Helsingin yliopisto

Pekka Haavisto keskustelussa poliittisista ja uskonnollisista ääri-ilmiöistä mediayhteiskunnassa

Jaa

Helsingin yliopiston Tiedekulmassa keskustellaan 6. marraskuuta symbolisesta väkivallasta eli poliittisista ja uskonnollisista ääri-ilmiöistä mediayhteiskunnassa. Tilaisuus alkaa klo 17.

Kuva: Magnus Fröderberg/norden.org
Kuva: Magnus Fröderberg/norden.org

Keskustelijoina tilaisuudessa ovat kansanedustaja, kansainvälistä rauhantyötä tehnyt Pekka Haavisto, jihadismin tutkija Atte Kaleva, jolla on omakohtaista kokemusta al Qaida-terroristiverkoston panttivangiksi joutumisesta Jemenissä ja Helsingin Sanomien toimittaja Jukka Huusko. Tilaisuuden alustaa professori Johanna Sumiala ja juontaa yliopistonlehtori, valtiotieteiden tohtori Salli Hakala.

– Globaalin media-ajan tyypillisiä ilmiöitä ovat uskonnolla tai nationalistisella politiikalla perustellut terrori-iskut, väkivallanteot ja vihapuheet, Hakala sanoo.

Tilaisuutta voi seurata myös verkossa suorana lähetyksenä ja jälkikäteen: www.helsinki.fi/unitube

Kaikille avoin tilaisuus on samalla Politiikan ja viestinnän koulutusohjelman Poliittiset ja uskonnolliset ääri-ilmiöt mediayhteiskunnassa– kurssin avaus. Kurssi kuuluu valtiotieteellisessä tiedekunnassa ja Avoimessa yliopistossa vapaasti valittaviin opintoihin myös muille koulutusohjelmille.

Tervetuloa uuteen Tiedekulmaan osoitteessa Yliopistonkatu 4!

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Salli Hakala, puh. 050 319 9485, s-posti salli.hakala@helsinki.fi

http://blogs.helsinki.fi/shakala/

---

Ystävällisin terveisin
Anna Maria Peltonen
tiedeviestinnän asiantuntija
Helsingin yliopisto
puh. 050 406 2047, s-posti maria.peltonen@helsinki.fi

Kuvat

Kuva: Magnus Fröderberg/norden.org
Kuva: Magnus Fröderberg/norden.org
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 33
00014 Helsinki

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Sormenjälkitutkimusten laatu ja asiantuntijuus tärkeä osa rikostutkinnan luotettavia tuloksia15.1.2018 09:09Tiedote

Asiantuntijapalveluiden tuottamiseen käytettävien eri tietojärjestelmien ja tutkimusprosessien digitalisointi, standardit ja laatujärjestelmät, alati kasvava tieteellisten tutkimusten ja niiden tuottamien tulosten soveltamispaineet sekä myös maailmanlaajuinen verkostoituminen ja tietojen vaihtoon liittyvät haasteet tuottavat jatkuvasti uusia osaamisvaatimuksia ja palveluita eri asiantuntija-aloille. Haasteet koskettavat myös Keskusrikospoliisin Rikosteknistä laboratoriota ja siellä työskenteleviä sormenjälkiasiantuntijoita. Rikostekninen laboratorio on jo vuosia kehittänyt toimintaansa kohti yhtenäisiä ja läpinäkyviä toimintamalleja, kriteereitä ja työprosesseja sekä osaamisen pätevyysvaatimuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme