Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pausen i vuxnas hobbymotionerande i grupp fortgår till och med 6.2, simhallen hålls öppen

Dela

Gruppmotionsverksamheten för vuxna i de lokaler för inomhusmotionerande som Vasa stad administrerar håller paus till och med 6.2.

Stängningen beror på ett beslut som Regionförvaltningsverket för Västra och Inre Finland har fattat 19.1 samt på en riktlinje från Österbottens coronasamordningsgrupp.

Med vuxna avses de som är födda år 2002 eller tidigare. I praktiken innebär beslutet att alla motions- och idrottsträningar för personer över 18 år inhiberas till och med 6.2 i de lokaler för motion inomhus som Vasa stad administrerar. Sådana är idrottscentret, idrottshallen, Silverias motionsrum, skyddsrummet i Orrnäs, skolornas gymnastiksalar och simhallen.

– Simhallen hålls öppen för allmänheten i enlighet med regionförvaltningsverkets beslut. Endast vattenmotionsgrupperna för vuxna i simhallens utrymmen har inhiberats, berättar chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen.

Också den gruppmotionsverksamhet för vuxna som idrottsservicen ordnar, vattengympan i simhallen och familjemotionen håller paus till och med 6.2.

Motionshobbyerna för personer under 18 år fortgår utan begränsningar

Motionshobbyerna och föreningsverksamheten för personer under 18 år fortgår i enlighet med regionförvaltningsverkets beslut utan begränsningar. I föreningsverksamheten är det viktigt att följa träningstidtabellerna och sörja för att säkerhetsavstånden hålls och munskydd används i omklädningsrummen.

– Det är viktigt att man kommer till lokalerna och avlägsnar sig därifrån enligt vad som överenskommits. Föreningens ansvarsperson ser till att grupperna inte blandas, och att det i omklädningsrummen inte samtidigt finns personer som hör till olika grupper, konstaterar Lehtonen. 

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Välkommen på evenemanget vid Alkula gård – som stöd för planläggningen samlas information in av områdets användare16.5.2022 16:46:15 EEST | Tiedote

Planläggningen ordnar i samarbete med Alkulas 4H-förening, Gamla Vasa förening och guiderna vid Korsholm och Vasa ett publikevenemang vid Alkula gård måndagen 23.5 kl. 17-19. Vid evenemanget presenteras målen för planläggningen som börjar senare i år för området vid Alkula, vi bekantar oss tillsammans med gården och dess omgivning, samt samlar information av områdets användare som stöd för planläggningen.

Tervetuloa yleisötilaisuuteen Alkulan tilalle 23.5. – alueen käyttäjiltä kerätään tietoa kaavoituksen tueksi16.5.2022 16:43:31 EEST | Tiedote

Kaavoitus järjestää yhdessä Alkulan 4H-yhdistyksen, Vanha Vaasa -yhdistyksen ja Vaasa-Mustasaari -oppaiden kanssa yleisötilaisuuden Alkulan tilalla maanantaina 23.5. klo 17-19. Tilaisuudessa esitellään myöhemmin tänä vuonna alkavan kaavoituksen tavoitteita Alkulan ympäristössä, tutustutaan yhdessä tilaan ja sen ympäristöön, sekä kerätään tietoa alueen käyttäjiltä kaavoituksen tueksi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum