Osuuskauppa PeeÄssä

PeeÄssä leikkasi ilmastopäästöjään lähes 70 prosenttia

Jaa

Osuuskauppa PeeÄssä on pudottanut oman toimintansa hiilipäästöjä vuodesta 2015 vuoden 2020 loppuun jo 64 prosenttia.

PeeÄssän oma toiminta tuotti viime vuonna yhteensä 5 399 tonnia hiilidioksidia. Määrä oli 27 prosenttia pienempi kuin vuonna 2019 ja 64 prosenttia pienempi kuin 2015. Hiilipäästöjen nopean pudotuksen keskeisin tekijä on ollut siirtyminen käyttämään pelkästään uusiutuvaa sähköä. PeeÄssän käyttämästä sähköstä 100 % on uusiutuvaa energiaa. Jo 14 PeeÄssän toimipaikan katolla on aurinkovoimala. Yhteensä aurinkopaneeleja on yli 6 000. Lisäksi käytetään tuulienergiaa.

Myös energiatehokkuuden parantamisella on iso vaikutus päästöjen vähentämiseen. Energiatehokkuusinvestointeja on tehty esimerkiksi kylmälaitteisiin. Ovelliset kylmäkaapit säästävät energiaa 30 % avokaappeihin verrattuna. Kylmäkoneista tuleva hukkalämpöä puolestaan kerätään talteen ja käytetään uudestaan toimipaikan lämmittämiseen. Energian käyttöä on tehostettu myös vaihtamalla valaistuksia ledeihin.

Toimipaikkaverkoston uudistamisella on myös vaikutusta energiatehokkuuteen. Uudet myymälät ovat huomattavasti vanhoja energiatehokkaampia. Uusi yksikkö säästää energiaa 30-40 % vanhaan verrattuna.

Vuosia tehty työ alkaa nyt konkreettisesti näkyä. Suunta ja vauhti on erinomainen. Mennyt lämmin kesä aiheutti omat haasteensa myös sähkönkulutukselle, mutta aurinkopaneelien tuottamalla energialla saatiin madallettua sähkön kulutuspiikkiä, PeeÄssän vähittäiskaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen kertoo

Aurinkovoimaloiden asennukset, energiatehokkuusinvestoinnit ja hotellien saamat kestävän matkailun tunnukset ovat käytännön toimenpiteitä, joilla etenemme kohti ilmastotavoitteita.

S-ryhmä julkisti keväällä 2020 yhteiset kunnianhimoiset ilmastotavoitteensa, joiden mukaan se on oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuonna 2025. Tuolloin ryhmä siis poistaa ilmasta enemmän hiiltä kuin sitä sinne tuottaa.

Omien ilmastotoimiensa lisäksi PeeÄssä ja S-ryhmä ovat haastaneet tavarantoimittajansa mukaan Iso juttu -kampanjaan, jossa on tarkoitus vähentää hiilipäästöjä yhteensä miljoona tonnia. Mukaan on lähtenyt jo yli sata yritystä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa PeeÄssä
Osuuskauppa PeeÄssä
Savilahdentie 10
70700 Kuopio

http://peeassa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa PeeÄssä

Uusi Sale Särkiniemi on avattu19.11.2021 10:46:33 EET | Tiedote

Uusi Sale Särkiniemi on avattu Kuopiossa 18.11.2021. Myymälä on energiaa ja ympäristöä säästävä nykyaikainen lähikauppa. Ostamisen helppouteen on kiinnitetty erityisen paljon huomiota. Avara ja nykyaikainen myymälä tarjoaa nopeaa ja vaivatonta asiointia. Itsepalvelukassat normaalin kassapalvelun lisänä, kattava, särkiniemeläisten ostotottumuksien mukaan räätälöity valikoima jokapäiväisiin tarpeisiin sekä tuttu, ystävällinen henkilökunta toivottamassa entiset ja uudet asiakkaat tervetulleiksi särkiniemeläisten omaan kauppaan. Maalämpö, aurinkoenergia ja ympäristöystävällinen kylmätekniikka sekä ovelliset kylmäkaapit ja LED-valaistus ovat esimerkkejä Salen ympäristöystävällisistä ratkaisuista. Uuden Salen kokonaisenergiankulutus on alle puolet verrattuna entiseen myymälään. Rakentamisesta vastasi pääurakoitsija Heinäveden Rakennus ja Saneeraus Oy.

ABC CarWash Savilahti on avattu8.11.2021 10:53:30 EET | Tiedote

Uusi autonpesupaikka ABC Carwash Savilahti on avattu Kuopion Prisman viereen. ABC Carwash Savilahdessa on kaksi pesukaistaa, jotka ovat käytössä ympäri vuorokauden. Pesut soveltuvat henkilö- ja pakettiautoille, joiden korkeus on max. 2,80 m ja leveys max 2,50 m. ABC Carwash Savilahti on ehdoton oman alansa ympäristövastuullisuuden edelläkävijä. Pesu on ensimmäinen henkilö- ja pakettiautojen pesupiste Suomessa, jossa tämänkaltainen vedenkierrätysjärjestelmä on käytössä. Pesuun tulee Kärcher Oy:n toimittamat vedenkierrätyslaitteistot, joiden ansiosta pesujen vedenkulutus voidaan minimoida. Vedenkierrätyslaitteiston ja bioreaktorin tuomia etuja ovat muun muassa 100 % jäteveden puhdistus, jopa 85 %:n vedenkierrätysaste, kierrätysveden hajuttomuus, kierrätysveden hyvä laatu, ja todellisen jäteveden laadun paraneminen hiilivetyjen ja raskasmetallien bioreaktorissa tapahtuvan neutraloinnin ansiosta. Ympäristöystävällisyys on huomioitu myös sähkönkulutuksessa. Uudet pesukoneet saavat sähkönsä

Tapio Kankaanpää jää eläkkeelle23.9.2021 13:59:24 EEST | Tiedote

Toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää jää eläkkeelle kevättalvella 2022. Uuden toimitusjohtajan haku on käynnistetty ja valinta tullaan tekemään viimeistään alkuvuodesta 2022. - Matka PeeÄssässä alkoi elokuussa 1995, kun tulin toimialajohtajaksi. Siitä lähtien olen ollut johtoryhmän jäsen ja osallistunut hallitustyöskentelyyn. Vuodesta 2005 asti olen toiminut toimitusjohtajana ja mielestäni nyt on korkea aika vaihtaa osuuskaupan luotsia. Edessä on vielä monta työntäyteistä kuukautta, joiden aikana työ jatkuu normaalisti, toteaa toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää. Toimitusjohtajan hakua valmistelee PeeÄssän hallintoneuvoston nimeämisvaliokunta, jota johtaa hallintoneuvoston puheenjohtaja Mervi Vidgrén. Uuden toimitusjohtajan nimityksen tekee PeeÄssän hallintoneuvosto. - Uskon, että PeeÄssän toimitusjohtajan paikka kiinnostaa hakijoita. Toimitusjohtaja vastaa PeeÄssän liiketoiminnan kokonaisvaltaisesta johtamisesta. Olemme mielenkiintoinen palveluyritys, joka tuottaa palveluja ja etuja asiakaso

Rimmaamot Kuopion ja Varkauden Prismalle23.9.2021 08:39:11 EEST | Tiedote

Asiakasomistajien palvelutarjontaa laajennetaan lokakuun alussa, kun Osuuskauppa PeeÄssä avaa uudet Rimmaamo -nimiset parturi-kampaamot Kuopion ja Varkauden Prismoihin. - Hiusalan palveluita on asiakasomistajien paljon käyttämä ja meille toivoma palvelualue, johon haluamme tuottaa asiakasomistajille enemmän palvelua. Näillä yksiköillä vastaamme asiakasomistajien kysyntään ja ne täydentävät hyvin Sokoksen Hyvä Olon, Parturi-Kampaamo Rastin ja Varkauden Emotionin palveluita., kertoo toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen. Kampaamot tulevat toimimaan ilman ajanvarausta. Prismojen yhteyteen avattavissa parturi-kampaamoissa on helppo asioida kauppaostosten yhteydessä. - Rimmaamo on parturi-kampaamo, joka toimii ilman ajanvarausta. Kauppareissun yhteydessä voi poiketa vaikkapa leikkauttamaan hiukset, kestovärjäyttämään kulmat tai föönauttamaan sateen kasteleman tukan edustuskuntoon. Rimmaamossa keskitytään 15–45 minuuttia kestäviin palveluihin. Haluamme tarjota asiakkaillemme hetken rentoutusta

Ympäristöystävällinen ABC Carwash Kuopion Prismalle17.9.2021 09:28:42 EEST | Tiedote

Osuuskauppa PeeÄssä avaa lokakuun lopussa uuden ABC Carwashin Kuopion Prisman viereen. ABC Carwash Savilahdessa tulee olemaan kaksi pesukaistainen. Pesut soveltuvat henkilö- ja pakettiautoille, joiden korkeus on max. 2,80 m ja leveys max 2,50 m. ABC Carwash Savilahti tulee olemaan ehdoton oman alansa ympäristövastuullisuuden edelläkävijä. Pesu on ensimmäinen henkilö- ja pakettiautojen pesupiste Suomessa, jossa tämänkaltainen vedenkierrätysjärjestelmä on käytössä. Pesuun tulee Kärcher Oyn toimittamat vedenkierrätyslaitteistot, joiden ansiosta pesujen vedenkulutus voidaan minimoida. Vedenkierrätyslaitteiston ja bioreaktorin tuomia etuja ovat muun muassa 100% jäteveden puhdistus, jopa 98% vedenkierrätysaste,kierrätysveden hajuttomuus, kierrätysveden hyvä laatu,ja todellisen jäteveden laadun paraneminen hiilivetyjen ja raskasmetallien bioreaktorissa tapahtuvan neutraloinnin ansiosta. - Ympäristöystävällisyys on huomioitu myös sähkönkulutuksessa. Uudet pesukoneet saavat sähkönsä auringosta,

Tulospalkkaa keskimäärin 645 euroa per henkilö14.9.2021 13:21:47 EEST | Uutinen

Osuuskauppa PeeÄssällä on käytössä tulospalkkakäytäntö, jonka piiriin kuuluvat kaikki peeässäläiset. PeeÄssän henkilöstölle maksettiin vuoden 2021 ensimmäiseltä puolikkaalta tulospalkkoja lähes miljoonaa euroa, joka on keskimäärin 645 euroa per henkilö. - Tulospalkkaa sai nyt 1 535 peeässäläistä. Tulospalkitsemisen lisäksi työntekijät saavat 3–25 prosenttia ostoetua kaikista S-ryhmän toimipaikoista. Lisäksi meillä huolehditaan erilaisin keinoin työntekijöiden työhyvinvoinnista ja työturvallisuudesta. Esimerkiksi tuemme henkilöstön omaehtoista liikuntaa ja hyvinvointia työvirerahalla, joka on 180 euroa per henkilö vuodessa, kertoo henkilöstöjohtaja Suvi Honkanen. Tulospalkitseminen ohjaa työskentelyä kohti työpaikan tavoitteita, jotka on jokaisella toimipaikalle määritelty erikseen. Tulospalkka maksetaan työntekijöille tekemiensä työtuntien perusteella. Tulospalkkaan on oikeutettu sen toimipaikan henkilöstö, jossa tavoitteet on saavutettu asiakastyytyväisyyden, prosessin, henkilöstön se

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme