Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Peggy Bauer Helsingin Kaupunkitilat -yhtiön johtoon – uusi yhtiö vahvistaa Helsinkiä kaupunki- ja ruokakulttuurin kehittäjänä

Jaa

Helsinki haluaa olla vetovoimainen kaupunki, johon kuuluu elävä kaupunki- ja ruokakulttuuri. Tavoitteen saavuttamiseksi Helsinki yhdistää Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n toiminnot uuteen perustettavaan Helsingin Kaupunkitilat-yhtiöön. Yhdistäminen mahdollistaa nykyistä vaikuttavamman ja kaupungin tavoitteita paremmin edistävän kokonaisuuden muodostamisen. Uuden yhtiön toimitusjohtajana aloittaa vuoden 2022 alussa Peggy Bauer.

Teurastamon alue on yksi keskeisimmistä Helsingin Kaupunkilat -yhtiön hallinnoimista alueista. (Jussi Hellsten)
Teurastamon alue on yksi keskeisimmistä Helsingin Kaupunkilat -yhtiön hallinnoimista alueista. (Jussi Hellsten)

”Peggy Bauer on luotsannut Torikortteleiden kehittämistä ja keskustan elinvoimaisuuden kehittämistä jo vuodesta 2012. Viimeisimpänä hän on toiminut Torikortteleiden kauppapaikkajohtajana ja tehnyt vaikutuksen näkemyksellisyydellään ja kyvyillään edistää kaupungin elinvoimaa,” taustoittaa Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Oskala valintapäätöstä.

”Tavoitteenamme on ottaa sekä Tukkutorin että Torikortteleiden vahvuudet vieläkin tehokkaampaan käyttöön ja kehittää toimintaa molempien erityislaatuisuus huomioiden. Innolla odotan, että pääsemme tekemään Helsingistä yhä vetovoimaisempaa ja ihanampaa kaupunkia,” Peggy Bauer tiivistää.

Tukkutorin toiminta käsittää muun muassa Teurastamon, kauppahallit ja torit, Sörnäisten tukkualueen, Vihertukkutorin, Pakastamon sekä pieniä toreja ja aukioita, joilla on myyntitoimintaa. Helsingin Leijona Oy on vastannut puolestaan Helsingin keskustan Torikorttelit-alueen toiminnasta.

Uuden yhtiön tavoite on elävöittää Torikortteleiden ja Tukkutorin ympäristöä

Uuden yhtiön tavoitteena on kasvattaa Helsingin profiilia yhä elinvoimaisemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi kaupungiksi elävöittämällä Torikortteleiden ja Tukkutorin ympäristöä. Lisäksi yhtiö kehittää osaltaan Helsingin kaupunki- ja ruokakulttuuria sekä tori- ja kauppahallitoimintaa.

”Se, mikä tekee kaupungista hauskan ja omaleimaisen, tapahtuu kaupunkilaisten kohdatessa. Meidän tehtävämme onkin mahdollistaa lisää kohtaamisia ja luoda lisää Helsinkiä helsinkiläisille. Kaupunkitilojen tehtäväkenttä on todella laaja: keskustan upeat empire-korttelit, historiaa huokuvat kauppahallit, Teurastamon urbaanimpi kohtaamispaikka sekä koko kaupungin ruokakulttuuria palveleva Tukkutorin alue sekä muut torit. Helsingin Kaupunkitilat Oy:n tavoitteena onkin tulla isommaksi kuin osiensa summa,” Hannu Oskala kertoo.

Kalasatamassa sijaitsevaa Tukkutorin ja Teurastamon aluetta on tarkoitus kehittää perinteisen tukkutoritoiminnan ohella uutta luovaksi urbaanin ravitsemus- ja tapahtumatoiminnan keskukseksi. Lisäksi yhtiö edistää kaupungin kulttuurihistoriallisesti tärkeiden tilojen ja paikkojen aktiivista hyödyntämistä.

Sekä Tukkutorin että Helsingin Leijona Oy:n henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön ns. vanhoina työntekijöinä. Samalla Helsingin kaupunki vuokraa yhtiölle kokonaisuutena Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n aiemmassa toiminnassa käytetyt rakennukset, tilat ja maa-alueet ja tekee yhtiön kanssa erikseen sopimuksen koskien yhtiölle annettavaa kehittämistehtävää kaupungin toimialan sekä elinkeinopoliittisten ja kaupunkistrategian mukaisten tehtävien toteuttamiseksi.

Uuden Helsingin Kaupunkitilat Oy -yhtiön operatiivinen toiminta alkaa 1.1.2022. Uusi yhtiö kuuluu kaupungin konserniohjauksessa pormestarin toimialaan muiden kaupungin elinvoimaisuuteen liittyvien tytäryhteisöjen tavoin. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n toimintojen uudelleenjärjestelyistä ja uuden yhtiön perustamisesta kokouksessaan 16.6.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Helsingin Kaupunkitilat Oy:n tuleva toimitusjohtaja Peggy Bauer, puh. +35840 828 3140, e-mail: peggy.bauer@torikorttelit.fi.

Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Oskala, puh. +35844 530 4712

Viestin välitti:

viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. +35840 334 4801, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Teurastamon alue on yksi keskeisimmistä Helsingin Kaupunkilat -yhtiön hallinnoimista alueista. (Jussi Hellsten)
Teurastamon alue on yksi keskeisimmistä Helsingin Kaupunkilat -yhtiön hallinnoimista alueista. (Jussi Hellsten)
Lataa
Peggy Bauer.
Peggy Bauer.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vajaa puolet Helsingin työpaikoista soveltuu hyvin etätyöhön27.1.2022 09:32:42 EET | Tiedote

Etätyötä tekevien osuus on jo pitkään kasvanut Suomessa, ja koronapandemian vaikutukset ovat vauhdittaneet kasvua entisestään. Kaikkiin ammatteihin etätyö ei kuitenkaan sovellu. Helsingin työpaikoista arviolta 45 prosenttia soveltuu hyvin etätyöhön, ja näitä töitä on erityisen paljon kantakaupungissa ja sen lähiympäristössä. Helsingissä on selvästi enemmän etätyöhön soveltuvia työpaikkoja kuin koko maassa keskimäärin. Kaupunginkanslian uudessa tutkimusartikkelissa Etätyötä jatkossakin – mutta kenelle ja missä? tarkastellaan etätyöhön soveltuvien työpaikkojen määriä ja sijoittumista erityisesti Helsingissä, sekä vertaillaan Helsingin tilannetta muuhun pääkaupunkiseutuun ja suurimpiin kaupunkiseutuihin.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa matalariskisten tilojen rajoituksiin asteittaisia kevennyksiä – kuormitus sosiaali- ja terveydenhuollossa yhä korkealla tasolla25.1.2022 15:00:00 EET | Tiedote

Koronaviruspandemian aiheuttama kuormitus pääkaupunkiseudun sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on pysynyt edelleen korkealla tasolla ja kiireetöntä toimintaa on jouduttu ajamaan laajasti alas. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kuormituksen nousu on kuitenkin pysähtynyt ja kääntynyt pääkaupunkiseudulla laskuun. Tartuntojen korkealla pysyttelevä taso tai tartuntojen lisääntyminen ylikuormittaa sosiaali- ja terveyspalveluja merkittävästi. Voimassa olevat tiukat rajoitukset ovat estäneet aikuisten välisiä pitkäkestoisia kontakteja ja siten todennäköisesti hidastaneet koronataudin leviämistä sekä turvanneet sosiaali- ja terveydenhuollon kantokykyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme