Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pasilassa jatketaan katutöitä Ratapihantien ja Asemapäällikönkadun risteyksessä

Jaa

Pasilansillan joukkoliikenneterminaalin rakennustyöt jatkuvat. Pasilansillan itäpuolella, Asemapäällikönkadun ja Ratapihantien risteyksessä alkaa liikennettä haittaava katutyö, jonka yhteydessä raitiovaunukiskojen paikkaa muutetaan ja kiskot uusitaan. Työt alkavat 29.7. raitiovaunuliikenteen siirtyessä poikkeusreitille, ja ne jatkuvat lokakuuhun saakka.

Liikennejärjestelyt 2.–5.8. Kuva: Kalle Järvenpää
Liikennejärjestelyt 2.–5.8. Kuva: Kalle Järvenpää

Eniten työt vaikuttavat liikkumiseen perjantai-illasta 2.8. kello 18 alkaen maanantaiaamuun 5.8. kello kuuteen saakka. Tuolloin Asemapäällikönkadun ja Ratapihantien ylittävä suojatie on poissa käytöstä. Jalankulku ja pyöräily ohjataan Ratavartijankadun kohdalta Asemapäällikönkadun yli. Autoilijoiden on syytä varautua muutoksiin, sillä ajokaistojen määrää on pakko vähentää huomattavasti.

Raitiovaunut alkavat kulkea risteyksessä jälleen 12.8.

Rakennustyöt jatkuvat Ratapihatien ja Asemapäällikönkadun risteyksessä lokakuuhun saakka ja haittaavat liikennettä jossain määrin. Risteysalue valmistuu Pasilansillan joukkoliikenneterminaalin avautuessa lokakuun lopussa.

Pasilansillan ja Keski-Pasilan liikenne sujuvoituu huomattavasti lokakuussa. Tuolloin uudet katuyhteydet eli Teollisuuskadun tunneli Veturitielle, Veturitie Triplan kohdalla sekä Firdonkatu otetaan käyttöön.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Juuso Luoto
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39954
etunimi.sukunimi@hel.fi

Työmaainsinööri (26.7. loma)
Mikko Ratia
GRK Infra OY
puh. 040 723 0670
mikko.ratia@grk.fi

Kuvat

Liikennejärjestelyt 2.–5.8. Kuva: Kalle Järvenpää
Liikennejärjestelyt 2.–5.8. Kuva: Kalle Järvenpää
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 13.9.20113.9.2019 15:38:31 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-09-13_Ylja_13_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.9.2019. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme