Messukeskus

Pelaaminen ja talvilajit kokosivat alan harrastajat Messukeskukseen

Jaa

Talvimatkailun vastuullisuus ja urheilun innovaatiot nousivat tänä vuonna esiin vuoden GoExpo Winter -messuilla. Pelitapahtuma GameXpossa esillä olivat näyttävästi muun muassa kilpapelaaminen, retropelit ja cosplay. Tapahtumakokonaisuus keräsi 15.-17.11. Messukeskukseen yli 24 000 kävijää.

GoExpo Winter toi talven Messukeskukseen. Kuva. Vesa Koivunen, Messukeskus.
GoExpo Winter toi talven Messukeskukseen. Kuva. Vesa Koivunen, Messukeskus.

GoExpo Winter tarjosi ajanvietettä koko perheelle. Tapahtumassa sai kokeilla luistelua, laskettelua, lautailua ja hiihtoa. Kävijöistä 85 % tuli messuille viettämään aikaa hyvässä seurassa ja 70 % halusi myös testata eri lajeja.

Protect Our Winters Finland, Ruka ja Reima käynnistivät perjantaina GoExpo Winter -messuilla kampanjan, jolla lumileikit pyritään saamaan osaksi Unescon aineetonta maailmanperintöä. Vetoomuksen on messuviikonlopun aikana allekirjoittanut yli 1500 henkilöä osoitteessa pelastetaantalvet.fi. Kampanjan tavoitteena on muistuttaa, että on yhteisesti kaikkien vastuulla ryhtyä ilmastotekoihin, ja siten säilyttää lumiset talvet ja lumileikit myös tuleville sukupolville. Lumileikkien lisäksi osastolla käytiin keskusteluja ilmastonmuutoksesta.

- Näytimme osastolla Ilmatieteen laitoksen ennustetta ja kerroimme, että jos nyt ei ruveta tekoihin ilmaston puolesta, niin talvet katoavat ainakin Etelä-Suomesta muutaman vuosikymmenen sisällä. Monet ihmiset olivat häkeltyneitä siitä, että tilanne voi mennä oikeasti niin pahaksi, kertoo Protect Our Winters Finland ry:n puheenjohtaja Niklas Kaskeala.

GoExpo Winterin yhteydessä järjestettiin innovaatiokilpailu, jonka voitti Rentle, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen alustan ja työkalut vuokraustoiminnan pyörittämiseen. Voittaja palkitaan messuosallistumisella kansainvälisillä ISPO-talviurheilumessuilla Saksassa.

GameXpoon tultiin tutustumaan uutuuksiin ja seuraamaan turnauksia

GameXpon kävijöistä 68 % tuli saapui Messukeskukseen tutustumaan pelialan uutuuksiin. Myös tapahtuman ohjelmassa olevat turnaukset (56%) ja mahdollisuus päästä pelaamaan itse (45%) houkuttelivat lähtemään messuille.

GameXpossa kilpapelaaminen oli näyttävästi esillä. Telia Esports Seriesin toinen kausi huipentui GameXpossa, Elisa Viihteen ja Havu Gamingin yhteinen Havu Akatemia etsi tulevaisuuden kilpapelaajia, ja PUBG1000 -turnauksessa 1000 pelaajaa kilpaili koko viikonlopun kestävässä turnauksessa.

- PUBG1000-turnausalueella meno on ollut vauhdikasta koko viikonlopun. Turnausta on jääty seuraamaan yleisöön paljon pidemmäksi aikaa kuin vuosi sitten. Tulijoita olisi ollut enemmänkin kuin mitä voitiin ottaa, ja tänä vuonna erityisen suuri osa kirjautui kilpailuun verkossa, mikä kertoo siitä kuinka sitoutuneita turnaukseen ollaan. Turnaus lanseerattiin ensimmäistä kertaa vuosi sitten, ja vuoden mittaan aiheesta käyty keskustelu on lisännyt turnauksen kiinnostavuutta, iloitsee turnauksen yhteistyökumppani Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen.

Tapahtumassa Suomen messusäätiön myöntämän GameXpo Awardin sai pitkän linjan esports-toimittaja ja -juontaja Teemu ”wabbit” Hiilinen.

Seuraavat yleisötapahtumat Messukeskuksessa ovat uusille ja kokeneille sijoittajille suunnattu Sijoitus Invest 26.-27.11. sekä jatkokoulutustapahtuma Studia 3.-4.12.

Lisätietoja:

GoExpo Winter:

tiedottaja, Riikka Luomanpää, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, 050 540 4231

GameXpo:

tiedottaja, Eva Kiviranta, eva.kiviranta@messukeskus.com, p. 0407756609

www.goexpowinter.fi
IG: goexpo_official
https://www.facebook.com/GoExpoWinter/
#goexpowinter2019

www.gamexpo.fi
https://www.facebook.com/gamexpo.fi/
#gamexpo2019

Kuvia tapahtumista median edustajien käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com/

Tutkimustulokset: GoExpo Winter & GameXpo kävijätutkimus, TNS Kantar 2019

Kuvat

GoExpo Winter toi talven Messukeskukseen. Kuva. Vesa Koivunen, Messukeskus.
GoExpo Winter toi talven Messukeskukseen. Kuva. Vesa Koivunen, Messukeskus.
Lataa
GameXpo kokosi pelaajat Messukeskukseen. Kuva: Vesa Koivunen, Messukeskus.
GameXpo kokosi pelaajat Messukeskukseen. Kuva: Vesa Koivunen, Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkailuajoneuvoalalla hyvä syke17.1.2020 08:30:00 EETTiedote

Matkailuajoneuvolla liikkuminen ja lomailu on kasvussa. Ajoneuvomatkailun etuja ovat erityisesti liikkumisen ja olemisen vapaus, soveltuvuus kaikenlaisiin elämäntilanteisiin sekä ympäristölle vähäisempi kuormitus lento- ja risteilymatkustamiseen verrattuna. Lisäksi nykyaikainen suunnittelu mahdollistaa ympärivuotisen ja mukavan liikkumisen. Helsingin Caravan-messuilla kerrotaan ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista ja esitellään lähes 200 erilaisiin tarkoituksiin soveltuvaa ajoneuvoa. Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 17.– 19.1. Messukeskuksessa Helsingissä.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicissa puhutaan alan vastuullisuudesta ja tulevaisuuden trendeistä17.1.2020 07:55:00 EETTiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtuma PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic tuo esille alojen tulevaisuutta ja nykyhetkessä vaikuttavia trendejä. Ääneen pääsevät erityisesti vastuulliset tuotantomenetelmät ja materiaalit, sekä tulevaisuuden työnantajat. Tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020.

AJONEUVOMATKAILU ON NYT TRENDIKÄSTÄ – UUTUUDET ESILLÄ HELSINGIN CARAVAN-MESSUILLA15.1.2020 16:31:20 EETTiedote

Matkailuautolla, -vaunulla tai retkeilyautolla matkustamisesta on omatoimimatkailun myötä tullut entistä suositumpaa. Nyt ei enää körötellä autojonoissa vaan nautitaan matkustamisen vapaudesta vaikkapa talvella Lofooteilla surffausmatkalla perheen kanssa. Helsingin Caravan-messuilla kerrotaan ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista ja esitellään lähes 200 erilaisiin tarkoituksiin soveltuvaa matkailuajoneuvoa. Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 17. – 19.1.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme