitukset Kyllikinportin kohdalle, mikä aiheuttaa osaltaan haittaa autoliikenteelle. Autoilijoiden kannattaakin välttää Pasilan aluetta koko kesän ajan, mikäli vaihtoehtoiset reitit ovat mahdollisia.

Pasilansillan joukkoliikenneterminaali otetaan käyttöön lokakuun 2019 lopulla. Rakennustöiden valmistuttua uusi risteysalue ja joukkoliikenneterminaali palvelevat alueen liikennevirtoja paremmin koko kehittyvän Pasilan alueella.

Pasila kasvaa elinvoimaiseksi keskukseksi

Keski-Pasilan uudistuminen on osa laajamittaista Pasilan uudistamista, jossa Helsingin keskusta laajenee Pasilaan. Tulevina vuosina Pasila kehittyy huomattavan lisärakentamisen ja liikennehankkeiden ansiosta entistä merkittävämmäksi ja elinvoimaisemmaksi keskukseksi. Uudessa Pasilassa tehdään töitä, asutaan ja vietetään vapaa-aikaa. Pasilassa on nyt 23 000 työpaikkaa ja 10 000 asukasta, vuonna 2040 50 000 työpaikkaa ja 30 000 asukasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikennejärjestelyt ja työmaa
Projektipäällikkö
Juuso Luoto
kaupunkiympäristön toimiala
09 310 39954
juuso.luoto@hel.fi

Työmaainsinööri
Mikko Ratia
GRK Infra OY
040 723 0670
mikko.ratia@grk.fi

Joukkoliikenne
Viestinnän asiantuntija
Johannes Laitila
Helsingin seudun liikenne HSL
040 528 2976
johannes.laitila@hsl.fi

Pasilan aluerakentamisprojekti
Projektinjohtaja
Päivi Ahlroos
Helsingin kaupunginkanslia
09 310 23661
paivi.ahlroos@hel.fi

Kuvat

Pasilansillan liikennejärjestelyt muuttuvat.
Pasilansillan liikennejärjestelyt muuttuvat.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 4.6.20204.6.2020 19:54:40 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 4.6.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 24.6.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme