Novartis Finland

Pekka Salomaa nimitetty Novartis Finland Oy:n toimitusjohtajaksi

Jaa

Pekka Salomaa on nimitetty lääkeyritys Novartis Finland Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2021 alkaen. ”Hyvä hoito on investointi, joka luo arvoa koko yhteiskunnalle kohdentamalla resursseja tehokkaasti ja parantamalla potilaiden elämänlaatua sekä työ- ja toimintakykyä. Tarvitsemme koko terveysalan ja yhteiskunnan yhteistyötä hyvän hoidon edistämiseksi”, Salomaa sanoo.

Pekka Salomaa
Pekka Salomaa

Salomaa (VT, OKT) on toiminut Novartiksella lakiasianjohtajana tammikuusta 2014 ja jatkaa tässä tehtävässä toimitusjohtajan tehtävän ohella myös jatkossa. Novartiksen toimitusjohtajana aiemmin toiminut Antti Viitanen jatkaa Novartiksella Pohjoismaiden yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana.

”Toimimme kiinteänä osana terveydenhuoltoa ja haluan osaltani jatkaa ja kehittää pitkäjänteistä yhteistyötä, jota jo vahvasti eri toimijoiden kanssa teemme. Etsimme aktiivisesti myös uudenlaisia toimintamalleja mm. yhteistyöstä terveydenhuollon ratkaisuja kehittävien startup-yritysten kanssa”, Salomaa sanoo.

Novartis vie lääketieteen kehitystä eteenpäin

Novartis kehittää uusia hoitovaihtoehtoja sellaisiin sairauksiin, joihin on hoitovaihtoehtoja rajallisesti tai ei lainkaan. Panostamalla tutkimukseen ja kehitykseen Novartis vastaa terveydenhuollon haasteisiin tieteellisten innovaatioiden avulla. Lääketeollisuuden innovaatiot vievät lääketieteen kehitystä eteenpäin.

Tavoitteena on varmistaa, että uusimmat hoitovaihtoehdot ovat mahdollisimman nopeasti myös potilaiden saatavilla Suomessa.

”Hyvä lääkehoito voi säästää terveydenhoitojärjestelmään kohdistuvaa rasitusta ja kustannuksia toisaalla. Lääketieteelliset innovaatiot ovat ennen kaikkea investointeja koko yhteiskunnan sekä potilaiden elämänlaadun ja työ- ja toimintakyvyn eteen. Tarvitsemme yhteiskuntana osaksi hoitovalikoimaa valmisteita lääkkeen elinkaaren eri vaiheista”, Salomaa sanoo.

Yhtenä maailman johtavista lääkeyrityksistä Novartiksen tuotevalikoima ulottuu aina rinnakkaisvalmisteista uusiin innovatiivisiin lääkehoitoihin ja geenihoitoihin.

Lisätietoja:

Pekka Salomaa, toimitusjohtaja, Novartis Finland Oy, p. 040 529 1548, pekka.salomaa@novartis.com, https://www.linkedin.com/in/pekka-salomaa/  

Liisa Wilkman, viestintäjohtaja, Novartis Finland Oy, p. 040 745 7007, 
liisa.wilkman@novartis.com

Osoitelähde: Terveystoimittajat ry

Yhteyshenkilöt

Liisa Wilkman, viestintäjohtaja
p. 040 745 7007
liisa.wilkman@novartis.com

Kuvat

Pekka Salomaa
Pekka Salomaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Novartis Finland
Novartis Finland
Metsänneidonkuja 10
02130 Espoo

010 6133200http://www.novartis.fi/

Tietoja Novartiksesta
Novartis tavoittelee uusia tapoja pidentää ja parantaa ihmisten elämää. Olemme yksi maailman johtavista lääkeyrityksistä, ja luomme innovatiivisen tutkimuksen ja digitaalisten teknologioiden avulla uudenlaisia hoitoja vastaamaan merkittäviin lääketieteellisiin tarpeisiin. Investointimme tutkimukseen ja kehitykseen kuuluvat maailman suurimpiin. Novartiksen tuotteita käyttää maailmanlaajuisesti lähes 800 miljoonaa ihmistä, ja etsimme tapoja tuoda uusimmat hoidot entistä useampien ulottuville. 109 000 työntekijämme joukkoon kuuluu yli 145 kansallisuuden edustajia eri puolilla maailmaa. Suomessa yhtiötä edustaa Novartis Finland Oy. Lisätietoja osoitteesta www.novartis.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.