Raide-Jokeri

PATTERIMÄEN VIIVÄSTYKSESTÄ YLI KOLMEN MILJOONAN KUSTANNUS

Jaa

Viiveestä aiheutuneet kustannukset koostuvat projektin suunnittelussa, rakentamisessa ja hallinnossa tehdystä ylimääräisestä työstä. Työt ja aikataulut jouduttiin suunnittelemaan useita kertoja uudestaan, jotta pikaraitiotie valmistuu aikataulussa.

Rakenteilla olevaa sepelirataa Patterimäen puiston länsipuolella. Kuva: Raide-Jokeri
Rakenteilla olevaa sepelirataa Patterimäen puiston länsipuolella. Kuva: Raide-Jokeri

Raide-Jokerin rakentamisen aloitus Patterimäen puiston osuudella viivästyi noin kahdella vuodella liito-oravien elinalueisiin liittyneiden valitusten vuoksi. Viivästyksestä Raide-Jokeri-projektille aiheutuneet kustannukset ovat suuruudeltaan noin 3,2 miljoonaa euroa. Kustannus kohdistuu Helsingin kaupungin hankeosaan.

Valitusten vuoksi Patterimäen puiston alittavaa tunnelia alettiin louhia Takkatieltä alkavan hiekkasiilon ajotunnelin kautta, mikä oli työtapana huomattavasti kalliimpi kuin alkuperäisen suunnitelman mukainen tapa louhia tunneli suuaukkojen kautta.

”Luontoarvojen huomioiminen rakentamisessa on tärkeää, samoin kuin demokraattiseen päätöksentekoon kuuluva valitusoikeus. Toivommekin, että mahdolliset kannanotot tehtäisiin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa”, kommentoi tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski.

Raide-Jokerin rakennustyöt Patterimäen puistossa ovat edenneet ratatöihin. Tunnelin betoniset suuaukot maisemoidaan ympäristöön sopiviksi kevään ja kesän 2022 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Rakenteilla olevaa sepelirataa Patterimäen puiston länsipuolella. Kuva: Raide-Jokeri
Rakenteilla olevaa sepelirataa Patterimäen puiston länsipuolella. Kuva: Raide-Jokeri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Raide-Jokeri
Raide-Jokeri
Valimotie 1
00380 Helsinki

https://raidejokeri.info/

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinjan 550. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raide-Jokeri

Vuoden GeoTeko-palkinto Raide-Jokerin Viikinkaaren tehopaalutukselle5.11.2021 07:25:00 EET | Tiedote

Vuoden 2021 GeoTeko-palkinto myönnettiin Raide-Jokerin Viikinkaaren tehopaalutukselle. Valinnan perusteina mainittiin tehopaalutuksen suunnittelun edustavan yhteistoiminnallisuutta parhaimmillaan. Tehopaalutuksen työmenetelmä suunniteltiin Viikin kampusalueen toimijoiden ehdoilla herkkien tutkimuslaitteiden toiminta huomioiden. Kuuden työvuoron aikana paalutettiin yhtäjaksoisesti 12–22 tuntia kerrallaan.

Espoossa pikaraitiotien raiteet valmiina Keilaniemestä Vermoon1.10.2021 09:29:12 EEST | Tiedote

Raide-Jokeri-projektin Espoon osuuden raiteet ovat valmiina päätepysäkkiä lukuun ottamatta. Yhtenäistä kaksoisraidetta on nyt Keilaniemestä Leppävaaran kautta Helsingin rajalle saakka. Valtaosa Raide-Jokerin Espoon osuuden töistä valmistuu vuoden 2021 aikana. Kaikista Raide-Jokerin rakennustöistä on syyskuun 2021 lopussa valmiina 71,5 prosenttia, ja kaksoisraidetta on asennettu 19,7 kilometriä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme