Helsingin yliopisto

Pekka Haavisto keskustelussa poliittisista ja uskonnollisista ääri-ilmiöistä mediayhteiskunnassa

Jaa

Helsingin yliopiston Tiedekulmassa keskustellaan 6. marraskuuta symbolisesta väkivallasta eli poliittisista ja uskonnollisista ääri-ilmiöistä mediayhteiskunnassa. Tilaisuus alkaa klo 17.

Kuva: Magnus Fröderberg/norden.org
Kuva: Magnus Fröderberg/norden.org

Keskustelijoina tilaisuudessa ovat kansanedustaja, kansainvälistä rauhantyötä tehnyt Pekka Haavisto, jihadismin tutkija Atte Kaleva, jolla on omakohtaista kokemusta al Qaida-terroristiverkoston panttivangiksi joutumisesta Jemenissä ja Helsingin Sanomien toimittaja Jukka Huusko. Tilaisuuden alustaa professori Johanna Sumiala ja juontaa yliopistonlehtori, valtiotieteiden tohtori Salli Hakala.

– Globaalin media-ajan tyypillisiä ilmiöitä ovat uskonnolla tai nationalistisella politiikalla perustellut terrori-iskut, väkivallanteot ja vihapuheet, Hakala sanoo.

Tilaisuutta voi seurata myös verkossa suorana lähetyksenä ja jälkikäteen: www.helsinki.fi/unitube

Kaikille avoin tilaisuus on samalla Politiikan ja viestinnän koulutusohjelman Poliittiset ja uskonnolliset ääri-ilmiöt mediayhteiskunnassa– kurssin avaus. Kurssi kuuluu valtiotieteellisessä tiedekunnassa ja Avoimessa yliopistossa vapaasti valittaviin opintoihin myös muille koulutusohjelmille.

Tervetuloa uuteen Tiedekulmaan osoitteessa Yliopistonkatu 4!

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Salli Hakala, puh. 050 319 9485, s-posti salli.hakala@helsinki.fi

http://blogs.helsinki.fi/shakala/

---

Ystävällisin terveisin
Anna Maria Peltonen
tiedeviestinnän asiantuntija
Helsingin yliopisto
puh. 050 406 2047, s-posti maria.peltonen@helsinki.fi

Kuvat

Kuva: Magnus Fröderberg/norden.org
Kuva: Magnus Fröderberg/norden.org
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Väitös: Rahajärjestelmän mullistus toisi huomattavia lisätuloja valtiolle15.10.2018 09:41Tiedote

Pankkien rahanluontioikeuden siirtäminen julkisen vallan vastuulle toisi merkittävää seigniorage-tuloa eli rahan liikkeellelaskusta saatavaa tuloa valtiolle, esimerkiksi Suomessa keskimäärin 6 miljardia euroa vuosittain. Tämä vastaa sisäministeriön, ulkoministeriön, oikeusministeriön ja puolustusministeriön menoja yhteensä. Tiedot ilmenevät Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta.

Kutsu medialle: Miten tieteestä tehdään kansalaisoikeus? Haastekilpailu Wide – Open Source Science 26.–28.10. Helsingin Leipätehtaalla12.10.2018 08:48Tiedote

Vaikka tutkimus rahoitetaan verovaroilla, valtaosa tieteellisistä artikkeleista on tiedekustantamoiden maksumuurien takana. Millaisilla ratkaisuilla tiedettä voidaan avata kansalaisille, päättäjille ja liike-elämälle? Tervetuloa seuraamaan Wide Open Source Science -haastekilpailun avajaistilaisuutta perjantaina 26.10. klo 16.00 Helsingin Leipätehtaalle, jossa on puhumassa Suomen kovimpia avoimen tieteen asiantuntijoita. Tapahtuma on osa Open Access Weekiä eli avoimen tieteen kansainvälistä teemaviikkoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme