Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pasilassa jatketaan katutöitä Ratapihantien ja Asemapäällikönkadun risteyksessä

Jaa

Pasilansillan joukkoliikenneterminaalin rakennustyöt jatkuvat. Pasilansillan itäpuolella, Asemapäällikönkadun ja Ratapihantien risteyksessä alkaa liikennettä haittaava katutyö, jonka yhteydessä raitiovaunukiskojen paikkaa muutetaan ja kiskot uusitaan. Työt alkavat 29.7. raitiovaunuliikenteen siirtyessä poikkeusreitille, ja ne jatkuvat lokakuuhun saakka.

Liikennejärjestelyt 2.–5.8. Kuva: Kalle Järvenpää
Liikennejärjestelyt 2.–5.8. Kuva: Kalle Järvenpää

Eniten työt vaikuttavat liikkumiseen perjantai-illasta 2.8. kello 18 alkaen maanantaiaamuun 5.8. kello kuuteen saakka. Tuolloin Asemapäällikönkadun ja Ratapihantien ylittävä suojatie on poissa käytöstä. Jalankulku ja pyöräily ohjataan Ratavartijankadun kohdalta Asemapäällikönkadun yli. Autoilijoiden on syytä varautua muutoksiin, sillä ajokaistojen määrää on pakko vähentää huomattavasti.

Raitiovaunut alkavat kulkea risteyksessä jälleen 12.8.

Rakennustyöt jatkuvat Ratapihatien ja Asemapäällikönkadun risteyksessä lokakuuhun saakka ja haittaavat liikennettä jossain määrin. Risteysalue valmistuu Pasilansillan joukkoliikenneterminaalin avautuessa lokakuun lopussa.

Pasilansillan ja Keski-Pasilan liikenne sujuvoituu huomattavasti lokakuussa. Tuolloin uudet katuyhteydet eli Teollisuuskadun tunneli Veturitielle, Veturitie Triplan kohdalla sekä Firdonkatu otetaan käyttöön.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Juuso Luoto
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39954
etunimi.sukunimi@hel.fi

Työmaainsinööri (26.7. loma)
Mikko Ratia
GRK Infra OY
puh. 040 723 0670
mikko.ratia@grk.fi

Kuvat

Liikennejärjestelyt 2.–5.8. Kuva: Kalle Järvenpää
Liikennejärjestelyt 2.–5.8. Kuva: Kalle Järvenpää
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 28.5.202028.5.2020 17:47:49 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 28.5.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 11.6.2020.

Helsingin maanalaisen yleiskaavan luonnos kommentoitavana verkossa28.5.2020 12:16:20 EESTTiedote

Millaisiin tarkoituksiin Helsingin kallioperää kannattaa hyödyntää? Miten maanalaisia kävely-ympäristöjä pitäisi kehittää? Entä millaisin periaattein ohjataan maalämpökaivojen rakentamista tulevaisuudessa? Esimerkiksi tällaisiin kysymyksiin voi nyt ottaa kantaa, kun Helsingin maanalaisen yleiskaavan luonnos on kommentoitavana 26. kesäkuuta asti kaupungin verkkosivuilla osoitteessa kerrokantasi.hel.fi.

Helsinki kokeilee uutta toimintamallia katutöiden nopeuttamiseksi27.5.2020 09:50:00 EESTTiedote

Helsinki alkaa kokeilla uutta toimintamallia kantakaupungin katusaneerauksissa tänä vuonna. Tarkoituksena on nopeuttaa katuhankkeiden kestoa ja vähentää niiden aiheuttamia haittoja. Uusi Helsinki-malli on jatkoa Aalto-yliopiston tutkimushankkeelle, joka on osa pormestari Jan Vapaavuoren vuonna 2019 käynnistämää, katutöiden haittojen vähentämiseen tähtäävää hankekokonaisuutta. Tutkimusta johti professori Olli Seppänen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme