Maahanmuuttovirasto

Pauliina Helminen ny direktör för tillstånds- och medborgarskapsenheten

Dela

Migrationsverket har utnämnt juris magister Pauliina Helminen till ny direktör för tillstånds- och medborgarskapsenheten. Hon tillträder tjänsten den 1 februari 2021.

Helminen har mångsidig arbetserfarenhet av migrationsförvaltningen. Hon arbetar för närvarande vid verket som direktör för ansvarsområdet vid tillstånds- och medborgarskapsenheten. Helminen har arbetat med olika uppgifter vid Migrationsverket sedan 2000.

– Jag är verkligen entusiastisk över den nya uppgiften och dess mångsidiga utmaningar. De mål som ställts upp för enheten under de närmaste åren är tuffa och jag anser det viktigt att hela personalen tillsammans stävar efter att uppnå dem. Jag vill bidra till att vår verksamhet är så smidig, kundorienterad och högklassig som möjligt, säger Helminen.

Tillstånds- och medborgarskapsenheten behandlar bland annat ansökningar om uppehållstillstånd för personer som flyttar till Finland på grund av arbete, studier eller familj samt ansökningar om medborgarskap och ansvarar för legaliseringen av EU-medborgares och deras familjemedlemmars vistelse. Dessutom finns det nio serviceställen runtom i Finland som är en del av enheten. År 2021 arbetar cirka 390 personer vid enheten.

I utvecklingen av tillstånds- och medborgarskapsenhetens verksamhet betonas i synnerhet betydelsen av automatisering och genomförandet av relaterade reformer. Migrationsverkets centrala mål är att före 2023 uppnå en handläggningstid på en månad för uppehållstillstånd på grund av arbete samt under 2021 en handläggningstid på två veckor för tillstånd för specialister, startup-företagare och deras familjemedlemmar.

Nyckelord

Kontakter

Intervjuförfrågningar: Migrationsverkets kommunikation, e-post: media@migri.fi, tfn 0295 433 037

Länkar

Om

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Migrationsverket är en beslutsfattande organisation i immigrations-, asyl-, flykting- och medborgarskapsärenden och upprätthåller systemet för mottagande.

Följ Maahanmuuttovirasto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Maahanmuuttovirasto

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum