Paulig Group

Paulig Group förvärvar Risenta

Dela

Pressmeddelande 6.2.2015. Intresset för god och hälsosam mat är en av de snabbast växande konsumenttrenderna. Paulig Group utvidgar sin verksamhet till den här kategorin genom att förvärva Risenta AB.

Risenta är ett entreprenörsbolag med Sverige som hemmamarknad. Bolaget grundades redan 1940 och affärsidén är att erbjuda god och hälsosam mat till personer som vill äta och leva hälsosamt. Under de senaste sex åren har företagets omsättning mer än fördubblats och år 2014 omsatte företaget 281 miljoner kronor (30 miljoner euro).

”Vi är väldigt imponerade över det fina arbete som Risentas ägare och medarbetare har gjort genom åren. Att företagets ledning redan länge har sett möjligheterna i kategorin för hälsosam mat visar på en sann pionjärsanda som är starkt närvarande i företagets verksamhet. Vi är glada över att hälsa Risenta välkommen till Paulig Group”, säger koncernchef Jaana Tuominen.

Stark tillväxt

Risenta är idag marknadsledande producent av hälsosamma baslivsmedel i Sverige och verksamheten har utvecklats snabbt under de senaste åren. Företagets produkter säljs även i Finland. Över 30 procent av den totala försäljningen försäljning består av produkter som lanserats mellan åren 2010-2014.

Paulig Groups verksamhet omfattar idag kaffe, kryddor och matkoncept från olika håll i världen. I centrum för all verksamhet står den goda smaken och en nyfikenhet på nya smaker. Till koncernens starka varumärken hör Santa Maria (kryddor och matkoncept) och Paulig (kaffe). Företaget grundades av Gustav Paulig i Helsingfors, Finland år 1876. Koncernen är än idag familjeägd och huvudkontoret ligger i Helsingfors. Koncernen har verksamhet i 15 länder i Europa och företagets produkter säljs i mer än 40 länder.

Att Risenta blir en del av Paulig Group medför inga personalförändringar. De 34 anställda inom Risenta AB övergår i Paulig Groups tjänst. Varumärket Risenta står kvar på produkterna. Företagets nuvarande VD och huvudägare, Alex Tengvall, fortsätter att leda verksamheten som en självständig enhet och han rapporterar till koncernchef Jaana Tuominen.

”Vi hade egentligen ingen tanke på att sälja Risenta och det var inget lätt beslut. Men då vi fick frågan av Paulig Group insåg vi att det här är en ypperlig möjlighet för företaget att utvecklas vidare. För oss var det viktigt att Paulig-koncernen är familjeägt smakfokuserat företag, som har ett långsiktigt sätt att driva verksamheten på”, säger Alex Tengvall.

Företagsköpet förväntas träda i kraft den 28.2.2015. Parterna har beslutat att köpesumman inte offentliggörs.

Tilläggsuppgifter:

Jaana Tuominen, koncernchef, Paulig Group
tfn: +358 9 3198 330

Alex Tengvall, VD, Risenta
tfn: +46 703 955 483

Jonas Engwall, styrelseordförande, Risenta
tfn: +46 708 720 164

Information:
Anita Laxén, kommunikationsdirektör, Paulig Group
tfn: +358 40 770 0873, anita.laxen(at)paulig.com

Paulig Group är ett internationellt familjeägt företag i livsmedelsbranschen.  Koncernen har fyra divisioner: Kaffe, Världens Mat & Kryddor, Snack Food och Industrikryddor. Till Paulig-koncernens starka varumärken hör bland annat Paulig och Santa Maria. Koncernen har närmare 2 000 anställda i femton olika länder. År 2013 var omsättningen 850 miljoner euro. www.pauliggroup.com

Risenta är ett svenskt företag som idag är marknadsledande producent av hälsosamma baslivsmedel i Sverige. Företaget erbjuder ett heltäckande sortiment av basvaror som frön och kärnor, müsli och granola, specialmjöl, flingor och gryn, ris, bönor och linser, mellanmålsprodukter samt bönpasta, torkad frukt och nötter. Risenta grundades 1940 och drivs idag av tredje generationens ägare. Sedan 2005 finns huvudkontor och lager i Sollentuna, Stockholm. www.risenta.se

Bilder

Musli
Musli
Ladda ned bild
Krossat Bovete
Krossat Bovete
Ladda ned bild
Chiafrön
Chiafrön
Ladda ned bild

Länkar

Om

Paulig Group
Paulig Group
Satamakaari 20
00981 HELSINKI

Tel +358(0)9 319 81http://www.pauliggroup.com

Följ Paulig Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Paulig Group