HUS

Patienter som kommer till HUS för vård tillfrågas om vaccination under epidemiperioden

Dela

Från och med 7 december kommer man att fråga patienter som kommer till HUS för vård och undersökningar om de har tagit influensa- och coronavirusvaccin. Frågor om vaccin och registrering av uppgifter ingår i HUS patientsäkerhetsarbete.

"I kallelsebrevet rekommenderar vi både influensavaccin och coronavirusvaccin för alla patienter som kommer för vård och undersökningar. Genom att ta dessa vaccin skyddar patienten sig själv, sin närmaste krets, andra patienter och vår personal", berättar biträdande överläkare Eeva Ruotsalainen.

Registreringen av vaccinationsuppgifterna blir snabbare om patienten har antecknat tidpunkterna då han eller hon har fått coronavirus- och influensavaccin. Att vara ovaccinerad påverkar inte patientens vård. Patienter som ännu inte har tagit vaccin informeras om var och när de kan fås. Kommunerna ger både influensavaccin och coronavirusvaccin. Dessutom kan influensavaccin även fås vid vissa av HUS sjukhus patientvaccinationsplatser och på vissa avdelningar i återhämtningsskedet.

"Avdelningsepidemier orsakar mycket oro, extra arbete och försvårar vården av andra patienter, eftersom verksamheten måste begränsas på den enhet där smitta och exponering har konstaterats. Att betona vikten av vaccinationer hos patienter som kommer för vård är ett sätt att göra sjukhusmiljön trygg för patienterna och personalen", säger Ruotslainen.

För mer information: 

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst 

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum