Suomen museoliitto

Pekka Sauri on Suomen museoliiton hallituksen uusi puheenjohtaja

Jaa

Työelämäprofessori Pekka Sauri on valittu Suomen museoliiton puheenjohtajaksi Tampereella järjestetyssä liiton 96. vuosikokouksessa 16.5.2019.

Ph.D., EMBA Pekka Sauri (s. 1954 Helsingissä) on organisaatioviestinnän työelämäprofessori Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

Koulutukseltaan Sauri on psykologi. Hän väitteli filosofian tohtoriksi vuonna 1990. Ennen työelämäprofessorin tehtävää Sauri on työskennellyt muun muassa Helsingin apulaiskaupunginjohtajana, toimittajana, tutkijana ja kouluttajana. Saurin harrastuksiin kuuluvat musiikki, historia, ornitologia ja luonnonvaraiset kasvit.

Museoliiton hallituksen puheenjohtajan tehtävän Sauri aloittaa innolla ja uteliaana, sillä se tarjoaa uuden näkökulman suomalaiseen museokenttään.

”Museot kiinnostavat minua niiden edustaman laajan aikaperspektiivin takia. Museoilla on monia mahdollisuuksia kertoa, millaista elämä oli menneisyydessä”, Sauri sanoo.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vankemmin ajattelen, että ihmisten elämä ei muutu miksikään. Vain muoti ja teknologia muuttuvat”, Sauri lisää.

Kokouksessa valittiin myös kaksi uutta jäsentä Suomen museoliiton hallitukseen. Hallituksessa aloittavat Jonna-Marleena Härö ja Pekka Äänismaa. Erovuorossa olleet Tiina Merisalo ja Heli-Maija Voutilainen valittiin hallitukseen jatkokaudelle.

Vanhoina jäseninä Suomen museoliiton hallituksessa jatkavat Teemu Ahola, Kati Kivimäki, Timo Kukko, Taina Myllyharju, Riitta Ojanperä, Johanna Rassi, Juhani Ruohonen ja Heidi Rytky.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suomen museoliitto
hallituksen puheenjohtaja Pekka Sauri
p. 0500 433 464
pekka.sauri@helsinki.fi
Twitter: @pekkasauri

Suomen museoliitto
pääsihteeri Kimmo Levä
p. 040 166 2816
kimmo.leva@museoliitto.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen museoliitto
Annankatu 16 B 50
00120 HELSINKI

museoliitto(a)museoliitto.fihttp://www.museoliitto.fi

Suomen museoliitto on museoalan keskusjärjestö. Sen 207 yhteisöjäsentä ylläpitävät yli 400 ammattimaisesti hoidettua museokohdetta: kulttuurihistoriallisia museoita, taidemuseoita ja tiedekeskuksia. Museoliitto valvoo museoiden etua, edustaa museoita alan yhteisissä kysymyksissä ja toimii museoiden yhteistyöverkostona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen museoliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme